Ύστερη Γραφή ή … τα γραπτά μένουν!

Ανακοίνωση της Επιτροπής Πυροπλήκτων Αθήνας του Δήμου Ανατολικής Μάνης

Το 2021 διακόσια χρόνια από την Επανάσταση, την ανυπέρβλητη στιγμή του Έθνους μας… ‘’Στου Ταΰγετου την καμένη ράχη, απλωμένη η φρίκη μονάχη, μας θολώνει τα μάτια με στάχτες, τις καρδιές μας ποτίζει με κάφτρες”. “Το μαγικό” βουνό κατά τον παππού Όμηρο, ”το αρσενικό” βουνό για τον Στρατή Μυριβήλη παραδόθηκε στη φωτιά από την μεριά της Προσηλιακής Μάνης!!!!! Πριν μερικά χρόνια είχε καεί και η Αποσκιαδερή Μάνη,,, το πίσω μέρος του βουνού!!!!! Ενδιάμεσα πέρισυ η Μέσα Μάνη!!!!!. Αυτή η πανδαισία ενός βοτανολογικού Παράδεισου με τα εξακόσια αυτοφυή βότανα και φυτά ‘χάσκει εφιαλτικά” και μας στοιχειώνει.. Τα μεμέτια όταν κάψαν τον Πύργο του Παναγιώταρου της Καστάνιας δεν έκαψαν και το δάσος!!! Αυτό που δεν έκανε ο Ιμπραήμ όταν πήγαινε για Τζεσφίνες και για Πολυάραβους!!!.

Που ούτε η Χιτλερική Βέρμαχτ δεν σκέφτηκε να κάνει,,,,, όταν πολεμούσε τους αντάρτες,,,,!!! Σήμερα ”η Πέμπτη φάλαγγα” των Ασύδοτων, των Αχαλίνωτων που ακούει στο όνομα ”συμμορία του πλούτου” απομυζά και ελέγχει τα πάντα. Με ”το βαρύ πυροβολικό της, το εμπόρευμα” στην πιο χυδαία εμπορευματοποίηση κερδοσκοπία, και αναλγησία ομνύει στο ‘’νόμος είναι το δίκιο του ισχυρού’’. ΚΑΤΑΣΤΡΈΦΕΙ, ΚΑΤΑΚΑΊΕΙ, ΙΣΟΠΕΔΏΝΕΙ και πάνω στα ”ωραία ερείπια’’ σχεδιάζει….. Στα άνομα, αντιλαϊκά έργα της. έχει πάντα τις εφεδρείες της, ‘’τους Μπένους’’ της και φυσικά τους κάθε λογής ‘’θεσμικούς λαγούς και σαλτιμπάγκους’’. Έχει άξιο συμπαραστάτη και συνεργάτη σχεδόν το σύνολο της Βουλής….. των Ελλήνων…. Μια παρέα ‘’πολιτικών τσανακιών’’ εκλεγμένοι με απίστευτους εκλογικούς νόμους και νοθείες. Ο πρώτος παίρνει μπόνους 50 έδρες έτσι επειδή γουστάρει, ούτε οι παπατζήδες δεν κλέβουν έτσι. Πραγματικοί Κολαούζοι των ιδιοκτητών αυτής της χώρας… των μεγαλοαστών. Κοπελούζοι, Λάτσηδες, Βαρδινογιανναίοι, Μυτιληναίοι, Μαρινάκηδες έχουν φτάσει να έχουν περιουσίες όσο δέκα εκατομμύρια έλληνες και βάλε… ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΤΑ ΛΕΦΤΑ Μανιάτες μου από μας λείπουν…. Δεν έχουν καμιά αίσθηση ευθύνης και ντροπής, αυτοί οι πολιτικάντηδες, περνάνε ‘’μπέικα’’, νομοθετούν εναντίον μας με όλους τους τρόπους… μέρα και νύχτα.. Όταν πρόκειται να κόψουν μισθούς, συντάξεις, δικαιώματα, όλα είναι πανεύκολα… Δεν υπάρχουν δυσκολίες, εμπόδια και άθλιες δικαιολογίες κανείς δεν ‘’κάνει χαρακίρι’’. Όταν ζορίζονται πιάνει δουλειά η ανεξάρτητη δικαιοσύνη αποφαίνεται ‘’στα γρήγορα’’. Άρειοι Πάγοι, Συμβούλια Επικρατείας νομιμοποιούν αποφάσεις που καταργούν την ζωή μας. ‘’Πιστολιάζουν’’ τα όνειρα, αφαιρούν πόρους, τα καταργούν στη στιγμή… χωρίς καμιά τσίπα. “Κλαίει και οδύρεται” υποκριτικά για το κακό που μας βρήκε η κυβέρνηση. Μας θεωρεί ‘’χρήσιμους ηλίθιους’’ και πολίτες ‘’μιας χρήσης’’!!! Θα μπορούσε με ένα ΝΤΡΟΜΣ ΝΑ ΑΠΟΤΡΈΨΕΙ ΣΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ, οποιοδήποτε περιστατικό φωτιάς και να το κατασβήσει- τόσο απλά η δεν είναι έτσι!!!!! Δεν το έκανε όμως άφησε τα πάντα και τελείως… ύποπτα στην τύχη τους Πριν είκοσι χρόνια στο ίδιο σημείο που ξεκίνησε η φωτιά, δίπλα ”στην Γιάτρισσα”… Μια κοινοπραξία πάμπλουτων καθαρμάτων, καθεστωτικών δημοσιογράφων όπως το αμαρτωλό Βήμα του Ψυχάρη και μια… άγνωστη ΜΚΟ της Αρχιεπισκοπής,,,, επιχείρησαν να στήσουν τις θηριώδεις” κατασκευές που λέγονται Ανεμογεννήτριες!!! Με πρώτο τον μακαριστό τότε Δεσπότη μας Χρυσόστομο, ξεσηκωθήκαμε, πολεμήσαμε “ενάντια σε θεούς και δαίμονες’’ και αποτρέψαμε εκείνο το έγκλημα!!! ΌΛΟΙ ΜΑΖΊ. Είκοσι χρόνια μετά ”ο δολοφόνος του βουνού επιστρέφει στο ίδιο σημείο” καίγοντας τα πάντα. Αξιοποιώντας τις εγκληματικές ευθύνες της “ξεχαρβαλωμένης ΔΕΗ, όπως την κατάντησαν οι κυβερνώντες ένθεν και ένθεν,. Επιδιώκει ‘’ το απόλυτο άλλοθι στο το τέλειο έγκλημα’’

