ΚΙΝ.ΑΛ. | Απάντηση σε Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Λακωνίας

Η Ν.Ε του ΣΥΡΙΖΑ Λακωνίας θέλοντας να υπερασπιστεί τις επιλογές του σχεδίου Γαβρόγλου μπροστά στις αντιδράσεις σύσσωμης της Λακωνικής κοινωνίας, επιλέγει να κάνει μια απαράδεκτη και αήθη επίθεση στο ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ και τους εκπροσώπους του. Χωρίς να απαντάει επί της ουσίας για το τι έκανε τέσσερα χρόνια τώρα για την αναβάθμιση των υποδομών των Σχολών και του Νοσοκομείου Σπάρτης, έτσι ώστε να αποφευχθεί η μετακίνησή τους σε άλλη πόλη, καταφεύγει σε ακραίους χαρακτηρισμούς, ενώ ταυτόχρονα λέει ότι επιδιώκει τη λεγομένη “Προοδευτική Συμμαχία”. Μιλάει για αναβάθμιση και για νέα τμήματα που θα έρθουν χωρίς να υπάρχει καμία προετοιμασία σε επίπεδο υποδομών, οδηγούς σπουδών, χώρους, καθηγητές κλπ.. Η ανακοίνωση της Ν.Ε του ΣΥΡΙΖΑ, προσπαθεί επίσης λαϊκίζοντας να απαξιώσει τη μεγαλύτερη και διεθνώς αναγνωρισμένη μεταρρυθμιστική προσπάθεια των τελευταίων χρόνων για την αναβάθμιση του δημόσιου πανεπιστήμιου, με τον νόμο « Διαμαντοπούλου », της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.
Βεβαίως, η συντήρηση θεωρεί ότι η πολιτική είναι μια κατ’ εξοχήν «εργασία των ειδικών». Ο λαϊκισμός κατασκευάζει ψευδεπίγραφα σχήματα. Το σκηνικό αυτό το βλέπουμε, τα τελευταία τέσσερα χρόνια τώρα στην Ελλάδα με πρωταγωνιστή τον ΣΥΡΙΖΑ.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η προαναφερόμενη σημερινή ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Λακωνίας.
Αλλά ας μην ξεχνάμε, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνησή του, καλλιέργησαν ανήκουστες προσδοκίες με τεράστια ψέματα. Αξιοποίησαν τον φόβο, την ανασφάλεια και την αβεβαιότητα των πολιτών, που έβλεπαν το «τσουνάμι» της χρεοκοπίας να απειλεί τη χώρα.
Το χειρότερο όλων είναι, ότι συμπαρατάχθηκαν με τις πιο ακραίες, τις πιο αντιδραστικές, τις πιο συντηρητικές δυνάμεις, τις οποίες και εκφράζουν μέσα από τη σημερινή τους ανακοίνωση.
Ο ΣΥΡΙΖΑ με τους ακροαριστερούς και τους ακροδεξιούς, συνυπήρξε στο «Κίνημα των Αγανακτισμένων» του Συντάγματος. Με τους ακροδεξιούς και τους εθνικιστές ταυτίστηκε, κατηγορώντας τους πολιτικούς του αντιπάλους για «γερμανοτσολιάδες», για «μερκελιστές» και άλλα πολλά. Με τους νεοκαραμανλικούς συνωμότησε, παρέχοντας κάλυψη στον φυσικό και ηθικό αυτουργό της κρίσης, στον Κώστα Καραμανλή, στη διάρκεια της θητείας του οποίου τα δημόσια ελλείμματα και το δημόσιο χρέος εκτοξεύθηκαν στα ύψη.
Με τους αποκαλούμενους «παλαιοπασόκους» συμπορεύτηκε, αξιοποιώντας την πολιτική τους τύφλωση, αλλά και την ιδιοτέλειά τους.
Ο συνασπισμός εξουσίας, που ο κ. Τσίπρας δημιούργησε και με αυτόν παραμένει ακόμη στη διακυβέρνηση του τόπου, ήταν και είναι ό,τι πιο αποκρουστικό, ανερμάτιστο, ανήθικο και ιστορικά πρωτόγνωρο.
Για να παραμείνει ζωντανός, σφιχταγκαλιάζει, ακόμη και τώρα, τους ΑΝΕΛίτες και τους νεοκαραμανλικούς, τους διάφορους γυρολόγους. Βλέποντας να επέρχεται η αναπόφευκτη κοινωνική και εκλογική του βύθιση, ανακάλυψε ακόμη και τη γοητεία της «πράσινης σημαίας»! Μετά την πολύχρονη και κυρίως αδιατάρακτη σχέση του με τον κ. Καμμένο, ξάφνου του ήρθε η μεγάλη αναλαμπή της «Προοδευτικής Συμμαχίας».
Αυτήν την κυβέρνηση του πολιτικού αχταρμά δεν θα την ακολουθήσουμε, ούτε στις φράσεις της, ούτε στις πράξεις της.
Η κυβέρνηση της ανυπαρξίας και του εθνικού ξεπουλήματος, η κυβέρνηση που έκανε το ψέμα επιστήμη, η κυβέρνηση με το μηδενικό κυβερνητικό έργο, θα λάβει την απάντηση του ελληνικού λαού και των Λακώνων πολιτών πολύ σύντομα, στις επερχόμενες εκλογές.

Υ.Γ.: Πολιτική χωρίς ήθος είναι μια βάρβαρη και απάνθρωπη υπόθεση.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