Καλαμάτα: Συλλήψεις τριών ατόμων για κλοπές

Από την εγκληματική τους δράση είχαν αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελός, που ξεπερνά τις -23.000- ευρώ

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση και για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και απόπειρα αυτής

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, τρεις περιπτώσεις κλοπών και απόπειρα κλοπής, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας.

Για τις υποθέσεις αυτές συνελήφθησαν, προχθές (29.7.2022) το απόγευμα, στην Αθήνα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ακρόπολης και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, τρεις (3) αλλοδαποί, 37χρονη, 37χρονος και 38χρονος, αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση και για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και απόπειρας αυτής.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης, που διεξήχθη από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, εξακριβώθηκε ότι ο 37χρονος και ο 38χρονος, την 28.7.2022 μετέβησαν από την Αθήνα στην Καλαμάτα, με σκοπό τη διάπραξη κλοπών, χρησιμοποιώντας ενοικιαζόμενο όχημα, για τη μίσθωση του οποίου τους παρείχε συνδρομή η 37χρονη.
Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, προέκυψε ότι οι ανωτέρω δράστες διέπραξαν, συνολικά, μία (1) περίπτωση απόπειρας κλοπής και δύο (2) περιπτώσεις κλοπών-διαρρήξεων σε οικίες, όπου αφαίρεσαν χρήματα, χρυσαφικά και ηλεκτρονικές συσκευές.
Από την εγκληματική τους δράση είχαν αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος, που ξεπερνά τις -23.000- ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους.
Τέλος, στην κατοχή τους, καθώς σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε οικία, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -4- κινητά τηλέφωνα, -2- φορητές συσκευές αποθήκευσης δεδομένων, -2- αποδείξεις από ενεχυροδανειστήρια καθώς και το χρηματικό ποσό των -38- ευρώ.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.