Κεραυνοί Νίκα: “Η Πελοπόννησος έχει εκχωρηθεί στον Σαμαρά”

"Υπέστην βασανισμό χωρίς όρια από αυτούς και το σύστημα των ΜΜΕ που ελέγχουν"

Μία συνέντευξη Τύπου ποταμό παραχώρησε σήμερα ο Παναγιώτης Νίκας, ο οποίος αναφέρθηκε σε όλες τις πολιτικές εξελίξεις που αφορούν την Περιφέρεια Πελοποννήσου ενόψει και των εκλογών του Οκτώβρη, ύστερα και από την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Δημήτρη Πτωχού, που θα απολαμβάνει της υποστήριξης της Νέας Δημοκρατίας.

Η Πελοπόννησος έχει εκχωρηθεί στον Σαμαρά δήλωσε μεταξύ άλλων ο νυν περιφερειάρχης, τονίζοντας ότι ο ίδιος υπέστην φοβερή πίεση και βασανισμό χωρίς όρια από το συγκεκριμένο σύστημα και τα ΜΜΕ που ελέγχει.

Μου ζητήθηκε από την αρχή ποιοι θα είναι οι αντιπεριφερειάρχες και ποιοι όχι, ενώ ακολούθησε πίεσε και σε θέματα όπως το φυσικό αέριο, το Παναρκαδικό και πολλά ακόμα, σημείωσε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι η αντιπαλότητα που δέχτηκε από την πλευρά Σαμαρά ήταν πιο έντονη από αυτή που βίωσε εντός του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Στις προηγούμενες εκλογές με τίμησε το 55% των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας και το 45% των υπολοίπων σχηματισμών, ανέφερε ο Περιφερειάρχης αποκαλύπτοντας ότι ένα χρόνο πριν, σε συνάντηση που έγινε στο Μαξίμου, ζήτησε ο ίδιος α αλλάξει ο επικεφαλής στις Περιφερειακές Εκλογές του 2023, καθώς για όλα τα πράγματα έρχεται ένα τέλος εποχής.

Ποτέ δεν κατάλαβα τι συνέβη! Γιατί αυτός ο διασυρμός; Γιατί γίνονται όλα αυτά; Υπάρχει ακόμα υβριδική λειτουργία της Πολιτικής Άνοιξης! Αν θέλεις να είσαι διοικητής σε νοσοκομείο, να κατέχεις υψηλόβαθμη θέση στο Δημόσιο και να υπηρετείς σε κρίσιμα πόστα θα πρέπει να παίρνεις έγκριση από εκεί και να λες κάθε μέρα ευχαριστώ στο συγκεκριμένο μηχανισμό. Ο κόσμος δεν πρέπει να ξεχνάει τι έγινε το 1993 και το 1996, γιατί τα γεγονότα επαναλαμβάνονται. Δεν έχω καταλάβει τι ιδιότητα και τι ρόλο έχει ο Αντώνης Σαμαρά στο Μαξίμου χωρίς αυτοδιοικητική εμπειρία. Καταλαβαίνω ότι είναι αναγκαίες οι ισορροπίες για μείζονα ζητήματα, αλλά ο Περιφερειάρχης δεν πρέπει να ελέγχεται. 

Ο Παναγιώτης Νίκας δεν παρέλειψε να σχολιάσει και όσα γράφονταν για τον Κώστα Βλάση, υπογραμμίζοντας ότι άκουγε πως συγκροτείται συνδυασμός και αναρωτιόταν πότε θα ενημερωθεί ο ίδιος επίσημα από το κόμμα για αυτή την εξέλιξη. Κάποιος τράβηξε το καλώδιο από την πρίζα, σημείωσε χαρακτηριστικά και σχολίασε ότι από την 21η Μαϊου που ανακοίνωσε την εκ νέου υποψηφιότητά του τινάχτηκε το σύμπαν στον αέρα.

Σχετικά με τα επόμενα βήματα, ο Παναγιώτης Νίκας σημείωσε ότι θέλει να τον αφήσουν ήσυχο, για να ολοκληρώσει το έργο του, δίχως να τον νεκρολογούν. Οι περιφερειακοί σύμβουλοι μπορούν να πάνε όπου θέλουν, είναι ελεύθεροι. Θα έχουν τη δική μου συνδρομή και υποστήριξη. Ωστόσο, οποιοσδήποτε αποπειραθεί να χρησιμοποιήσει το μηχανισμό της Περιφέρειας για τις εκλογές θα του αφαιρεθούν οι αρμοδιότητες. 

Έχω πίκρα που υπέστην όλα αυτά, αλλά όχι που φεύγω. Είναι δική μου απόφαση. Ένα χρόνο πριν είχε αποφασιστεί το τέλος εποχής. Όποτε εκτέθηκα με τίμησε ο λαός με την ψήφο του. Είμαι υπερήφανος και τυχερός. Τόσες εκλογές και τόσες εγκρίσεις! Να πικραίνεται αυτός που τον διώχνει ο λαός, ανέφερε ο νυν Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κλείνοντας την ομιλία του.