Καλαμάτα: Συνελήφθη 60χρονος με πλήθος χρυσαφικών & κοσμημάτων στο κατάστημά του

Εξιχνιάστηκε, ύστερα από εμπεριστατωμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, υπόθεση αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος στην Καλαμάτα Μεσσηνίας.
Για την υπόθεση αυτή, κατηγορείται ένας 60χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.
Ειδικότερα, τον Μάρτιο τρέχοντος έτους, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, έρευνα σε κατάστημα που διατηρεί ο 60χρονος στην Καλαμάτα. Κατά την έρευνα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος χρυσαφικών και κοσμημάτων, την κατοχή των οποίων δεν μπορούσε να δικαιολογήσει ο ανωτέρω ημεδαπός.
Στο πλαίσιο της μεθοδικής και εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης που ακολούθησε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, προέκυψε ότι μέρος των ανωτέρω κατασχεθέντων ήταν προϊόν κλοπών. Συγκεκριμένα, πενήντα οκτώ (58) χρυσαφικά και κοσμήματα, διαφόρων ειδών, είχαν αφαιρεθεί, κατά το χρονικό διάστημα από την 11.09.2018 έως και την 27.02.2019, σε δέκα περιπτώσεις κλοπών από οικίες ημεδαπών, στην ευρύτερη περιοχή της Καλαμάτας, καθώς και στις τοπικές κοινότητες των Δήμων Δυτικής Μάνης, Τριφυλίας και Μεσσήνης Μεσσηνίας, ενώ τα προαναφερθέντα χρυσαφικά και κοσμήματα αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.