Κιούση για Νοσοκομείο Σπάρτης: «Έχει όριο ο ηρωισμός του προσωπικού»

Αυτή η «μερική αναστολή λειτουργίας» συνέβη και θα ξανασυμβεί.

Με εισήγηση της Ελένης Κιούση, εκπροσώπου στην Π.Ε. Λακωνίας της παράταξης: «Πελοπόννησος – Αφετηρία Ζωής», ο επικεφαλής της παράταξης και περιφερειακός σύμβουλος Μεσσηνίας, Δημήτρης Κουτσούλης, έθεσε στη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, εκτός ημερησίας διατάξεως, τη «μερική αναστολή λειτουργίας» της Παθολογικής Κλινικής της Νοσηλευτικής Μονάδας Σπάρτης του Γενικού Νοσοκομείου Λακωνίας, το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2024.

Με αυτήν την αφορμή, ο κ. Κουτσούλης ζήτησε από το Περιφερειακό Συμβούλιο να συζητήσει και να θέσει στο υπουργείο

Υγείας, είτε μέσω ψηφίσματος είτε με οποιασδήποτε άλλη διαδικασία, συνολικά τα προβλήματα λειτουργίας και τις ελλείψεις προσωπικού των Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας της Πελοποννήσου.

Ειδικότερα, όπως ενημερώθηκε η παράταξη, οι ειδικευόμενοι γιατροί στην εφημερεύουσα το περασμένο Σάββατο Παθολογική Κλινική της Νοσηλευτικής Μονάδας Σπάρτης παρέπεμπαν τα περιστατικά είτε στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο είτε στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας.

Αυτή η «μερική αναστολή λειτουργίας» συνέβη και θα ξανασυμβεί.

Διότι ο ηρωισμός του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού έχει το όριο της ανθρώπινης αντοχής.

Δεν μπορεί να εφημερεύσει Παθολογική Κλινική με μία διευθύντρια, έναν επιμελητή και έναν μεταφερόμενο παθολόγο από το Παναρκαδικό Νοσοκομείο. Δεν βγαίνουν οι εφημερίες τον μήνα – είναι θέμα απλής αριθμητικής. Όταν στο τελευταίο διάστημα έχουν παραιτηθεί – και δεν έχουν αντικατασταθεί – τρεις (3) παθολόγοι.

Επίσης:

Ø το Πνευμονολογικό Τμήμα υφίσταται εν λειτουργία μόνον στον ιστότοπο του Νοσοκομείου,

Ø στην Παιδιατρική Κλινική έχει απομείνει μόνον ένας παιδίατρος, και

Ø οι αξονικές τομογραφίες αποστέλλονται για γνωμάτευση στην Αθήνα ή ακόμα και στη Θεσσαλονίκη.

Η Ελένη Κιούση είχε επισημάνει την υποστελέχωση όλων των δομών υγείας στη Λακωνία και τις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες που επικρατούν για το ιατρικό και το νοσηλευτικό προσωπικό, όπως και για τους ασθενείς, κατά το «Οδοιπορικό για την Υγεία στη Λακωνία» που είχε οργανώσει η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ Λακωνίας, τον περασμένο Δεκέμβριο.

Ως εκπρόσωπος στη Λακωνία της παράταξης: «Πελοπόννησος – Αφετηρία Ζωής», η Ελένη Κιούση είχε δεσμευτεί, τότε, να προσπαθήσει, στο μέτρο των δυνατοτήτων της περιφερειακής παράταξης, ώστε το ΕΣΥ στη Λακωνία να λάβει επειγόντως την αναγκαία μέριμνα από τους αρμόδιους φορείς. Δεν την έχει λάβει και γι’ αυτό συνεχίζουμε.