Κιβωτός του Κόσμου: Ανοίγουν άμεσα οι λογαριασμοί του πατέρα Αντώνιου και της πρεσβυτέρας

«Χιονοστιβάδα» οι εξελίξεις

Του Μάκη Συνοδινού

Ραγδαίες αναμένονται οι εξελίξεις τις επόμενες ημέρες στην υπόθεση της «Κιβωτού του Κόσμου», καθώς τα στοιχεία που καθημερινά βλέπουν το φως της δημοσιότητας έχουν πάρει την μορφή χιονοστιβάδας.

Μετά το ξήλωμα του ΔΣ της Κιβωτού από την κυβέρνηση, όπου πρόεδρος ήταν η πρεσβυτέρα Σταματία Γεωργαντή και την αντικατάσταση του από νέο διοικητικό συμβούλιο, στο μικροσκόπιο της ανεξάρτητης Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος μπαίνουν τα περιουσιακά στοιχεία και οι τραπεζικοί λογαριασμοί των στελεχών της ΜΚΟ, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχει διαπραχθεί το αδίκημα της υπεξαίρεσης από τα ταμεία της οργάνωσης.

Άμεσα αναμένεται να ανοίξουν οι λογαριασμοί του πατέρα Αντώνιου και της πρεσβυτέρας, καθώς η ΜΚΟ φέρεται να εμφανίζει ετήσια πλεονάσματα.

Μάλιστα εχτές αργά το βράδυ με ανακοίνωση που εξέδωσε το νέο διοικητικό συμβούλιο της «Κιβωτού του Κόσμου», γνωστοποίησε πως τον έλεγχο της οργάνωσης αναλαμβάνουν ορκωτοί λογιστές.
Στην ανακοίνωση αναφέρεται χαρακτηριστικά:

«Με μοναδικό γνώμονα την ευημερία των παιδιών της «Κιβωτού του Κόσμου», αυτή την πολύ δύσκολη συγκυρία και με απόλυτη επίγνωση της σοβαρότητας της κατάστασης, ανταποκριθήκαμε στο κάλεσμα της πολιτείας αναλαμβάνοντας την μεταβατική διοίκηση του φορέα.

Πρώτο μέλημα μας είναι η εύρυθμη λειτουργία των δομών για την προστασία των φιλοξενούμενων παιδιών. Για τον έλεγχο της λειτουργίας του φορέα θα υπάρξει συνεργασία με διεθνή εταιρεία ορκωτών λογιστών και έγκριτο δικηγορικό γραφείο».
Κατέθεσε ο πρώτος μάρτυρας

Οι εξελίξεις όμως τρέχουν με γοργούς ρυθμούς και σε δικαστικό επίπεδο, καθώς το κατώφλι της εισαγγελέως ανηλίκων πέρασε ο πρώτος μάρτυρας προκειμένου να καταθέσει για όσα συμβαίνουν πίσω από τις κλειστές πόρτες της οργάνωσης.

Όπως έγινε γνωστό πρόκειται για πρώην εργαζόμενο της «Κιβωτού του Κόσμου» ενώ η κατάθεση του κρίνεται άκρως σημαντική για την πορεία των ερευνών.
Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να καταθέσουν ακόμη τρεις μάρτυρες μεταξύ των οποίων και ο πατέρας Αντώνιος και φυσικά τα παιδιά που έχουν καταγγείλει στελέχη της δομής για ξυλοδαρμούς, βρισιές, απομονώσεις, σκληρές τιμωρίες μέχρι και σεξουαλική κακοποίηση.
Αποφασίζουν οι εισαγγελείς ανηλίκων

Οι δύο εισαγγελείς ανηλίκων που έχουν κληθεί να ξεδιαλύνουν το κουβάρι της υπόθεσης, μέσα από τις καταθέσεις που θα λάβουν θα κληθούν να αποφασίσουν αν στοιχειοθετούνται οι κατηγορίες της σωματικής βλάβης σε βάρος αδύναμων προσώπων το οποίο είναι πλημμέλημα αλλά και η κατηγορία της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια το οποίο είναι κακουργηματικού χαρακτήρα σε στελέχη της οργάνωσης.

Ο ασκός του αιόλου για την «Κιβωτό του Κόσμου» έχει ανοίξει για τα καλά και καθημερινά πλέον νέες καταγγελίες έρχονται στο φως της δημοσιότητας.
Πρώην φιλοξενούμενοι της οργάνωσης βρίσκουν το θάρρος να βγουν επώνυμα και να αποκαλύψουν τις απάνθρωπες συνθήκες που βίωσαν στις δομές της Κιβωτού, «καίγοντας» κυριολεκτικά υψηλόβαθμα στελέχη των δομών τους οποίους αποκαλούν παιδαγωγούν αλλά και τον ιδρυτή της οργάνωσης πατέρα Αντώνιος.

Πηγή: skai.gr