Κεραυνοί Νίκα για απορρίμματα: “Υποκρισία, λαϊκισμός, ψηφοθηρία”

Άστραψε και βρόντηξε ο Περιφερειάρχη για το μείζον ζήτημα

“Επαναλαμβάνω ότι ούτε η περιοχή της Σκάλας στη Λακωνία, ούτε της Καλλιρρόης στη Μεσσηνία επελέγη από την παρούσα περιφερειακή Αρχή για εγκατάσταση μονάδων επεξεργασίας. Αυτό έγινε από την απελθούσα περιφερειακή Αρχή και τον σχεδιασμό της για την κεντρική διαχείριση, τον οποίον -παρά τα πολλά του προβλήματα- στήριξαν διάφορες κυβερνήσεις” σημείωσε ο Παναγιώτης Νίκας κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στη Λακωνία.

Πρόσθεσε δε ότι η υπ’ αυτόν περιφερειακή Αρχή υποχρεώθηκε -εκ των πραγμάτων, καθώς η κατάσταση με τα σκουπίδια στην Περιφέρεια Πελοποννήσου είχε οδηγηθεί σε αδιέξοδο- να προχωρήσει το εν λόγω έργο, ετοιμάζοντας στην ουσία νέο φάκελο καθώς αυτός που είχε υποβληθεί στην Ευρωπαϊκή Ενωση από τους προκατόχους του αποδείχθηκε τουλάχιστον ελλιπής.

Ο περιφερειάρχης, εξ άλλου, τόνισε ότι αποτελεί υποκρισία να εμφανίζονται ως τιμητές, στην περίπτωση της Σπάρτης, “οι άνθρωποι που προκάλεσαν τα ζητήματα στην περιοχή της Σκάλας, οι οποίοι αφ’ ενός δηλώνουν υπέρ της Σπάρτης και αφ’ ετέρου ‘στηρίζουν’ και την Τρίπολη διαμαρτυρόμενοι για να μην μετατραπεί σε χωματερή η Παλαιόχουνη. Πρόκειται για υποκριτικές, λαϊκίστικες και ψηφοθηρικές τακτικές οι οποίες εμάς δεν μας εκφράζουν, καθώς έχουμε πεποίθηση ότι οι πολίτες είναι ευφυείς και ώριμοι ώστε να τις αποκρούσουν”.

Δείτε το σχετικό video