Ο Ταΰγετος μας απαιτεί τιμωρία των ενόχων, περιμένει την αποκατάσταση των πληγών του…, ”μας κοιτάζει στα μάτια ” εμάς τα παιδιά του!! ΤΑ ΠΑΤΡΟΓΟΝΙΚΑ ΜΑΣ ΚΑΤΙ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΛΙΕΣ ΑΜΠΕΛΙΑ ΜΕΛΙΣΙΑ ΖΩΑ ΣΠΙΤΙΑ….. ΕΝΑΣ ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ Η ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΑ ΡΙΖΙΚΑ ΜΑΣ ΑΠΟΚΑΙΔΙΑ…. Πέντε μήνες μετά ‘’το ξύρισμα’’ από τη φωτιά όλα μοιάζουν σαν να μη συνέβη τίποτα.. Περιφερειάρχης κλεισμένος ”στο καβούκι του” δεν δέχεται δεν ενημερώνει, δεν πράττει.

Επαγγελματικοί Σύλλογοι, Δικηγόροι, ξενοδόχοι, γιατροί, έμποροι, ούτε ένα ψήφισμα ”για τα μάτια του κόσμου’’. Ο κοινωνικός- επαγγελματικός τυχοδιωκτισμός στο απόγειο του!!! Δεν ζουν στην περιοχή,,, δεν νιώθουν η κάνουν πως δεν βλέπουν!!!

Βουλευτές του νομού που μοιράζουν ”τσάι και συμπάθεια” αντί να βγουν ”στο κλαρί” η έστω να παραιτηθούν. Γνωρίζουμε καλά ότι οι τύποι που κατοικούν ‘’στο Μαξίμου’’ εκπροσωπούν και πρακτορεύουν συμφέροντα, τους λένε ειδικούς-τεχνοκράτες και αποτελούν τους θεσμικούς πραίτορες του Μητσοτάκη… Τους έχουν ‘’γραμμένους’’, τους βάζουν να ψηφίζουν ότι πιο ελεεινό- αντιλαϊκό πολιτικά υπάρχει, να νομιμοποιούν δηλαδή τα πάντα και να παριστάνουν τους εκπρόσωπους του έθνους!!! Εμείς σαν Επιτροπή Πυρόπληκτων Ανατ, Μάνης στην Αθήνα, αν και γνωρίζαμε με τι είχαμε να κάνουμε, εξαντλήσαμε όλα τα μέσα και τις δυνατότητες. Πήγαμε παντού, ενημερώσαμε τους πάντες, επιδιώξαμε τον ξεσηκωμό και την διεκδίκηση.

