Κορωνοϊός | Πόσοι νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της Πελοποννήσου

14 άτομα στο Γ.Ν. Σπάρτης | Σύσκεψη στην Περιφέρεια

Σύμφωνα με την τακτική ημερήσια ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ ( eody.gov.gr ) τα νέα κρούσματα του κορωνοϊού covid-19 που καταγράφηκαν στην Πελοπόννησο χθες ανέρχονταν σε 34. Αναλυτικά:

Π.Ε. ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ 6
Π.Ε. ΑΡΚΑΔΙΑΣ 8
Π.Ε. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ 13
Π.Ε. ΛΑΚΩΝΙΑΣ 1
Π.Ε. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 6

Μέχρι και χθες, στα νοσοκομεία covid-19 της Περιφέρειας νοσηλεύονταν συνολικά 144 άτομα οι 8 εκ των οποίων σε ΜΕΘ.

Συγκεκριμένα:
ΑΡΓΟΥΣ 20
ΝΑΥΠΛΙΟΥ 9
ΤΡΙΠΟΛΗΣ 41
ΚΟΡΙΝΘΟΥ 42 ( οι 6 ΜΕΘ )
ΣΠΑΡΤΗΣ 14
ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 18 (οι 2 ΜΕΘ)

Σύσκεψη στην Περιφέρεια για θέματα Υγείας 

Σε υπηρεσιακή σύσκεψη το πρωί της Δευτέρας, σήμερα 26 Απριλίου, ο Περιφερειάρχης με τους χωρικούς Αντιπεριφερειάρχες και υπηρεσιακούς παράγοντες συζήτησαν για θέματα υγείας και πρόνοιας.

Κατά τη συζήτηση και την ανάλυση των στοιχείων, διαπιστώθηκε μια σχετική ύφεση και στα κρούσματα και στο κρίσιμο ζήτημα των νοσηλευομένων, όσον αφορά τον κορωνοϊό. Τονίστηκε, ωστόσο, ότι αυτή η ύφεση, σε καμία περίπτωση δε σημαίνει εφησυχασμό.

Στη συνέχεια, έγινε συζήτηση για όλα τα γηροκομεία τα οποία λειτουργούν στην Περιφέρεια και δόθηκε σχετική εντολή για αυστηρούς ελέγχους και από τους κοινωνικούς λειτουργούς και από τους επόπτες υγείας. Σημειώνεται ότι στην Περιφέρεια Πελοποννήσου δεν υπάρχει κάποια αρνητική εισήγηση ή καταγγελία ή οτιδήποτε άλλο σχετικά με την λειτουργία οίκων ευγηρίας. Ωστόσο, τις επόμενες ημέρες, με αφορμή και αυτό το οποίο συνέβη στα Χανιά, οι έλεγχοι θα είναι συνεχόμενοι. Θα ελεγχθούν όλα όσα απαιτείται να περάσουν από έλεγχο.