Καλαμάτα: Επαγγελματική νίκη 2-0 απέναντι στον Ιάλυσο και μόνη πρώτη

Μπροστά σε 3.500 χιλιάδες πιστούς οπαδούς της οι οποίοι δήλωσαν βροντερό παρόν στο Εθνικό Στάδιο της παραλίας το ίδιο και στους 100 μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου που αποτέλεσαν την μαθητική εξέδρα στο πλευρό της Μαύρης Θύελλας έγιναν τα αποκαλυπτήρια της λαοφιλής μας ομάδας.
Στο πρώτο ημίχρονο η Καλαμάτα δεν παρουσιάστηκε με το καλό της αγωνιστικό πρόσωπο κατάφερε να φύγει για τα αποδυτήρια με το ισόπαλο αποτέλεσμα και να αισθάνεται ότι η τύχη ήταν στο πλευρό της.

Η αφύπνιση των παικτών του Βασίλη Βούζα ήρθε στο δεύτερο μέρος με την εικόνα της ομάδας μας να αλλάζει σαφέστατα προς το καλύτερο πετυχαίνοντας δύο γκολ και χάνοντας και κάποιες ευκαιρίες που θα μπορούσαν να αυξήσουν τα γκολ διευρύνοντας το σκορ της νίκης. Μια επαγγελματική νίκη που δείχνει μέταλλο ομάδας με DNA πρωταγωνιστή εξασφαλίζοντας την μοναξιά της κορυφής στην βαθμολογία της Football League από την δεύτερη αγωνιστική του πρωταθλήματος και στέλνοντας το μήνυμα στους υπόλοιπους διεκδικητές του τίτλου.

Το φίλμ του αγώνα

Πρώτη καλή στιγμή στο 19´για τον Ιάλυσο με πρωταγωνιστή τον Φράγκο ο οποίος μέσα από την μεγάλη περιοχή έστειλε την μπάλα στο δοκάρι του Πάντου. Δεύτερη ευκαιρία στο 25´για τους φιλοξενούμενους με τον Φράγκο να βγαίνει τετ α τετ και να τον προλαβαίνει ο Ιντζίδης. Η Καλαμάτα απαντά στο 28´με τους Κουϊρουκίδη και Αλεξόπουλο να συνδυάζονται και να χάνεται η ευκαιρία. Στο 30´ ο Μαρτσάκης θα πλασάρει από πλάγια για να στείλει την μπάλα άουτ από πλεονεκτική θέση.
Η προσέλευση του κόσμου ήταν απίστευτη το ίδιο και η στήριξή του στην ομάδα μας.

Έναρξη του δεύτερου μέρους με τον ιδανικότερο τρόπο για την ομάδα μας αφού ανοίγει το σκορ με προβολή του Μάκου στο 47´ έπειτα από κόρνερ του Στεργίδη. Η συνέχεια είναι ανάλογη για την Καλαμάτα η οποία στο 49´ ισοφαρίζει τα δοκάρια μετά από πλασέ του Μπάμπη. Τρίτη και φαρμακερή στο 75´ και δεύτερη ασίστ για τον Στεργίδη που έβγαλε κάθετα στον Κουϊρουκίδη με τον τελευταίο να χρήζετε σκόρερ κάνοντας το 2 – 0 με προβολή.
Το 2-0 με τον Κουϊρουκίδη και η επισφράγιση της νίκης.

Μεγάλη ευκαιρία για την ομάδα μας στο 82´με τον Osmanagic να επιχειρεί πλασέ μόνος του απέναντι από τον Ανδρούτσο και να στέλνει την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Δύο ευκαιρίες στο φινάλε του παιχνιδιού με την Καλαμάτα να απειλεί στο 86´ με σουτ του Rakic και τον Ιάλυσο να δημιουργεί την καλύτερη ευκαιρία του στο 91´ με πρωταγωνιστή τον Χατζηδίμπα το σουτ του οποίου ανάγκασε τον Πάντο να στείλει την μπάλα κόρνερ. Αυτή ήταν και η τελευταία φάση του ματς που τελείωσε με νικήτρια την ομάδα της Καλαμάτας με 2 – 0 απέναντι στον Ιάλυσο.


Ο πανηγυρισμός του πρωταγωνιστή για την πρώτη εντός έδρας νίκη και το 2 στα 2

Π.Α.Ε. ΚΑΛΑΜΑΤΑ (Βασίλης Βούζας) 23. Πάντος 2. Τσουβαλτζίδης 3. Γαλούπης 39. Ιντζίδης 1. Μάκος 8. Ζαχαρόπουλος 30. Μπάμπης (17´κίτρινη) 7. Στεργίδης 33. Κουϊρουκίδης (60´Rakic) 10. Vukmirovic (80´Καζβιρόπουλος) 17. Αλεξόπουλος (56´κίτρινη) (57´Osmanagic)

Π.Α.Ε. ΙΑΛΥΣΟΣ (Νίκος Καραμπετάκης) 31. Ανδρούτσος 32. Μακρυδημήτρης 42. Τριποτσέρης 17. Πατινιώτης 6. Ρεκλείτης ( 81´ Παπαδόπουλος) 3.Χατζηδίμπας 5. Αυγερινού 14. Νατσιόπουλος (62´Κουγιός) 7. Μαρτσάκης 18. Χειμωνέτος 10. Φράγκος (55´ Μπαρέτας)

Πηγή: fckalamata.gr