Κωνσταντάκος – Πλαγάκη | Υποβολή δηλώσεων στο Κτηματολόγιο

ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ & ΠΛΑΓΑΚΗ ΙΩΑΝΝΑ: ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΚΡΙΒΗ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΜΕ ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΕΣ ΕΓΣΑ ‘87

Η δήλωση ιδιοκτησίας έχει ως βασικό της στοιχείο τον σωστό εντοπισμό του ακινήτου, με τη βοήθεια ενός Μηχανικού, που έχει την κατάλληλη επιστημονική γνώση και επαγγελματική κατάρτιση.  Σημειώνεται ότι ο πιο αξιόπιστος τρόπος προσδιορισμού της θέσης, των ορίων και του εμβαδού ενός ακινήτου είναι η σύνταξη Τοπογραφικού Διαγράμματος στο σύστημα συντεταγμένων που χρησιμοποιεί το Εθνικό Κτηματολόγιο( ΕΓΣΑ ’87).

 Οι συντεταγμένες και τα σκαριφήματα των αγροτεμαχίων από τον ΟΠΕΚΕΠΕ δεν έχουν μεγάλη ακρίβεια, καθότι οι επιδοτήσεις στηρίζονται στο μέγεθος της καλλιέργειας και όχι στα όρια του χωραφιού. Οι μετρήσεις είχαν πραγματοποιηθεί με GPS χειρός με απόκλιση από 3 έως 10 μέτρα, με αποτέλεσμα να είναι πιθανόν τμήμα του γεωτεμαχίου μας μέσα σε όμορο γεωτεμάχιο με όποιες συνέπειες έχει αυτό. Αξίζει να τονιστεί, πως σε περίπτωση που το εμβαδόν του ακινήτου μετά την ανάρτηση των κτηματολογικών πινάκων είναι διαφορετικό από την πραγματικότητα, θα πρέπει να γίνει διόρθωση της εγγραφής πριν από τη σύνταξη Συμβολαιογραφικού Εγγράφου (αγοραπωλησία, γονική παροχή, δωρεά, κ.ά.).

Επομένως, η προσκόμιση εξαρτημένου Τοπογραφικού Διαγράμματος είναι ο καλύτερος τρόπος, για να υποδείξει κάποιος το ακίνητό του και κατά συνέπεια να το κατοχυρώσει από κάθε αμφισβήτηση ορίων ή καταπατήσεις, ειδικότερα στις αγροτικές περιοχές, όπου λόγω του εδάφους και της καλλιέργειας δεν υπάρχουν περιφράξεις ή άλλα σταθερά σημεία. Το Τεχνικό Γραφείο του Κωνσταντάκου Θεόδωρου και της Πλαγάκη Ιωάννας (Γκορτσολόγου 133 – Σπάρτη) αναλαμβάνει την πλήρη κάλυψη της διαδικασίας δήλωσης των ιδιοκτησιών σας στο Κτηματολόγιο. Αναλυτικότερα, πραγματοποιείται η σύνταξη εξαρτημένου Τοπογραφικού Διαγράμματος στο ΕΓΣΑ ’87, η συμπλήρωση των δηλώσεων Κτηματολογίου καθώς και η μετάβαση στο Γραφείο Κτηματογράφησης για την κατάθεση της δήλωσής σας αλλά και η πληρωμή του πάγιου τέλους στις Τράπεζες.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2731 401509 / 6936701234 / 6970392070