Σε ετοιμότητα τα τρία κέντρα εμβολιασμού στην Καλαμάτα

Πρόκειται για το Κέντρο Υγείας Καλαμάτας και τις δύο ΤΟΜΥ

Σε πλήρη ετοιμότητα ώστε να ξεκινήσουν ακόμα και σήμερα τους εμβολιασμούς κατά του κορονοϊού είναι τα τρία εμβολιαστικά κέντρα που ορίστηκαν για την Καλαμάτα. Πρόκειται για το Κέντρο Υγείας Καλαμάτας και τις δύο ΤΟΜΥ που στεγάζονται στο κτίριο (του πρώην ΙΚΑ) επί της οδού Πλάτωνος, ενώ πυρετωδώς ετοιμάζονται και τα δέκα ακόμα εμβολιαστικά κέντρα σε όλο τον νομό Μεσσηνίας. Αυτό δήλωσε μιλώντας στην ΕΡΤ Καλαμάτας ο επιστημονικά υπεύθυνος του Κέντρου Υγείας, χειρουργός Παναγιώτης Κατσαφάδος.

Όπως τόνισε -σύμφωνα με τα καινούρια δεδομένα- οι εμβολιασμοί στην Καλαμάτα είναι πιθανό να ξεκινήσουν ακόμα και πριν το τέλος του 2020, και το εμβόλιο που θα φτάσει πρώτο στη Μεσσηνία -όπως και σε όλη την Ευρώπη- είναι αυτό της Pfizer, που θα μεταφέρεται από την Πάτρα με υπερψυγεία, προκειμένου να διατηρείται η απαραίτητη θερμοκρασία των -70. Ο προγραμματισμός προβλέπει 100 με 130 εμβολιασμούς καθημερινά, πρωί και απόγευμα, ακόμα και το Σάββατο και όπως σημείωσε ο κ. Κατσαφάδος, από τη Δευτέρα ενδεχομένως αναμένεται να ξεκινήσει η λειτουργία της ψηφιακής πλατφόρμας, μέσω της οποίας θα κλείνονται τα ραντεβού για τις δύο φάσεις του εμβολιασμού.

Σε ό,τι αφορά στην εξέλιξη της πανδημίας στη Μεσσηνία, ο κ. Κατσαφάδος ανέφερε πως τα δεδομένα είναι εξαιρετικά και κατά το λεγόμενο «δεύτερο κύμα», καθημερινά γίνονται ακόμα και 400 τεστ στη Μεσσηνία και είναι απολύτως ενθαρρυντικό το γεγονός πως τα αποτελέσματά τους είναι αρνητικά στη συντριπτική τους πλειονότητα.