Κορωνοϊός-Σπάρτη: Υγειονομικές «βόμβες» οι πρόσφυγες | Ρεπορτάζ FLY

"Φωλιά" εστίας της μόλυνσης με τα δεδομένα που υπάρχουν, το ξενοδοχείο Sparta Inn όπου φιλοξενούνται οι πρόσφυγες

Οι χειρότεροι φόβοι των αρχών φαίνεται πως επιβεβαιώνονται, καθώς ο κορωναϊός κατάφερε να εισχωρήσει στη δομή φιλοξενίας προσφύγων στο ξενοδοχείο Sparta inn, στην Λακωνική πρωτεύουσα. Δομή όπου η υγιεινή, οι αποστάσεις και η άμεση πρόσβαση σε πρωτοβάθμια φροντίδα είναι ούτως ή άλλως δύσκολες…

Σύμφωνα με το έγκυρο ρεπορτάζ του FLY μετά από επικοινωνία με την Διοίκηση του Γ.Ν.Σπάρτης, αυτή τη στιγμή στο Γ.Νοσοκομείο Σπάρτης νοσηλεύονται 6 άτομα με κορωνοϊό. 4 Λάκωνες και 2 γυναίκες από τη Συρία.
Εντωμεταξύ, 14 πρόσφυγες (κατά πάσα πιθανότητα όλοι Σύριοι) που έχουν επιβεβαιωθεί, τις προηγούμενες ώρες με κορωνοϊό, βρίσκονται σε καραντίνα στο ξενοδοχείο Sparta Inn, χωρίς να έχει απασαφηνιστεί πως και από που προήλθε η μόλυνση της δομής στο ξενοδοχείο. Φυσικά να ευχηθούμε ταχεία ανάρρωση.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του FLY από την ίδια πηγή, τα 2 μωρά που γεννήθηκαν στη δομή Υγείας της πόλης, έχουν διακομιστεί σε ειδική μονάδα στο “Νοσοκομείο Αττικόν ” ούτως ώστε να εξακριβωθεί αν έχουν κολλήσει τον ιό από τις μητέρες τους που ήταν θετικές.

Η ανησυχία έκδηλη στην περιοχή μετά τις τελευταίες εξελίξεις και τα 21 επιβεβαιωμένα κρούσματα covid 19 που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, τα οποία διαγνώστηκαν σε πρόσφυγες αλλά και Έλληνες πολίτες.

Συνεχής Ενημέρωση: FLY 89,7 & Flynews.gr