Καλαμάτα: Πυροσβέστες “ήρωες” έσωσαν βρέφος 42 ημερών που έχασε τις αισθήσεις του

Στο σημείο κλήθηκε και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ

Καλαμάτα: Στιγμές θρίλερ εκτυλίχθηκαν χθες λίγο μετά τις 7 το απόγευμα στην Κεντρική Πλατεία Καλαμάτας. Μια μητέρα θήλαζε σε κεντρική καφετέρια το μόλις 42 ημερών αγοράκι της, το είδε ξαφνικά να χάνει τις αισθήσεις του και να μελανιάζει. Όπως ήταν φυσικό πανικοβλήθηκε βάζοντας τις φωνές.

Σε διπλανό τραπέζι εκείνη την ώρα έτυχε να βρίσκεται ένα ζευγάρι πυροσβεστών, εκτός υπηρεσίας, που άκουσαν τις φωνές και έσπευσαν να βοηθήσουν προσφέροντας τις πρώτες βοήθειες. Χάρη στις γνώσεις τους στο ΚΑΡΠΑ, που είχαν μάλιστα τη δυνατότητα να εκπαιδευτούν από την υπηρεσία τους πολύ πρόσφατα, κατάφεραν να επαναφέρουν το παιδί.

Στο σημείο κλήθηκε και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που έφτασε άμεσα και το βρέφος διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ από το Νοσοκομείο, το αγοράκι χαίρει άκρας υγείας, καθώς όλες οι εξετάσεις που του έγιναν ήταν καλές και παρέμεινε χθες στο χώρο της παιδιατρικής κλινικής, για προληπτικούς λόγους έτσι ώστε να παρακολουθήσουν οι γιατροί την πορεία της υγείας του.

Όπως φαίνεται, η άμεση παροχή πρώτων βοηθειών από το ζευγάρι που βρισκόταν στην ίδια καφετέρια με τη μητέρα και το βρέφος ήταν σωτήρια.

Αποδεικνύεται για ακόμα μια φορά πόσο χρήσιμη είναι η εκπαίδευση στην Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση όλο και περισσότερων πολιτών αλλά και η τοποθέτηση εξωτερικών Απινιδωτών σε όσο δυνατόν περισσότερα σημεία.