Κατασκευή ταρτάν στίβου στο Δημοτικό Στάδιο Μολάων

Ο Δήμος Μονεμβασίας βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να πληροφορήσει τους δημότες του, ότι υπογράφηκε η σύμβαση για την εκτέλεση του έργου Κατασκευή ταρτάν στίβου στο Δημοτικό Στάδιο Μολάων Δήμου Μονεμβασίας, συνολικού προϋπολογισμού 364.896,20€, το οποίο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» του Υπουργείου Εσωτερικών.
Η Δημοτική Αρχή ύστερα από μεθοδευμένες ενέργειες, εκπόνησε τη μελέτη του έργου και εξασφάλισε τις απαραίτητες εγκρίσεις, έτσι ώστε ο φάκελος να είναι ώριμος και πλήρης για να χρηματοδοτηθεί από το Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ». Στη συνέχεια υπέβαλε αίτηση-πρόταση στο αναφερόμενο πρόγραμμα και ύστερα από την αξιολόγησή της, ο Υπουργός Εσωτερικών με την αριθ. 43682/2019 απόφασή του, αποφάσισε τη χρηματοδότηση του έργου.
Οι διαδικασίες δημοπράτησης ολοκληρώθηκαν (υπογραφή συμφωνητικού), και η ανάδοχος εταιρία άμεσα θα ξεκινήσει τις εργασίες κατασκευή του.
Το έργο αφορά την αναβάθμιση λειτουργίας του Δημοτικού Σταδίου Μολάων και αναλυτικά περιλαμβάνει:
-Την κατασκευή της υπόβασης-βάσης και ασφαλτικού τάπητα όπου θα υποδεχθεί τον ελαστικό συνθετικό τάπητα,
-Την κατασκευή εσωτερικής περιμετρικής τάφρου αποστράγγισης,
-Εγκαταστάσεις για την επέκταση του ηλεκτροφωτισμού,
-Την επίστρωση με ελαστικό συνθετικό τάπητα στίβου 400μ και έξι (6) διαδρομών έως τα όρια του φυσικού χλοοτάπητα καλύπτοντας και τα δύο “πέταλα” πίσω από τις εστίες ποδοσφαίρου,
-Την κατασκευή νέων εγκαταστάσεων για τη δημιουργία αγωνισμάτων στίβου (για ακοντισμό, σφαιροβολία, δισκοβολία, σφυροβολία κ.α).
Το έργο θα κατασκευαστεί σύμφωνα με τις προδιαγραφές της Διεθνούς Ένωσης Ομοσπονδιών Κλασικού Αθλητισμού (IAAF).
Με την κατασκευή του ελαστικού συνθετικού τάπητα, αφενός θα αναπτυχθεί μια επιπλέον κατηγορία αθλημάτων από τα αθλητικά σωματεία του Δήμου Μονεμβασίας και αφετέρου θα επιτευχτεί η σωστή και ασφαλής άθληση ιδιαίτερα στις μικρές ηλικίες, και αναψυχής στους κατοίκους των Μολάων και της ευρύτερης περιοχής του Δήμου που αγαπούν το στίβο.