Ανακοίνωση ΚΙΝΑΛ Λακωνίας για τη μνήμη του Σταύρου Γορανίτη

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Λακωνίας, του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ, με τη συμπλήρωση ενός χρόνου αφότου έφυγε από τη ζωή, ο Σταύρος Γορανίτης, ο οποίος καταγόταν από το Σκαμνάκι Ανατολικής Μάνης και ήταν ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Λακωνίας, αποφάσισε ομόφωνα να εκδώσει την παρούσα Ανακοίνωση, τιμώντας τη μνήμη του.

Ο φίλος και σύντροφος, Σταύρος Γορανίτης, ήταν εκπαιδευτικός της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και διετέλεσε επί σειρά ετών Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης « Λακωνικής » καθώς και Προϊστάμενος του 1ου Γραφείου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, με έδρα το Γύθειο Λακωνίας.

Ο Σταύρος Γορανίτης, διακρινόταν για το ήθος του, την υπηρεσιακή  συνέπεια και το υψηλό αγωνιστικό φρόνημά του. Βίωσε, ως πολίτης και ως εκπαιδευτικός, τις δυσμενείς πολιτικές συγκυρίες τις δεκαετίας του 1960, την περίοδο της επτάχρονης Δικτατορίας και σε μια δύσκολη περιοχή για τη Δημοκρατική παράταξη, πρωτοστάτησε μέσα από το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα, σε όλους τους πολιτικούς και κοινωνικούς αγώνες της μεταπολιτευτικής περιόδου. Υπήρξε ένας γνήσιος πατριώτης και Δημοκράτης, που πίστευε στις ιδέες του Σοσιαλισμού, στην κοινωνική πρόοδο, τη βελτίωση των συνθηκών της ζωής του ανθρώπου, μέσω της εκπαίδευσης και της πνευματικής καλλιέργειάς του, προσφέροντας ανιδιοτελώς και συνεχώς τις δυνάμεις του για τον σκοπό αυτό.

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΗΣ ΝΕ

ΝΙΚΟΣ Ι. ΚΟΥΦΟΣ