Εκτός ΚΙΝ.ΑΛ ο Βενιζέλος, επίθεση στη Φώφη Γεννηματά

Με αφορμή την τοποθέτηση του Γιώργου Καμίνη επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο επικρατείας του Κινήματος Αλλαγής, ο Ευάγγελος Βενιζέλος με επιστολή του θέτει εαυτόν εκτός του κόμματος.

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, με δήλωσή του έθεσε εαυτόν εκτός του Κινήματος Αλλαγής μετά τη συνάντηση που είχε νωρίτερα με την Φώφη Γεννηματά η οποία του γνωστοποίησε την απόφασή της να τοποθετήσει τον Γιώργο Καμίνη ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας ενώ τον κ. Βενιζέλο στην τελευταία θέση.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατηγόρησε την Φώφη Γεννηματά ότι με το σχέδιό της θα καταστήσει το ΚΙΝ.ΑΛ ουρά του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά όπως προκύπτει από τη δήλωσή τουαμφότεροι είχαν από καιρό αντιληφθεί ότι όδευαν σε διαφορετικές κατευθύνσεις. Επίσης, ιδιαίτερη σημασία έχει η αναφορά του πρώην προέδρου του ΚΙΝ.ΑΛ στις «πολιτικές συνέπειες» της πράξης της Φώφης Γεννηματά.

Όπως είναι προφανές τα αποτελέσματα Ευρωπαϊκών και αυτοδιοικητικών εκλογών καθώς και η προκήρυξη πρόωρων εκλογών από τον Αλέξη Τσίπρα έχουν πυροδοτήσει ραγδαίες εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό, καθώς η μεγάλη διαφορά της Νέας Δημοκρατίας, ο κομβικός ρόλος που κατέκτησε το ΚΙΝ.ΑΛ και η αδυναμία άλλων κομμάτων της αριστεράς να διεκδικήσουν μερίδιο της πίτας του ΣΥΡΙΖΑ, εντείνουν τις κεντρομόλες τάσεις προς τους δύο μεγάλους πόλους.

Ήδη, παραιτήθηκε από την προεδρία του Ποταμιού ο Σταύρος Θεοδωράκης, ενώ διεργασίες βρίσκονται σε εξέλιξη τόσο στον ΣΥΡΙΖΑ όσο και τη Νέα Δημοκρατία, καθώς οριστικοποιούνται οι συνθέσεις των ψηφοδελτίων τους για τις εθνικές εκλογές.

«Δεν της ευχήθηκα καλή επιτυχία σε ένα σχέδιο που καθιστά το ΚΙΝΑΛ ουρά του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά την ευχαρίστησα γιατί θα έχω πλέον τη δυνατότητα, χωρίς κομματικές δεσμεύσεις, να υπερασπιστώ δυναμικά τις θέσεις μου για το μέλλον της Πατρίδας»,

αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή του ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Αναλυτικά η δήλωσή του:

«Η κυρία Φώφη Γεννηματά ζήτησε να συναντηθούμε σήμερα. Στη συνάντηση μας μου είπε πως θεωρεί ότι έχουμε διαφορές ως προς τη γραμμή του ΚΙΝΑΛ, ότι είχε υποθέσει πως επιθυμώ να διαδραματίζω ένα ευρύτερο ρόλο και ότι σε κάθε περίπτωση έχει δεσμευθεί να τοποθετήσει στη θέση του επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας του ΚΙΝΑΛ άλλο πρόσωπο. Μου είπε επίσης ότι δεν θα ήθελε να φανεί ότι δεν στηρίζω εκλογικά το ΚΙΝΑΛ και ως εκ τούτου η τελευταία θέση στο ψηφοδέλτιο επικρατείας θα μπορούσε να καλυφθεί από εμένα.

Ευχαρίστησα την κυρία Γεννηματά γιατί αντιλαμβάνεται το ρόλο μου ως ευρύτερο, αυτό όμως αντιφάσκει με την πρόταση της για τη συμμετοχή μου στην τελευταία θέση του ψηφοδελτίου επικρατείας. Εξέφρασα τη βεβαιότητα μου ότι αντιλαμβάνεται πλήρως τις πολιτικές συνέπειες της επιλογής της. Δεν της ευχήθηκα καλή επιτυχία σε ένα σχέδιο που καθιστά το ΚΙΝΑΛ ουρά του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά την ευχαρίστησα γιατί θα έχω πλέον τη δυνατότητα, χωρίς κομματικές δεσμεύσεις, να υπερασπιστώ δυναμικά τις θέσεις μου για το μέλλον της Πατρίδας».

crisismonitor.gr