Κασσελάκης: «Είμαι έτοιμος να γίνω ο επόμενος πρωθυπουργός της Ελλάδας»

«Είμαστε καλύτερα από ποτέ με Τσίπρα»

Την πρώτη του συνέντευξη, μετά τη σύντομη στρατιωτική θητεία του, έδωσε ο Στέφανος Κασσελάκης σε εκπομπή του Alpha. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι «δεν είναι σίγουρος για το αδιάβλητο της διαδικασίας των εκλογών», ενώ τόνισε πως «δεν έχω αποφασίσει ακόμα για τους υποψήφιους των ευρωεκλογών». Δήλωσε, όμως, απόλυτα έτοιμος για να γίνει ο επόμενος πρωθυπουργός της χώρας.

Σημείωσε ότι «η ειρωνεία του Μητσοτάκη για τη στρατιωτική μου θητεία προσβάλλει την ομογένεια και όσους θέλουν να υπηρετήσουν την πατρίδα». «Ήρθα στην Ελλάδα επειδή έγινα αρχηγός κόμματος, για να προσφέρω», υπογράμμισε.

Μιλώντας για την εκλογική διαδικασία που έρχεται και τις συζητήσεις που έχει προκαλέσει η πρότασή του για εποπτεία, ο κ. Κασσελάκης είπε: «Αυτή τη στιγμή πρέπει να υπάρχει μεγάλος έλεγχος στις εκλογές». Και εξήγησε: «Ξέρουμε ότι έχουν διαρρεύσει στοιχεία εκλογέων του εξωτερικού. Πώς ξέρουμε ότι δεν έχουν διαρρεύσει στοιχεία και εκλογέων εσωτερικού; Δεν είναι δεδομένο το αδιάβλητο».

Για τη συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ είπε: «Προκαλώ να πάμε σε διπλές εκλογές. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ανανεωμένος. Μόνος του ο ΣΥΡΙΖΑ. Έχουμε δημιουργήσει ένα κίνημα στην κοινωνία. Για αυτό και προσπαθούν να με αποδομήσουν». Και συνέχισε: «Πρέπει να ξαναζυγιστούμε. Έχει αλλάξει ο ΣΥΡΙΖΑ, έχει αλλάξει και η κοινωνία. Είμαι έτοιμος να είμαι ο επόμενος πρωθυπουργός της Ελλάδας».

Όσο για τις προσδοκίες που έχει για τις Ευρωεκλογές, σημείωσε: «Θα πρέπει να δείξουμε ότι έχουμε σηκώσει ανάστημα, έχουμε ανανεωθεί. Στόχος είναι η μεγάλη ανατροπή, όχι η δεύτερη θέση… Πιστεύω ότι η κοινωνία θα μας ανταμείψει».

Η θητεία του και οι εξοπλιστικές δαπάνες

Αναφορικά με τη θητεία του στο στρατό είπε: «Ήρθα στη χώρα μας γιατί έγινα αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Είμαι περήφανος. Με υπερηφάνεια φόρεσα το εθνόσημο. Ας σεβαστούν τους απόδημους. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να έχουμε λιγότερες αμυντικές δαπάνες. Βρισκόμαστε σε μια γεωπολιτική συνθήκες που απαιτεί ετοιμότητα. Η πιο φθηνή άμυνα είναι η αποτροπή. Να έχουμε καλύτερο σημείο εκκίνησης στον εξοπλισμό μας. Σίγουρα δε θεωρώ σκόπιμο να στέλνουμε εξοπλισμό που έχουμε χρυσοπληρώσει, στην Ουκρανία. Μπορούμε να βοηθήσουμε με άλλους τρόπους».

Για τις σχέσεις με αξιωματικούς και στρατιώτες: «Τους έλεγα σταματήστε τον πληθυντικό. Συμμετείχα κάθε μέρα σε όλο το πρόγραμμα. Ήταν πολύ θερμό το κλίμα και ευκαιρία για μένα να συναναστραφώ με κόσμο που έχει σταματήσει να ονειρεύεται. Έκανα αγγαρεία ναι, μαγειρεία, λάντζα, βέβαια… ».

Και πρόσθεσε: «Θα ήθελα να πληρώνονται οι φαντάροι τουλάχιστον με 150 ευρώ το μήνα. Να μπορούν να πληρώσουν τα ξυριστικά τους. Ούτε τα ξυριστικά σου δε μπορείς να αγοράσεις με 8,60€ που παίρνουν οι φαντάροι».
«Είμαστε καλύτερα από ποτέ με Τσίπρα»

Σε ερώτηση για τις σχέσεις του με τον Αλέξη Τσίπρα, ο Στέφανος Κασσελάκης είπε: «Έχουμε επικοινωνία. Μου έστειλε ευχές. Τον πήραμε και από το στρατόπεδο τηλέφωνο και χάρηκε. Είμαστε καλύτερα από ποτέ. Είναι ένας άνθρωπος που χτυπήθηκε ανελέητα από την προπαγάνδα του συστήματος Μητσοτάκη. Ο Αλέξης έχει κάνει μεγάλες τομές με την κοινωνία. Ο Αλέξης δε μπορεί να έχει ένα σύμβουλο για το ινστιτούτο του»;
Για την προσωπική του ζωή

«Προχωρούν οι προετοιμασίες για τον γάμο μου. Θα γίνει στην Κρήτη», είπε ο Στέφανος Κασσελάκης. «Και εγώ και ο Τάιλερ έχουμε κουραστεί από αυτά που λέγονται όταν περπατάμε. Όταν όμως έχεις γιαγιάδες και παππούδες που κλαίνε πάνω σου, αν αυτό σημαίνει ότι εμείς θα έχουμε λιγότερη ιδιωτικότητα…

Είμαστε αυθεντικοί, δεν υπάρχει κανένας μηχανισμός που να μας ελέγχει. Μπορούμε να φέρουμε κάποιο αποτέλεσμα στον κόσμο; Αυτό είναι το σημαντικό. Και τότε χαλάλι οι κάμερες».

«Το σπίτι πρέπει να το επιπλώσουμε, να ανακαινίσουμε δυο πραγματάκια, σε δύο μήνες θα μπούμε», είπε ο Στέφανος Κασσελάκης.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα μείνει ανεξάρτητος αλλά θα μεγαλώσει» είπε κλείνοντας τη συνέντευξή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και τόνισε ότι του «είναι αδιάφορο» αν εκμεταλλεύτηκε την απουσία του στο στρατό ο Νίκος Ανδρουλάκης.