KKE για καταδίκη Παππά: Απίστευτο θράσος και υποκρισία από Τσίπρα -Ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρούσε τον έλεγχο των ΜΜΕ

Επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα, με αφορμή την καταδίκη του Νίκου Παππά στην υπόθεση με τις τηλεοπτικές άδειες, έκανε το ΚΚΕ.

Το Κομμουνιστικό κόμμα αναφέρει πως η απόφαση καταδεικνύει ότι εκείνη την περίοδο ο ΣΥΡΙΖΑ «διατήρησε και ενίσχυσε τον έλεγχο των ΜΜΕ», ενώ εξαπέλυσε επίθεση στον Αλ. Τσίπρα με αφορμή μία δήλωσή του σχετικά με την καταδίκη του Παππά.

«Το ΚΚΕ επιμένει ότι η βασική πολιτική ευθύνη του κύριου Παππά και της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ έχει να κάνει με το ότι διατήρησαν κι ενίσχυσαν τον έλεγχο των ΜΜΕ από τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, απ’ τον οποίο απορρέουν και οι σχέσεις διαπλοκής όλων διαχρονικά των κυβερνήσεων.» αναφέρει αρχικά και συνεχίζει με την επίθεση στον Αλ. Τσίπρα:

«Από κει και πέρα η σημερινή δήλωση του κυρίου Τσίπρα ότι “πολιτικοί οφείλουν να διώκονται απ’ τον φυσικό τους δικαστή κι όχι απ’ τις εκάστοτε κυβερνητικές πλειοψηφίες”, συνιστά απίστευτο θράσος και υποκρισία. Γιατί ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ -μαζί με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ- που στην πρόσφατη συνταγματική αναθεώρηση απέρριψε, όπως κάνει συνήθως, την πρόταση του ΚΚΕ για πλήρη κατάργηση του άρθρου 86 του Συντάγματος, ώστε οι υπουργοί να διώκονται όπως όλοι οι πολίτες και αυτή η δίωξη να μην εξαρτάται απ’ την εκάστοτε κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Προφανώς, γιατί όλοι τους θέλουν να αξιοποιούν τέτοιου είδους διατάξεις για πολιτικές σκοπιμότητες.»