Καλή χρονιά | Χτύπησε το πρώτο κουδούνι στα σχολεία της Λακωνίας

Το πρώτο κουδούνι της χρονιάς για τους μαθητές της Λακωνίας -και όχι μόνο- χτύπησε σήμερα, ύστερα από τις καλοκαιρινές διακοπές. Σε ετοιμότητα βρίσκονται οι σχολικές μονάδες της Πελοποννήσου, καθώς όπως δήλωσε και ο υπουργός Παιδείας φέτος δεν υπάρχουν ελλείψεις σε βιβλία κι εκπαιδευτικούς.

Από την προηγούμενη εβδομάδα, προσελήφθησαν 19.480 εκπαιδευτικοί. Από αυτούς, 12.392 είναι Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (δάσκαλοι, νηπιαγωγοί και εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων) και 3.988 Δευτεροβάθμιας. Επιπλέον, 3.100 αναπληρωτές Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ) προσελήφθησαν στην Ειδική Εκπαίδευση.

Στο νομό Λακωνίας, η αντιπεριφερειάρχης, Ντία Τζανετέα και ο δήμαρχος Σπάρτης, Βαγγέλης Βαλιώτης, βρέθηκαν στο 3ο δημοτικό σχολείο, το οποίο διευθύνει ο κύριος Νίκος Κουφός. Τον αγιασμό τέλεσε ο πατέρας Πορφύριος.

Μήνυμα δημάρχου Σπάρτης

Με την  έναρξη του σχολικού έτους 2018-2019, εύχομαι ολόψυχα σε όλη την Εκπαιδευτική Κοινότητα, τις μαθήτριες και τους μαθητές, τους δασκάλους και τους καθηγητές,  καθώς και στις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους στις σχολικές μας μονάδες καλή και δημιουργική σχολική χρονιά, με πρόοδο και επιτυχίες.

Η καλοκαιρινή περίοδος πέρασε και ξεκινάει μία καινούργια χρονιά πλούσια σε στόχους, προσδοκίες και απαιτήσεις στο δύσκολο αλλά δημιουργικό δρόμο των μαθητών προς την κατάκτηση της γνώσης.

Οι δυσκολίες της χώρας μας είναι γνωστές. Δικό μας όπλο  η πίστη, η αισιοδοξία και η ελπίδα στη νέα γενιά του τόπου μας και της πατρίδας μας, στους μαθητές των σχολειών μας. Στηριζόμαστε στη δύναμη της γνώσης, στον αυθορμητισμό και το δυναμισμό των παιδιών μας.

Γι΄ αυτό πρώτιστο καθήκον της Δημοτικής Αρχής είναι η φροντίδα της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος συμπορευόμαστε  μαζί σας σε αυτό το δύσκολο δρόμο, καθώς προτεραιότητά μας είναι  η   βελτίωση των υποδομών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και η αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών στον τομέα της εκπαίδευσης.

Τόσο εγώ προσωπικά, όσο και οι Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αλλά και η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας , είμαστε και θα συνεχίσουμε να είμαστε στη διάθεση όλων σας , με τη διαβεβαίωση ότι θα πράξουμε τα μέγιστα,  ώστε να διασφαλίσουμε ένα ευχάριστο και λειτουργικό περιβάλλον μάθησης στα παιδιά μας και να αντιμετωπίσουμε άμεσα προβλήματα, που τυχόν θα προκύψουν  και κατά τη διάρκεια της χρονιάς.

Επιπλέον, με την παροχή κοινωνικών δομών, όπως αυτή του Κοινωνικού φροντιστηρίου,  θα συνεχίσουμε να παρέχουμε μαθησιακή υποστήριξη σε όσους μαθητές αντιμετωπίζουν κοινωνικοοικονομικά προβλήματα, ώστε να εξασφαλίσουμε ισότιμη πρόσβαση στη μάθηση.

Μοναδικό μας μέλημα η διαπαιδαγώγηση των νέων ανθρώπων με ολόπλευρη μόρφωση, ώστε να γίνουν ολοκληρωμένοι άνθρωποι με αξίες, ιδανικά και ελεύθερη σκέψη.

Καλή σχολική χρονιά με   υγεία, δύναμη, αισιοδοξία και δημιουργική διάθεση!

Ο Δήμαρχος Σπάρτης

Ευάγγελος Βαλιώτης

Μήνυμα αντιπεριφερειάρχη

Σήμερα ξεκινάει ένα καινούργιο ταξίδι στη γνώση και τις εμπειρίες  για τους μαθητές. Το μέλλον του τόπου μας στηρίζεται στη νέα γενιά και το σχολείο αποτελεί τον πυλώνα για τη διαμόρφωση σωστών πολιτών, ανθρώπων με ήθος, δυναμικότητα και ευαισθησίες. Ευχή όλων μας είναι να κάνουμε μια καλή αρχή με στόχο το καλύτερο για το μέλλον των παιδιών μας.            

Η έναρξη της σχολικής χρονιάς συνιστά μια νέα αφετηρία γεμάτη προσδοκίες και όνειρα. Σε αυτό το νέο ξεκίνημα εύχομαι στους μαθητές να πορευτούν με πίστη στις δυνατότητες τους και δίψα για μάθηση και δημιουργία. Σε κάθε εκπαιδευτικό και γονέα εύχομαι να έχουν υπομονή και δύναμη ώστε να στηρίξουν τους μαθητές στην πορεία τους προς την κατάκτηση της γνώσης και των στόχων τους.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας θα συνεχίσουμε τη στενή συνεργασία μας με την εκπαιδευτική κοινότητα προκειμένου να επιτύχουμε όλοι μαζί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για την άρτια λειτουργία των σχολείων της Λακωνίας.

Καλή σχολική χρονιά με υγεία, δύναμη, δημιουργία και πρόοδο.