Κορωνοϊός-Παπαευαγγέλου: Καταργούνται τα self test για τους εμβολιασμένους

Τι ανέφερε η Παιδίατρος - Λοιμωξιολόγος Βάνα Παπαευαγγέλου κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την εξέλιξη της πανδημίας

Την εξαίρεση των εργαζομένων που έχουν εμβολιαστεί πλήρως από την υποχρέωση διενέργειας self test και την μη χρήση της μάσκας στους εξωτερικούς χώρους όπου δεν υπάρχει συνωστισμός ανακοίνωσε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας, Βάνα Παπαευαγγέλου κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την εξέλιξη της πανδημίας.

Η χρήση της μάσκας αποτελεί βασικό μέτρο ατομικής προστασίας, είπε και δεν θέλουμε να δοθεί το μήνυμα ότι πετάμε τις μάσκες.Τόνισε ότι ισχύει η χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους.

Αρχικά έκανε ενημέρωση για τα νέα κρούσματα λέγοντας ότι η επιδημιολογική εικόνα είναι σαφής και ευχάριστη και ανέφερε ότι η ενδιάμεση ηλικία των νέων κρουσμάτων και ότι ο δείκτης θετικότητας μειώθηκε στο 1,3%.

Παράλληλα, σημείωσε ότι η θετικότητα από τα τεστ που γίνονται μέσα από τις κινητές μονάδες είναι κάτω του 1% και ότι ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων μειώθηκε στις 4.000, οι νοσηλευόμενοι είναι 1.000 και ο μέσος όρος εισαγωγών είναι 58 ασθενείς ανά ημέρα.

Εκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τις τουριστικές περιοχές και πρόσθεσε ότι η ζωή μας επιστρέφει στην κανονικότητα.