Κατεβαίνουν στο δρόμο Εργατικό Κέντρο, ΑΔΕΔΥ Λακωνίας & ΟΕΒΕΛ

Τα προβλήματα μας είναι κοινά, αγωνιζόμαστε όλοι μαζί!

Το 2023 ήταν μια χρονιά γεμάτη από αγώνες, πρωτοβουλίες, δράση των συνδικάτων και των μαζικών φορέων. Μια χρονιά που αποδείχθηκε περίτρανα πως το σύνθημα που βρωντοφωνάζουμε εδώ και καιρό «Ή κέρδη τους ή οι ζωές μας», είναι αυτό που κυριαρχεί και γεννά όλα τα προβλήματα που βιώνουμε καθημερινά.

Η αγανάκτηση που νιώθουμε να γίνει δύναμη αγώνα και διεκδίκηση για δουλειά και ζωή με δικαιώματα! Ενώνουμε τη φωνή μας με τους χιλιάδες φοιτητές που αγωνίζονται για τις σπουδές τους για τα πτυχία με αξία για Δημόσια και δωρεάν Παιδεία, με τους χιλιάδες αγρότες που αγωνίζονται για την επιβίωση τους με τους εργαζόμενους που δίνουν τη μάχη για υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς και κατοχύρωση εργασιακών δικαιωμάτων, παλεύοντας ενάντια στους πλειστηριασμούς για την προστασία της κατοικίας και της επαγγελματικής στέγης από τράπεζες και τα κοράκια των funds.

Είμαστε οι πολλοί, είμαστε η πλειοψηφία και έχουμε το δίκιο με το μέρος μας

Μπροστά μας έχουμε τη μεγάλη απεργιακή μάχη την Τετάρτη 28 Φλεβάρη, που καλούν ΑΔΕΔΥ δεκάδες ομοσπονδίες, εργατικά κέντρα.

Κλέβουν τη δουλειά μας και μας τσακίζουν με την ακρίβεια και τους φόρους!

ΦΤΑΝΕΙ ΩΣ ΕΔΩ – ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ!!!

Ή ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ!!!

Τα προβλήματα μας είναι κοινά, αγωνιζόμαστε όλοι μαζί!

Εργαζόμενοι, αγρότες, επαγγελματίες, έμποροι, αυτοαπασχολούμενοι, συνταξιούχοι, νέοι, παλεύουμε για τις ανάγκες μας, για τις ζωές μας!!! Πρόκειται για αγώνα επιβίωσης. Γιατί κανείς μας δεν μπορεί να ζει στην αβεβαιότητα και την ανασφάλεια!!!

Γιατί δεν αποδεχόμαστε να ζούμε με μια λογική «πάμε κι όπου βγει»!

Καλούμε τους φορείς και τον λαό της πόλης μας να στηρίξουν με όλες τους τις δυνάμεις αυτή την προσπάθεια. Στην ενότητα βρίσκεται η δύναμη μας!!!

Να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στους αγρότες που βρίσκονται στον δρόμο του αγώνα και παλεύουν για την επιβίωσή τους. Είναι αγώνας κάθε απλού ανθρώπου.

Απευθύνουμε πλατύ κάλεσμα σε σωματεία, επαγγελματικούς συλλόγους και φορείς, στους συνταξιούχους του ιδιωτικού ,δημοσίου και τους αυτοαπασχολουμένους τέλος φοιτητικούς και μαθητικούς συλλόγους,

Να συζητήσουμε και να διαμορφώσουμε διεκδικητικό πλαίσιο αιτημάτων και διεκδικήσεων, σχέδιο αγωνιστικής δράσης και κλιμάκωσης με σταθμό την απεργιακή μάχη στις 28 Φλεβάρη

§ Να συντονίσουμε τον αγώνα μας ενάντια στην ακρίβεια,

§ Να συντονίσουμε τον αγώνα μας για το εισόδημα, τα εργασιακά δικαιώματα στους χώρους δουλειάς.

§ Να συντονίσουμε τον αγώνα μας για τον δικαίωμα στη κατοικία, στο φθηνό και ποιοτικό νερό, στο φθηνό ρεύμα και την ενεργεία.

§ Να συντονίσουμε τον αγώνα μας για δημόσια δωρεάν υγεία και παιδεία

§ Να συντονίσουμε τον αγώνα μας ενάντια στις επιπτώσεις από την καταστροφή του περιβάλλοντος

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2024 ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΠΑΡΚΟ ΤΟΥ ΟΤΕ 10:3

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΑΔΕΔΥ – ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΟΕΒΕΛ | Συμμετοχή στην Απεργία της 28ης Φεβρουαρίου 2024.

Την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024 η ΑΔΕΔΥ έχει προκηρύξει 24ωρη Πανελλαδική απεργία διεκδικώντας:

Ø Πραγματικές αυξήσεις 10% στους μισθούς κι όχι αυξήσεις κοροϊδία.

Ø Να δοθούν πίσω τα δώρα (13ος & 14ος μισθός).

Ø Προσλήψεις προσωπικού σε Υγεία , Παιδεία Ασφάλιση κ.λ.π).

Ø Να τιμωρηθούν οι πραγματικοί ένοχοι του δυστυχήματος των Τεμπών έναν χρόνο μετά.

Έπειτα από τη σύσκεψη των φορέων που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024, και στην όποια συμμετείχαν και εκπρόσωποι της ΟΕΒΕΛ και των Σωματείων Μελών της, παρόλο που δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση της Γ.Σ.Ε.Β.Ε. Ε. της τριτοβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης της οποίας η Ο.Ε.Β.Ε.Λ. είναι μέλος, για συμμετοχή στην απεργία, η Ο.Ε.Β.ΕΛ, στηρίζει την απεργία της 28ης Φεβρουαρίου 2024 και καλεί τα μέλη των Σωματείων της να συμμετάσχουν στην Κινητοποίηση που θα λάβει χώρα στη Σπάρτη την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου και ώρα 10:30π.μ.