Εντοπισμός ιστιοφόρου με αλλοδαπούς στην Πύλο

Στον εντοπισμό είκοσι εννέα (29) αλλοδαπών που αποπειράθηκαν να εξέλθουν παράνομα από την χώρα προέβησαν στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, καθώς και στη σύλληψη του 39χρονου αλλοδαπού διακινητή τους, που αναζητούνταν λόγω εμπλοκής του σε περιστατικό παράνομης διακίνησης αλλοδαπών την 15-09-2019.

Ειδικότερα, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών και συντονισμένων ενεργειών στελεχών της Λιμενικής Αρχής Πύλου σε συνεργασία με την αρμόδια Διεύθυνση Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στη θαλάσσια περιοχή δυτικά της ν. Σαπιέντζα και σε απόσταση περίπου 02 ν.μ. από τις ακτές, το Ι/Φ “STARIS” σημαίας Ολλανδίας σε δυσχερή θέση, με είκοσι εννέα (29) αλλοδαπούς επιβαίνοντες.

Άμεσα ξεκίνησε η μετεπιβίβαση των ανωτέρω στο περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., οι οποίοι στη συνέχεια μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμένα Πύλου, ενώ το ιστιοφόρο σκάφος αφού οδηγήθηκε στον ως άνω λιμένα κατασχέθηκε.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Πύλου.