Κεφαλογιάννη | Προωθείται ο προσκυνηματικός τουρισμός

Ποια τα συμπεράσματα της πρόσφατης συνάντησης στο Υπουργείο Τουρισμού

Υποδέχθηκα σήμερα στο Υπουργείο Τουρισμού, μαζί με την Υφυπουργό Τουρισμού κυρία Έλενα Ράπτη και τον Γενικό Γραμματέα Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης κύριο Μύρωνα Φλουρή, τα μέλη της Κοινής Συντονιστικής Επιτροπής Προσκυνηματικού Τουρισμού, παρουσία του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Δωδώνης Χρυσόστομου ως προέδρου της Διοικούσης Επιτροπής του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Ιεράς Συνόδου. Στην πρώτη αυτή πανηγυρική συνεδρίαση, συμμετείχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρόδου κ.κ. Κύριλλος Β’ ως εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ.κ. Κύριλλος ως εκπρόσωπος της Εκκλησίας της Κρήτης, ο Πανοσολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Σπυρίδων Κατραμάδος ως εκπρόσωπος της Εκκλησίας της Ελλάδας και ο Αναπληρωτής Διοικητής Αγίου Όρους κος Αρίστος Κασμίρογλου. Υπογράμμισα την ανάγκη να συνεχιστεί η πολιτική ανάδειξης της σημαντικής αυτής πρωτοβουλίας, που δυναμικά είχαμε ενεργοποιήσει προ δεκαετίας και η οποία, σήμερα, συμπλέει απόλυτα με την ανάγκη να αναπτυχθεί ο ελληνικός Τουρισμός με όρους βιωσιμότητας.

Όπως ανέφερα, ο τόπος μας ευλογήθηκε σε όλο το εύρος του με αξιοθαύμαστο προσκυνηματικό πλούτο, που αποτελεί αναπόσπαστο και μοναδικό κομμάτι της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς. Ο θρησκευτικός και προσκυνηματικός τουρισμός αποτελεί μία τουριστική δραστηριότητα που μπορεί να απλώνεται σε όλους τους μήνες του χρόνου και σε όλες τις Περιφέρειες και συνδυάζεται με ποικίλες άλλες τουριστικές και πολιτιστικές δραστηριότητες που συνθέτουν μια ξεχωριστή και ολοκληρωμένη εμπειρία για τον επισκέπτη.

Χαιρέτισα λοιπόν τη σπουδαία αποστολή  της νεοσύστατης Κοινής Συντονιστικής Επιτροπής, που με την πολύτιμη συνδρομή των εκπροσώπων της Εκκλησίας μας, είμαι βέβαιη ότι θα δώσει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα σε αυτόν τον σημαντικό τομέα του τουρισμού, ο οποίος προσφέρεται για δυναμική ανάπτυξη ειδικά στη χώρα μας.