Καταδυτικός και Θρησκευτικός Τουρισμός στη Λακωνία

Συνάντηση Νεοκλή Κρητικού με την Υφυπουργό Τουρισμού

Συνάντηση με την Υφυπουργό Τουρισμού κα Σοφία Ζαχαράκη πραγματοποίησε ο βουλευτής Λακωνίας κ. Νεοκλής Κρητικός, προχθές Τετάρτη 12 Ιανουαρίου.

Αντικείμενο της συνάντησής τους ήταν ο καταδυτικός και ο θρησκευτικός τουρισμός στη Λακωνία, δύο τομείς οι οποίοι μπορούν να προσδώσουν ακόμη μεγαλύτερη ώθηση στον τουρισμό της Περιφερειακής Ενότητας.

Ο κ.Κρητικός επανέφερε το θέμα του καταδυτικών πάρκων Μονεμβασιάς και Νεάπολης, διαβεβαιώνοντας την Υφυπουργό ότι υπάρχουν ήδη μελέτες να κατατεθούν προς αξιολόγηση, όποτε είναι έτοιμο το διαδικαστικό πλαίσιο.

Η Υφυπουργός ανέφερε ότι έχει ήδη συγκροτηθεί εθνικό συμβούλιο καταδυτικού τουρισμού, το οποίο ενημερώνει και εισηγείται την εθνική στρατηγική καταδυτικού τουρισμού, όπως αυτή θεσπίστηκε για πρώτη φορά με το ν. 4688/2020 του Υπουργείου, ενώ προτείνει δράσεις και πρωτοβουλίες για την υλοποίησή της.

Ο καταδυτικός τουρισμός αποτελεί χώρο στον οποίο δικαιωματικά μπορούμε να αξιώνουμε την ανάδειξη της χώρας μας σε κορυφαίο τουριστικό προορισμό παγκοσμίως.

Επίσης ο κ. Κρητικός έθεσε το θέμα του θρησκευτικού τουρισμού, ο οποίος είναι ιδιαίτερα ανεπτυγμένος στην Κρήτη και στην Κύπρο. Η Υφυπουργός δήλωσε ανοιχτή σε οποιαδήποτε συνεργασία και με την Περιφέρεια και τις δύο Μητροπόλεις της Λακωνίας, για να δημιουργηθεί ένα πλαίσιο ανάδειξης και προβολής θρησκευτικών προορισμών στη λακωνική γη.

Η κα Ζαχαράκη, τέλος, ενημέρωσε τον κ. Κρητικό ότι εντός του 2022 θα τρέξει πρόγραμμα τρίμηνης εκπαίδευσης για ανέργους του κλάδου του Τουρισμού, και ο συνολικός αριθμός των δικαιούχων θα ανέλθει στους 20.000.