Κλοπές σε Μεσσηνία και Αρκαδία

Συλλήψεις από την ΕΛ.ΑΣ.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

Συνελήφθη ένα άτομο για κλοπή Συνελήφθη, χθες (2.8.2022) το βράδυ, στην Τρίπολη Αρκαδίας, 32χρονος ημεδαπός, γιατί όπως προέκυψε από την διενεργηθείσα προανάκριση του Τμήματος Ασφάλειας Τρίπολης, λίγες ώρες νωρίτερα είχε αφαιρέσει από όχημα ημεδαπού, φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή, όπου στη συνέχεια, τον πούλησε σε 40χρονο ημεδαπό, ο οποίος αναζητείται. Μετά από άμεση αστυνομική κινητοποίηση, αστυνομικοί της Ομάδας Ειδικών Ελέγχων (Ο.Ε.Ε.) Αρκαδίας, εντόπισαν τον 32χρονο να οδηγεί όχημα κι ενώ του έκαναν σήμα για τη διενέργεια ελέγχου, προσπάθησε ανεπιτυχώς να διαφύγει, πραγματοποιώντας οπισθοπορεία και αναπτύσσοντας ταχύτητα, με αποτέλεσμα να προσκρούσει σε σταθμευμένα οχήματα και στο περιπολικό. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο όχημα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία, ενώ κατασχέθηκε και το όχημα ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων. Τέλος, πλησίον της οικίας του 40χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε ο ανωτέρω υπολογιστής. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Τρίπολης.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Συνελήφθη ένα άτομο για απόπειρες κλοπών Συνελήφθη, χθες (2.8.2022) και πρώτες πρωινές ώρες, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Μεσσηνίας, 28χρονος ημεδαπός, γιατί λίγο νωρίτερα, προσπάθησε να διαρρήξει -2- καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Επιπλέον, όπως εξακριβώθηκε από τη διενεργηθείσα προανάκριση της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, κατά το χρονικό διάστημα από 26.6.2022 έως και την 25.7.2022, ο 28χρονος είχε διαπράξει ακόμη -3- περιπτώσεις κλοπών σε οχήματα και κατάστημα, όπου αφαίρεσε χρήματα. Τέλος, σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Καλαμάτας, για κλοπές. Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας.
Συνελήφθησαν δύο άτομα για ναρκωτικά Συνελήφθησαν, χθες (2.8.2022) το βράδυ, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Τριφυλίας Μεσσηνίας, από αστυνομικούς των Ομάδων Πρόληψη και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Μεσσηνίας, δύο ημεδαποί, 37χρονη και 46χρονος, γιατί κατείχαν ποσότητες κάνναβης, συνολικού βάρους -10- γραμμαρίων, οι οποίες κατασχέθηκαν. Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Τριφυλίας.