Καπραβέλος | Προσεχώς 7ο κύμα πανδημίας

Υπό δύο προϋποθέσεις μπορεί να είναι ελεγχόμενο

Στην πορεία της πανδημίας του κορονοϊού και στο 7ο κύμα που έρχεται τον χειμώνα, αναφέρθηκε το πρωί της Δευτέρας (30.08.2022) ο Νίκος Καπραβέλος, μιλώντας στο OPEN. «Τα δεδομένα από τον ΕΟΔΥ είναι καλύτερα, άφησε όμως πίσω του 2.000 νεκρούς τον Ιούλιο και Αύγουστο» είπε – μεταξύ άλλων – ο Διευθυντής στη Β’ ΜΕΘ στο Παπανικολάου.

Ο Νίκος Καπραβέλος παρομοίωσε την πανδημία του κορονοϊού με πόλεμο, σημειώνοντας ότι ακόμα δεν έχουμε τελειώσει. «Η ανθρωπότητα στο πέρασμα των αιώνων έχει τρεις θανάσιμους εχθρούς: τον λιμό, την πείνα και τον πόλεμο. Και οι τρεις είναι πολύ κοντά μας. Κλείνει το καλοκαίρι με ένα 6ο κύμα, τα δεδομένα από τον ΕΟΔΥ είναι καλύτερα, άφησε όμως πίσω του 2.000 νεκρούς τον Ιούλιο και Αύγουστο, δεν είναι λίγοι», είπε αρχικά.

«Είναι ένας πόλεμος. Το κέντρο βάρους των συνεπειών της πανδημίας έχει μετατοπιστεί στους ηλικιωμένους με υποκείμενα νοσήματα» πρόσθεσε.

Ο Διευθυντής στη Β’ ΜΕΘ στο Παπανικολάου αναφέρθηκε και στις δύο προϋποθέσεις για να είναι το 7ο κύμα της πανσδημίας του κορονοϊού να είναι ελεγχόμενο. «Το 7ο κύμα έρχεται τον χειμώνα, η πανδημία δεν έχει τελειώσει. Δύο είναι οι προϋποθέσεις για να είναι ελεγχόμενο: η πρώτη να μην εγκαταλείψουμε τα υγειονομικά μέτρα. Η δεύτερη είναι ότι είμαστε απροστάτευτοι, δεν υπάρχει η εμβολιαστική καμπάνια. Έχουμε χαλάρωση υπερβολική που την πληρώνουμε. Η πολιτεία πρέπει να πάρει μέτρα για να αποτρέψουμε τις συνέπειες. Να δούμε ένα χειμώνα καλύτερο από τον προηγούμενο», σημείωσε.

Όπως είπε κάποια μέτρα πρέπει να παραμείνουν και να εφαρμοστούν. «Τα σχολεία πρέπει να ανοίξουν με ένα self test, με ένα rapid, να παραμείνουν οι μάσκες στους κλειστούς χώρους, στα μέσα μεταφοράς».