Κορωνοϊός | Αυξάνονται κι άλλο οι νοσηλείες στην Πελοπόννησο

“Μόνος τρόπος άμυνας είναι ο εμβολιασμός” δηλώνει ο περιφερειάρχης Π. Νίκας

Μέχρι και χθες, Πέμπτη 26 Αυγούστου, στα νοσοκομεία covid-19 της Περιφέρειας νοσηλεύονταν συνολικά 158 άτομα (τα 5 σε ΜΕΘ) και συγκεκριμένα, στο Νοσοκομείο Αργους 10 στο Νοσοκομείο Ναυπλίου 6, στο Παναρκαδικό Τρίπολης 15, στο Νοσοκομείο Κορίνθου 27 (τα 5 στη ΜΕΘ), στο Νοσοκομείο Σπάρτης 21 και στο Νοσοκομείο Καλαμάτας 79.

Σε επικοινωνία που ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας είχε σήμερα, Πέμπτη 26 Αυγούστου, με την διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη, ενημερώθηκε για την κατάσταση στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, η οποία χαρακτηρίζεται δύσκολη.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του περιφερειάρχη, για το σύνολο της Περιφέρειας, το 95% των νοσηλευόμενων σε κλίνες covid-19 στα νοσοκομεία είναι ανεμβολίαστοι, όπως και το σύνολο των νοσηλευόμενων σε ΜΕΘ.

Ο Π. Νίκας εξέφρασε ευχαριστίες προς το ιατρικό, νοσηλευτικό και εν γένει το προσωπικό των δημόσιων νοσηλευτικών ιδρυμάτων για τον αγώνα που εξακολουθούν να δίνουν, επανέλαβε δε ότι “ο μόνος τρόπος άμυνας είναι ο εμβολιασμός”.

Επιπλέον, ο περιφερειάρχης εξέφρασε ευχαριστίες και προς όλους όσοι -όπως είπε- “αγωνίζονται και παροτρύνουν τον κόσμο να εμβολιαστεί”, αναφερόμενος ιδιαίτερα στην παρρησία και την ξεκάθαρη στάση που τηρεί στο θέμα αυτό ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος.