Και επίσημα 6 παρατάξεις στη μάχη για το δήμο Σπάρτης

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία ανάρτησης των συνδυασμών στην ηλεκτρονική πύλη του Υπουργείου Εσωτερικών

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία ανάρτησης των συνδυασμών στην ηλεκτρονική πύλη του Υπουργείου Εσωτερικών, που θα συμμετάσχουν τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, καθώς τα μεσάνυχτα της Πέμπτης 31 Αυγούστου έληξε η προθεσμία.  Μάλιστα, για πρώτη φορά σε δημοτικές και περιφερειακές εκλογές οι υποψηφιότητες κατατέθηκαν ηλεκτρονικά, περιορίζοντας έτσι τις γραφειοκρατικές διαδικασίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Fly, χωρίς εκπλήξεις αλλά με καραμπόλες μέχρι και την τελευταία στιγμή, κατέθεσαν το συνδυασμό τους στην πλατφόρμα οι 6 παρατάξεις που θα διεκδικήσουν την ψήφο των δημοτών Σπάρτης.

Κατά αλφαβητική σειρά, Δημήτρης Αρφάνης, Μιχάλης Βακαλόπουλος, Βαγγέλης Βαλιώτης, Πέτρος Δούκας, Τασία Κανελλοπούλου και Ντία Τζανετέα ρίχνονται και επίσημα στη μάχη, επιστρατεύοντας συνολικά περισσότερους από 750 υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους.

Εκτός από την παράταξη του Δημήτρη Αρφάνη (Λαϊκή Συσπείρωση), η οποία υποστηρίζεται ανοιχτά από το ΚΚΕ, οι υπόλοιπες έχουν πολυσυλλεκτικό χαρακτήρα, δίχως βέβαια να λείπει και η άτυπη δεξιόστροφη, κεντρώα ή αριστερόστροφη κατεύθυνση, βάσει των ιδεολογικών πεποιθήσεων των επικεφαλής.

Στο εξής, το πολιτικό θερμόμετρο αναμένεται να «χτυπήσει κόκκινο», καθώς σύμφωνα με το Υπουργείο Εσωτερικών, η επίσημη προεκλογική περίοδος αρχίζει στις 7 Σεπτεμβρίου 2023.

Νικητής αναδεικνύεται αυτός που στον πρώτο γύρο της Κυριακής 8 Οκτωβρίου 2023 συγκεντρώνει ποσοστό άνω του 43% (43%+1 ψήφο) επί των εγκύρων ψηφοδελτίων, ενώ αν αυτό δεν καταστεί δυνατόν, η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται την επόμενη Κυριακή, 15 Οκτωβρίου 2023, μεταξύ των υποψηφίων δημάρχων των δύο πρώτων συνδυασμών.

Υπενθυμίζεται ότι πλέον η θητεία των δημοτικών αρχών θα είναι πενταετής με διάρκεια από 1η Ιανουαρίου 2024 έως 31 Δεκεμβρίου 2028.

Στα του δήμου Σπάρτης, αναμένεται πλέον η παρουσίαση και των προγραμμάτων των 6 συνδυασμών, καθώς μέχρι στιγμής, εκτός από τα εκατοντάδες ονόματα των υποψηφίων που έχουν γνωστοποιηθεί, δεν έχει δει το φως της δημοσιότητας κάποιο στρατηγικό σχέδιο για την πολυπόθητη ανάπτυξη του τόπου.