Κοπή πίτας στη χορωδία Τρίπολης

Όπως κάθε χρόνο, εδώ και 40 έτη!

Όπως κάθε χρόνο, εδώ και 40 χρόνια, η ΠΡΩΤΗ Πίτα Συλλογικού φορέα που κόβεται στην Τρίπολη και σε όλη την Ελλάδα είναι αυτή της ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ! Η Χ.Τ. είναι αυτή που ανοίγει το χορό της κοπής της Βασιλόπιτας και από ‘κει και πέρα ακολουθούν…

Έτσι και φέτος, η Χ.Τ. πιστή στο έθιμό της, έκοψε τη Βασιλόπιτά της το μεσημέρι της Πρωτοχρονιάς, ανήμερα, στα νέα εντευτήριά της -Νικηταρά 17α- στο κέντρο της πόλης που είναι προσφορά στέγασης του Δ.Σ. του “Βοσυνιώτειου Ιδρύματος”.

Στο κόψιμο της Πίτας έδωσαν το παρόν τους, εκτός των Τακτικών και Καλλιτεχνικών μελών του Καλλιτεχνικού σωματείου, έδωσε το παρόν της, όπως συνηθίζεται κατ’ έτος, σύσσωμη η ηγεσία του Δήμου Τρίπολης -ο Δήμαρχος Κ. Τζιούμης, ο Πρόεδρος του Δ.Σ., οι Αντιδήμαρχοι και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι- καθώς και η νέα ηγεσία της Περιφέρειας Πελ/νήσου -εδώ έκανε “το ντεμπούτο της”- με επικεφαλής τον νέο Περιφερειάρχη, Δημήτρη Πτωχό στην πρώτη επίσης εμφάνιση του σε εκδήλωση συλλογικού φορέα.

Είναι αλήθεια πως τα εντευκτήρια της Χ.Τ. φάνηκαν μικρά για να δεχθούν τόσο πολύ κόσμο, όμως, “η καλή καρδιά” των μελών της Χ.Τ. χώρεσε το πλήθος…

Οι ευχές που αντηλλάγησαν ήταν εξίσου θερμές για “χρόνια πολλά” και “καλή χρονιά” αλλά και για “υγεία και καλή επιτυχία” στη νέα θητεία· επιτυχίες στο έργο που αναλαμβάνουν οι ηγεσίες της Περιφέρειας και του Δήμου Τρίπολης αλλά και της Χ.Τ., οι έμπειροι Κώστας Τζιούμης και Γιάννης Σάσσαλος, και ο νεοεισελθών, Δημήτρης Πτωχός…!

Ο Πρόεδρος της Χ.Τ. παρουσίασε τα Διοικητικά πεπραγμένα του 2023 αλλά και τον προγραμματισμό για το ’24 που περιλαμβάνει το μεγαλύτερο Χορωδιακό Φεστιβάλ στην Ελλάδα, αυτό “… του Πανός με ιδιαίτερη αναφορά στον Ν. Γκάτσο” με τη συμμετοχή μισής εκατοντάδας Χορωδιών!

Στη συνέχεια τη σκυτάλη πήραν οι δύο εξαιρετικές Μαέστροι της Χ.Τ. που κοσμούν το Καλλιτεχνικό σωματείο, η Ελένη Αλεξοπούλου και η Αμαλία Γούλα, για να λάβουν το λόγο ο Δήμαρχος Τρίπολης και ο Περιφερειάρχης Πελ/νήσου -ήταν η πρώτη κοσμική εμφάνισή του στην Τρίπολη- που ευχήθηκαν και πέρασαν στις πρώτες ανακοινώσεις, ενέργειες και “υποσχέσεις” τους για το Νέο έτος, τόσο προς τη Χ.Τ. όσο και προς τον Πολιτισμό, γενικότερα… Ακολούθως μίλησαν οι: πρώην Δήμαρχος, Γιάννης Σμυρνιώτης, και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Γιάννης Τρουπής.

Στη συνέχεια κόπηκε η Πίτα -που ευλόγησε ο Αρχιμανδρίτης, Βενέδικτος Καρύδης- από τον Πρόεδρο της Χ.Τ., Γιάννη Σάσσαλο. Το Δώρο “της λίρας” ήταν το δίτομο έργο “Πνευματική Αρκαδία” 1.700 σελ. προσφορά των εκδόσεων της “ΟΔΟΥ ΑΡΚΑΔΙΑΣ”.

Όπως όλα τα χρόνια, έτσι και φέτος δεν έλειψε το καθιερωμένο ουζάκι που εξελίχθηκε σε καλό πρωτοχρονιάτικο γεύμα… που επιμελήθηκε το μέλος της Χ.Τ., Χρήστος Τσάγκος -“Πιάτσα Καλαμάκι”…

Και οι Πίτες συνεχίζονται να κόβονται στην Τρίπολη και την Αρκαδία με τη ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ, ΠΡΩΤΗ, να έχει ανοίξει το δρόμο σε Συλλόγους, Ενώσεις, Σωματεία…!

Από το Δ.Σ. της

ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