O Κότρωνας εόρτασε τον Πολιούχο του Άγιο Χαράλαμπο

Ο Κότρωνας εόρτασε στις 10 Φεβρουαρίου 2019, με σύμμαχο τον καλό καιρό, τον Πολιούχο του, Άγιο Χαράλαμπο με λαμπρές θρησκευτικές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στον ομώνυμο Ιερό Ναό.

Παρουσία δεκάδων πιστών, τελέστηκε το πρωί η Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του πρωτοσύγκελου της Ιεράς Μητρόπολης Μάνης Αρχιμανδρίτη π. Συμεών Λαμπρινάκου μαζί με άλλους Ιερείς, δημιουργώντας μια κατανυκτική ατμόσφαιρα γεμάτη τάξη και μεγαλοπρέπεια.

Ακολούθησε η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος στα γραφικά σοκάκια του Κότρωνα μέχρι το λιμάνι όπου στο άγαλμα του Μακεδονομάχου καπετάν Νικηφόρου Δεμέστιχα εψάλη δέηση και στη συνέχεια υπό τους ήχους της φιλαρμονικής του Δήμου Ανατολικής Μάνης όλοι οι πιστοί με πρωτοστάτη τον π. Συμεών τραγούδησαν το Μακεδονία Ξακουστή.

Προπομπός της Ιεράς Λιτάνευσης ήταν για ακόμη μία φορά η φιλαρμονική του Δήμου, οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Φλομοχωρίου Κότρωνα και τα παιδιά του Πνευματικού Κέντρου της Ενορίας μας. Τιμές απέδωσε άγημα του Λιμεναρχείο Γυθείου.

Τον εορτασμό τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Ανατολικής Μάνης κ. Ανδρεάκος, ο Ανώτατος Στρατιωτικός Διοικητής Λακωνίας, Ταξίαρχος κ. Χατζηνικολάου, ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής Λακωνίας κ. Τσιγαρίδης, η Διοικητής του 3ου Τάγματος ΚΕΕΜ Γυθείου Αντισυνταγματάρχης κα Φραγκιάδου, ο Λιμενάρχης Γυθείου, Πλωτάρχης κ. Γιαννουράκος, ο Υπολιμενάρχης Γυθείου Υποπλοίαρχος κ. Βουρλέτσης, , ο Διοικητής του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης Αστυνόμος Α’ κ. Αγρανιώτης, ο Δοικητής του Τμήματος Τροχαίας Σπάρτης Αστυνόμος Β’ κ. Μαυροειδόγγονας, ο Διοικητής του Α.Τ. Αρεόπολης Υπαστυνόμος Α’ κ. Βασιλάκος, ο Υποδιοικητής της Π.Υ. Αρεόπολης Πυραγός κ. Καρατζής, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι.

Στις ιερές ακολουθίες συμμετείχαν πλήθη πιστών απ’ όλη τη Μάνη και από την Αθήνα.

Στη συνέχεια, το εκκλησιαστικό Συμβούλιο της Ενορίας παρέθεσε δεξίωση στο Πνευματικό Κέντρο της Ενορίας όπου οι προσκεκλημένοι είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν από τα παιδιά του Κέντρου για τις δράσεις και τις δραστηριότητες τους.

Με εκτίμηση

Αντώνιος – Αλέξανδρος Παναγάκος
Γραμματέας Εκκλησιαστικού Συμβουλίου Ενορίας Αγίου
Χαραλάμπους Κότρωνα Ανατολικής Μάνης