«Καρφιά» Άδωνι για δημοφιλείς υπουργούς της κυβέρνησης: Εξαφανίστηκαν μετά την τραγωδία στα Τέμπη

Εξήρε την απόφασή του Κώστα Καραμανλή να παραιτηθεί αμέσως μετά το δυστύχημα των Τεμπών

Χοντρά καρφιά κατά συναδέλφων του υπουργών πέταξε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, λέγοντας ότι δημοφιλή πρόσωπα της κυβέρνησης, αντί να βγουν να στηρίξουν, εξαφανίστηκαν στη δύσκολη στιγμή, μετά την τραγωδία στα Τέμπη.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΪ, δεν κατονόμασε συναδέλφους του υπουργούς, αλλά εκτόξευσε ευθείες βολές κατά «δημοφιλών υπουργών», τους οποίους κατηγόρησε ότι «δεν παίζουν ομαδικά», ότι «δεν στηρίζουν την ομάδα», ότι εξαφανίστηκαν μετά την τραγωδία στα Τέμπη αντί -ως όφειλαν- να βγουν και να στηρίξουν το έργο της κυβέρνησης, αφήνοντας άλλους να βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά, και κατέληξε να πει ότι, από τη στιγμή που δεν στηρίζουν, δεν αξίζουν και τη δημοφιλία που έχουν.

Καρφιά Άδωνι για δημοφιλείς υπουργούς της κυβέρνησης που δεν βάζουν πλάτη

Είπε χαρακτηριστικά ο Άδωνις Γεωργιάδης: «Το να έχεις υπουργούς με μεγάλη δημοφιλία είναι πολύ χρήσιμο σε μια παράταξη. Γιατί είναι χρήσιμο; Γιατί σε μια κρίσιμη ώρα, που τα πράγματα μπορεί να έχουν πάει και στραβά, σε μια δύσκολη στιγμή, αυτοί οι υπουργοί βγαίνουν και καταθέτουν ένα τμήμα από το πολιτικό τους κεφάλαιο για να βοηθήσουν την ομάδα. Την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό. Αν την κρίσιμη ώρα -μιλάω γενικά για τις ομάδες- τα δημοφιλή πρόσωπα εξαφανίζονται και βγάζουν τα κάστανα από τη φωτιά οι ίδιοι και οι ίδιοι, αυτό μπορεί να μην είναι χρήσιμο για την ομάδα και μπορεί να μην τους αξίζει η δημοφιλία. Αρχηγός της ομάδας είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, και ο κόσμος πρέπει να ξέρει ότι η επιλογή του για να αλλάξει τα πράγματα είναι ο Μητσοτάκης».

Από το 3:35 λεπτό του παρακάτω βίντεο:

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ – VIDEO

Στην ίδια συνέντευξη ο υπουργός Ανάπτυξης στήριξε απολύτως την κυβέρνηση και ετάχθη κατά του βαθέος κράτους, όπως το αποκάλεσε. Υπογράμμισε ότι υπήρχαν ασφαλιστικές δικλίδες που θα προλάβαιναν το δυστύχημα στα Τέμπη, αλλά «εδώ έχουμε την εικόνα της Ελλάδας που δεν θέλουμε» σχολίασε.

Ο κ. Γεωργιάδης πρόσθεσε ότι «το μερίδιο της δικής μας ευθύνης είναι ότι δεν συγκρουστήκαμε με το βαθύ κράτος, το βαθύ Δημόσιο. Το διακύβευμα των εκλογών πρέπει να είναι ότι έχει έρθει η ώρα να συγκρουστούμε με το κομμάτι της παλιάς Ελλάδας».

Ο υπουργός Ανάπτυξης αναφέρθηκε και στον παραιτηθέντα υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή και εξήρε την απόφασή του να παραιτηθεί αμέσως μετά το δυστύχημα των Τεμπών, παίρνοντας πάνω του ευθύνες που δεν του αναλογούσαν. Κατέληξε λέγοντας ότι ο Κώστας Καραμανλής δεν ευθύνεται για το δυστύχημα και για το λάθος του σταθμάρχη, ότι ο πρώην υπουργός μπορεί να είναι υποψήφιος βουλευτής Σερρών, και οι ψηφοφόροι των Σερρών θα αποφασίσουν αν θα ξαναπάει στη Βουλή.

iefimerida.gr