Χωρίς ενδοιασμούς, αποκλεισμούς, προϋποθέσεις και άλλα φαιδρά και γελοία επιχειρήματα.

Με την Εύβοια, την Κρήτη, την Ηλεία, την Βαρυμπόμπη, την Θεσσαλία διαδηλώσαμε στο Σύνταγμα και ζητήσαμε λύσεις.. Εδώ στη συγκεκριμένη κινητοποίηση μόνο το ΚΚΕ μας βόηθησε η αλήθεια να λέγεται.

Καλέσαμε και κάναμε έγκαιρα ‘’στην βράση’’ διαδήλωση στο Γύθειο ένα βράδυ του Αυγούστου.

ΕΝΑ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΑΜΕ ΟΥΤΕ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΤΟΥΜΕ Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΜΑΝΙΑΤΩΝ ΔΗΛΩΣΑΝ ΑΠΟΝΤΕΣ!!!! ΔΕΙΛΟΙ ΜΟΙΡΑΙΟΙ ΚΑΙ ΑΒΟΥΛΟΙ αντάμα, προσμένουν ίσως κάποιο θαύμα…. Εμείς πιστεύουμε στο μόνο θαύμα που δημιουργεί η ανθρώπινη δράση ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ… Δεν θα το βάλουμε κάτω θα συνεχίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις κανείς να μην αμφιβάλει… Τώρα μάλιστα που στο έμπα του χρόνου όλα τα σημεία στον ορίζοντα είναι μαύρα και άραχλα,,,, αυτό καθίσταται ΕΠΙΤΑΧΤΙΚΟ. Η ενημέρωση που έχουμε μόλις προχθές είναι ότι και αυτό το ποσό που είχαν πει ότι θα δώσουν στα μέσα του Νοέμβρη,,,, αναζητείται!!! Ακόμη τότε στην τηλεδιάσκεψη με τον Τριαντόπουλο- υφυπουργό παρά τον Πρωθυπουργό- με την συμμετοχή των Δαβάκη και Κρητικού μας έταξαν “λαγούς με πετραχήλια” !!!! O πρόεδρος του ΕΛΓΑ… κάποιος Λυκουρέζος δεν μας άντεξε και αποχώρισε με τον πιο ανάγωγο αντιδημοκρατικό τρόπο… .Έχει κάνει και υπουργός Παιδείας… τρομάρα μας.

Η χρηματοδότηση και ενίσχυση ”κολλάει” στην υπογραφή του Υπουργού Οικονομικών Σκυλακάκη… πιο φιλελεύθερος από αυτόν πεθαίνεις’’…. θα επανέλθουμε για αυτόν. Άραγε ποιος δίνει και τι,,, τίνος είναι τα χρήματα δικά τους η δικά μας. Στην κυβέρνηση αυτή, ”οι ακουμπισμένοι” Μανιάτες και μάλιστα υπουργοί είναι πολλοί!!

Θεοδωρικάκος, Βαρβιτσιώτης, Πιερακάκης, Κατσαφάδος Κικίλιας και βάλε.

Το έργο ‘’οι εχθροί της Μάνης’’ αυτούς αφορά.. Η εξουσία όταν ο λαός το επιτρέπει διαφθείρει τους πάντες και τους κάνει ανάλγητους!!!! Εμείς Μανιάτες μου όχι μόνο τους ανεχόμαστε, αλλά τους στηρίζουμε κιόλας, αντί…. ”να τους πάρουμε με τις πέτρες”…. ΝΤΡΟΠΉ ΡΕ…. ΎΣΤΕΡΗ ΓΡΑΦΉ Καλούμε την Επιτροπή της Μάνης, τα αδέλφια μας τους αγρότες, να συντονίσουμε προσπάθειες και να αθροίσουμε δυνάμεις να ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΜΕ. Καλούμε όλους τους τοπικούς φορείς να συντονιστούν μαζί μας.

Καλούμε την κυβέρνηση να σχεδιάσει ΤΩΡΑ, την αποκατάσταση των καμένων, να αποζημιώσει, να στηρίξει την Μάνη μας ΤΏΡΑ.

