Κωνσταντοπούλου: Γράφτηκε η αρχή του τέλους της Κυβέρνησης Μητσοτάκη

Δήλωση στο πλαίσιο της τριήμερης συζήτησης για την πρόταση μομφής

Για την αρχή του τέλους της Κυβέρνησης Μητσοτάκη μίλησε η Ζωή Κωνσταντοπούλου στο τέλος της τριήμερης συζήτησης για την πρόταση μομφής.

” Η Κυβέρνηση δε νίκησε. Αντίθετα κατάφερε να εγγραφεί στην ιστορία ως η Κυβέρνηση της συγκάλυψης. Ο κ. Μητσοτάκης ήρθε στη Βουλή αμετανόητος, κομπάζοντας για τα έργα και τις ημέρες του, αρνούμενος να δώσει εξηγήσεις, αλλά μέσα στην αλαζονεία που για άλλη μια φορά διέκρινε τη στάση του, έδωσε πάρα πολλά στοιχεία και πληροφορίες, χρήσιμα για την αποκάλυψη της ευθύνης του.

Τις επόμενες ημέρες θα καταθέσω ενώπιον του Εφέτη Ειδικού Ανακριτή τα πρακτικά των τριών ημερών συνεδρίασης της Βουλής και όλα τα έγγραφα που κατατέθηκαν που θεωρώ αποκαλυπτικότατα για παραμέτρους του εγκλήματος.”

Διαβεβαίωσε ότι τόσο η ίδια προσωπικά όσο και η Πλεύση Ελευθερίας δεν υπάρχει καμία περίπτωση να σταματήσουν εάν δεν καθίσουν στο σκαμνί, αν δεν μπουν φυλακή όλοι οι πραγματικά υπαίτιοι του εγκλήματος.

Τέλος, η Ζωή μίλησε και για ένα πολιτικό γεγονός που θα πρέπει να αξιολογηθεί, ότι από αυτή τη συνεδρίαση παρασιωπήθηκε πως κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την πρόταση δυσπιστίας, ο κ. Μητσοτάκης παραίτησε δύο μέλη της κυβέρνησης.
“Ζήτησα από τον Πρόεδρο της Βουλής να το ανακοινώσει θεσμικά όπως είναι υποχρέωσή του και αρνήθηκε να το κάνει με τις γνωστές ειρωνείες που ακούσατε όλοι. Το ζήτημα δεν είναι εντυπωσιασμού είναι θεσμικό. Είναι μια Κυβέρνηση η οποία αμετανόητα προχωράει στο σχέδιο όχι απλώς της συγκάλυψης των ευθυνών της αλλά δυστυχώς και της αδίστακτης επανάληψης του εγκλήματος. Όσο θεωρούν κάποιοι ότι μπορούν να θυσιάζουν ανθρώπινες υπάρξεις στο βωμό της εξουσίας τους κανείς μας δεν μπορεί να είναι ασφαλής.”