Κορωνοϊός | Ανησυχούν οι γονείς των μαθητών στο δήμο Σπάρτης

Ανακοίνωση των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων των 1ου, 3ου και 4ου Γυμνασίων Σπάρτης και του 5ου Δημοτικού Σχολείου Σπάρτης

Βάσει των όσων ανακοινώθηκαν στις 05/02/2021 από τον ΕΟΔΥ, ως σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων των 1ου, 3ου και 4ου Γυμνασίων Σπάρτης και του 5ου Δημοτικού Σχολείου Σπάρτης εκφράζουμε τις σοβαρές επιφυλάξεις και τις αντιρρήσεις μας ως προς την δια ζώσης συνέχιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Σε μια περίοδο κατά την οποία στον Δήμο Σπάρτης μετά από 20 ημέρες αυστηρού lockdown, το επιδημιολογικό φορτίο παραμένει σε υψηλά επίπεδα και με αυξητικές τάσεις, η ανησυχία μας είναι μεγάλη ως προς την ασφάλεια των παιδιών μας, των εκπαιδευτικών και κατ επέκταση της μικρής μας κοινωνίας.

Η εφαρμογή της δια ζώσης διδασκαλίας φαίνεται ότι συντελεί στην επιδείνωση της επιδημιολογικής κατάσταση της πόλης μας, όπως πολλοί λοιμωξιολόγοι υποστηρίζουν γενικότερα ότι συμβαίνει. Δεν θέλουμε τα παιδιά μας να προστεθούν στις λίστες των κρουσμάτων που έχουν νοσήσει από κορωνοϊό. Δεν θέλουμε να πειραματιστούμε αν θα κολλήσουν ή όχι.

Γνωρίζουμε τις άσχημες επιδράσεις που έχει στον ψυχικό κόσμο των παιδιών μας η απομάκρυνσή τους από το σχολείο και πρώτοι εμείς είμαστε που δεν θέλουμε την εξ αποστάσεως εκπαίδευση και την πολύωρη ενασχόλησή τους με τους υπολογιστές. Όμως την δεδομένη στιγμή θεωρούμε ότι πρώτιστα πρέπει να διασφαλιστεί η υγεία τόσο των ίδιων όσο και των εκπαιδευτικών καθώς και του ευρύτερου περιβάλλοντος τους.

Για τους λόγους αυτούς προτείνουμε να σταματήσει η δια ζώσης διδασκαλία μέχρι τα επιδημιολογικά δεδομένα να βελτιωθούν και αντί αυτής να εφαρμοστεί η τηλεκπαίδευση.

Καλούμε τους αρμόδιους φορείς προς τους οποίους κοινοποιείται το παρόν έγγραφο, να σταθούν στο πλευρό μας και να αναλάβουν τις κατάλληλες κατ αρμοδιότητά ενέργειές τους, ώστε η επόμενη μέρα να μας βρει δυνατούς και υγιείς δίπλα στα παιδιά μας και στους εκπαιδευτικούς μας.

Η Πρόεδρος του 1ου Γυμνασίου Σπάρτης | Μπρέγκου Βιόλτσα

Η Πρόεδρος του 3ου Γυμνασίου Σπάρτης | Σταυροπούλου Μαρία

Ο Πρόεδρος του 4ου Γυμνασίου Σπάρτης | Μιχαλαριάς Χρήστος

Ο Πρόεδρος του 5ου Δημοτικού Σχολείου Σπάρτης | Λιναρδάκης Χρήστος