Και ο Ε.Ο.Δ.Υ. στο χορό των προκηρύξεων

Για Φύλαξη και Καθαριότητα προς χάριν των επιχειρηματιών…

Οι συνάδελφοί μας συμβασιούχοι από το 2020 στη Φύλαξη και την Καθαριότητα θα περάσουν σύντομα την πόρτα του ταμείου ανεργίας, γιατί τα εμπλεκόμενα Υπουργεία Υγείας και Εσωτερικών δεν δίνουν τη δυνατότητα στους φορείς να προσλαμβάνουν συμβασιούχους, παρά μόνο σε έκτακτη ανάγκη όπως η πανδημία του κορωνοιού.

Που είναι το κοινωνικό πρόσωπο αυτής της Κυβέρνησης απέναντι σε εκείνους τους  εργαζόμενους σε αυτούς τους επαγγελματικούς κλάδους, που βιώνουν συστηματικά, μπροστά στην ανάγκη για επιβίωση, την εργασιακή αβεβαιότητα και την ψυχολογική εξουθένωση μέχρι να δουν με ανακούφιση τις συμβάσεις τους να παρατείνονται για 2-3 μήνες;

Γιατί τα Υπουργεία Υγείας και Εσωτερικών οδηγούν υποχρεωτικά τους φορείς στην προκήρυξη εργολάβων, όταν ο εργολάβος κοστίζει περισσότερο;

Γιατί κοστίζει περισσότερο;  Γιατί εξ ορισμού καμία επιχείρηση δεν είναι φιλανθρωπική οργάνωση! Εάν δεν υπάρχει κέρδος για την επιχείρηση, γιατί να διεκδικήσει ο επιχειρηματίας την εργολαβία του κάθε Ε.Ο.Δ.Υ.;  Ποιος ο λόγος εφόσον κληθεί να πληρώνει μόνο μισθοδοσίες;  Προφανώς λοιπόν υπάρχει όφελος, όφελος που δεν δικαιολογείται από την επίκληση του «δημοσίου συμφέροντος»!

Μετά την κεντρική απόφαση για τη διακοπή του προγράμματος PHILOS2 στον Ε.Ο.Δ.Υ. αναθέτοντας τη διαχείριση της υγείας του προσφυγικού πληθυσμού σε ιδιωτικό όμιλο, και τώρα τις υπηρεσίες της Φύλαξης και της Καθαριότητας σε επιχειρηματίες, αποδεικνύεται ότι αυτή η Κυβέρνηση στον τομέα της υγείαςνομοθετεί υπέρ των Ιδιωτών και όχι υπέρ των Πολιτών της!

Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαζομένων Ε.Ο.Δ.Υ.