Κορωνοϊός: Από τις 15 Ιουλίου τα ραντεβού για τον εμβολιασμό εφήβων 15-17 ετών

Παρακολουθείστε την ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας

Τις λεπτομέρειες για τον εθελοντικό εμβολιασμό εφήβων 15 έως 17 ετών με γονική συναίνεση ανακοίνωσαν από το υπουργείο Υγείας η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου και ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

«Απαραίτητο εφόδιο για τα νέα παιδιά θα πρέπει να είναι ο εμβολιασμός τους» ανέφερε αρχικά η κυρία Θεοδωρίδου, μιλώντας για τους επιτυχόντες των Πανελλαδικών Εξετάσεων και την νέα ακαδημαϊκή χρονιά. Ο εμβολιασμός για τον κορωνοϊό είναι «ευκαιρία να χαρούν τη φοιτητική ζωή και τη διαδραστική επικοινωνία με τους καθηγητές τους», είπε χαρακτηριστικά.

«Η μετάλλαξη Δέλτα έχει μετακυλήσει το ενδιαφέρον στις νεότερες ηλικίες, είναι επικίνδυνη για τους ανεμβολίαστους οι οποίοι είναι κάποιες χιλιάδες συμπολιτών μας, ενώ χρειάζεται μεγάλη προσοχή στους εμβολιασμένους με μόνο μία δόση εμβολίου» σημείωσε και κάλεσε τους πολίτες να μην καθυστερήσουν τη δεύτερη δόση του εμβολίου.

Αναφερόμενη στον εθελοντικό εμβολιασμό των 15-17 ετών, η κυρία Θεοδωρίδου υπογράμμισε ότι ο κίνδυνος νόσησης για αυτές τις ηλικίες «είναι μικρός, αλλά υπαρκτός».

«Το κύριο χαρακτηριστικό αυτών των ηλικιών είναι κυρίως η διασπορά του ιού στο περιβάλλον που μπορεί να βρίσκονται ευάλωτοι ή ανεμβολίαστοι», σημείωσε.

Από τις 15 Ιουλίου τα ραντεβού για εφήβους 15-17 ετών

Ανοίγει την Πέμπτη 15 Ιουλίου η πλατφόρμα των ραντεβού για τον εμβολιασμό των εφήβων με το εμβόλιο της Pfizer, ανακοίνωσε ο κ. Θεμιστοκλέους. Ο προγραμματισμός θα γίνεται με τους κωδικούς taxisnet του γονέα και τα παιδιά θα πρέπει να συνοδεύονται από τους γονείς τους στα εμβολιαστικά κέντρα.

Συγκεκριμένα, το ραντεβού εμβολιασμού θα γίνεται από την πλατφόρμα emvolio.gov.gr με κωδικούς taxisnet και θα μπορεί να το κλείσει οποιοσδήποτε από τους γονείς ή όποιος ανήκει στην ίδια οικογενειακή μερίδα με το παιδί. Το ραντεβού θα μπορεί να κλειστεί σε ΚΕΠ ή φαρμακείο και απαραίτητη θα είναι η προσκόμιση ταυτοποιητικών στοιχείων τόσο του γονέα όσο και του παιδιού.

Παρακολουθείστε την ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας:

Σημειώνεται, ότι σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία του ECDC, η Ελλάδα έχει μέχρι στιγμής χορηγήσει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου για τον κορωνοϊό στο 57,6% του ενήλικου πληθυσμού της χώρας.