Κόμβος στην επέκταση Λυκούργου | «Πάμε κι όπου βγει»

Ανύπαρκτος ο κυκλικός κόμβος στη Νέα Είσοδο της Σπάρτης που υποσχέθηκε η δημοτική αρχή 16 μήνες πριν ...

Δεν είναι λίγα τα περιστατικά στη χώρα μας που επιβεβαιώνουν ότι η επικρατούσα τάση είναι «να αντιμετωπίζουμε» και όχι «να προλαμβάνουμε», με άπειρα παραδείγματα από την πρόσφατη και από τη μακρινή ιστορία της χώρας, τα οποία αποδεικνύουν του λόγου το αληθές, για όλους τους βαθμούς της Διοίκησης.

Στα του δήμου Σπάρτης, ένα από το πλέον επείγοντα έργα, για το οποίο χύθηκε μάταια πολύ μελάνι, παρά τις διαβεβαιώσεις των αρμοδίων, είναι αυτό του κυκλικού κόμβου στην επέκταση της Λυκούργου.

Η νέα είσοδος της πόλης παραδόθηκε από την Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας το Δεκέμβριο του 2021.

Τότε, δόθηκε η διαβεβαίωση σε όλους τους τόνους, από επίσημα χείλη της δημοτικής αρχής, ότι στη διασταύρωση της Λυκούργου με την οδό Ορθίας Αρτέμιδος θα κατασκευαζόταν, εντός ενός μήνα, ένας κόμβος που θα διασφάλιζε την ομαλή κυκλοφορία των οχημάτων και φυσικά θα συνέβαλε στην αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων και δυστυχημάτων.

Ο καιρός περνούσε, το θέμα έθιγαν συχνά πυκνά στο Δημοτικό Συμβούλιο Σπαρτιατών όλες οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης, με τη δημοτική αρχή να απαντά ότι έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες κι εκκρεμούσαν οι τελικές εγκρίσεις από την τεχνική υπηρεσία για να ξεκινήσουν οι εργασίες.

Σήμερα, 8 Μαρτίου 2023, 16 μήνες μετά την παράδοση της νέας εισόδου, το αποτέλεσμα είναι μηδενικό και ο κόμβος δεν έχει κατασκευαστεί ακόμα, παρά τις επίσημες διαβεβαιώσεις. Όλο αυτό το διάστημα, οι σχετικοί σηματοδότες που έχουν τοποθετηθεί καλούν τους οδηγούς να ελαττώσουν ταχύτητα, καθώς «εκτελούνται έργα», τα οποία φυσικά, δεν … εκτελούνται!

Για καλή τύχη των οδηγών, μέχρι στιγμής δεν έχει καταγραφεί κάποιο τροχαίο ατύχημα ή δυστύχημα. Ωστόσο, δεδομένων όσων βιώνουμε τις τελευταίες δέκα ημέρες σε αυτή τη χώρα, αναρωτιέται κανείς αν η ρήση «πάμε κι όπου βγει» βρίσκει έκφραση και στη συγκεκριμένη περίπτωση.