Μέσα στον Γενάρη θα γίνει προσπάθεια για Συγκέντρωση- Διαδήλωση στο Γύθειο. Απαιτούμε απο την Δικαιοσύνη να τελειώνει με ανακρίσεις, έρευνες, πορίσματα και καταλογισμούς ευθυνών. Το σχέδιο Εκτάκτων Αναγκών που υπάρχει ‘’στα χαρτιά’’ όμως δείχνει ξεκάθαρα τους ένοχους και ΖΗΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΤΙΜΩΡΙΑ!!!, ΔΕΗ, Δημοτική Αρχή, Περιφέρεια, Αρχηγείο Πυροσβεστικής ΟΛΟΥΣ!!! Εκτός από τα δένδρα….. Όσο για τα ΜΜΕ της ξεπέτας της παραπληροφόρησης και ”των σάπιων ανωμάλων” καθαρμάτων που μας ενημερώνει τάχα μου.. τους λέμε ‘ότι η συνομωσία της σιωπής, το εμπόριο της φρίκης και η ομερτά με “τους κορονοέμπορους νεκροκεφαλές γιατρούς” δεν θα τους βγει σε καλό. Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΜΑΝΗΣ ΣΥΝΙΣΤΑ ΜΕΙΖΟΝ ΚΑΚΟ…. ΣΕ ΑΛΛΗ ΕΠΟΧΗ ΘΑ ΗΤΑΝ ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΠΕΣΕΙ Η ΟΠΟΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ…. Η ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΜΕΓΑ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ… ΤΙΠΟΤΑ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΤΙΠΟΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΜΕ ΌΤΙ ΑΥΤΌ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ ΤΩΡΑ ΤΩΡΑ ΤΩΡΑ

ΟΥΔΕΙΣ ΣΤΟ ΑΠΥΡΟΒΛΗΤΟ….. Τέλος καλούμε τους Μανιάτες να πάψουν να λένε ότι ΕΙΝΑΙ και να ΠΡΑΞΟΥΝ σαν Μανιάτες.

Οι κυβερνώντες υπολογίζουν στην απραξία μας θεωρούν “αγκιστρωμένο ψάρι”. “Αυτά είχαμε να πούμε και αμαρτία ουκ έχουμε…..” Όσο για τους καλύτερους γιατρούς ‘’έχουν πιάσει στασίδι’’ στα κανάλια και προσφέρουν φόβο, πανικό, υποταγή και παράνοια στους υπηκόους-ραγιάδες. Μετρούν στα σκατά- λύματα το ιικό φορτίο για τον ιό!!! Γιατί δεν μας λένε για την φονική πρέζα που κυλάει ασταμάτητα στις νεανικές φλέβες Για τη φτώχεια, ακρίβεια, τρέλα, ανωμαλία και βία. Τι δείχνουν οι αναλύσεις ‘’στα σκατά’’ όλων αυτών ‘’των αργυρώνητων’’ μεγαλογιατρών.. ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΦΩΤΙΕΣ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙΝΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΝΕΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ Η ΝΔ ΠΑΙΡΝΕΙ ΣΤΗΝ ΛΑΚΩΝΙΑ ΑΠΟΛΥΤΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ??? ΟΙ ΤΥΠΟΙ ΠΟΥ ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΥΝ ΤΙΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΤΙ ΘΕΣΗ ΕΧΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΑ??? ΤΙ ΔΙΑΘΕΤΕΙ Η ΕΥΒΟΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ 14 ΔΡΑΣΕΙΣ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ!!!! Η ΜΑΝΗ ΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ.. ΜΑΛΛΟΝ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ‘’ΣΤΟ ΤΣΕΠΑΚΙ ΤΟΥΣ’’!!! Ο μέγιστος Ν. Καζαντζάκης είχε πει μιλώντας για τους εξουσιολάγνους και τους σάπιους. ‘’ΑΠΟ ΤΗΣ ΜΥΛΩΝΟΥΣ ΤΟΝ ΚΟΛΟ ΖΗΤΑΣ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΑ…’’? ΤΕΛΟΣ Ο ΟΙΚΤΟΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΟΙ ΕΛΕΗΜΟΣΎΝΕΣ ΜΑΣ ΕΞΟΡΓΙΖΟΥΝ… Τα συσσίτια και όλοι οι φιλάνθρωποι δείχνουν την κατάντια ενός κόσμου ανελέητου Για να μπορεί κάποιος να δίνει αυτό σημαίνει ότι από κάποιον λείπουν τα πάντα.. άρα… Μας έχουν κάνει και μας θέλουν ζήτουλες και ανήμπορους…. ΕΜΕΙΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΣΦΙΓΜΕΝΑ ΧΕΡΙΑ ΝΑ ΠΑΛΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΛΩΜΕΝΑ ΝΑ ΕΠΑΙΤΟΥΝ…. ΜΑΣ ΕΞΕΓΕΙΡΟΥΝ ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ ΑΓΩΝΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΎΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ… ΠΡΑΞΗ… ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΠΙΟ ΑΘΛΙΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ… Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΤΩΡΑ ΣΧΗΜΑΤΙΕΤΑΙ ΝΑ ΠΥΚΝΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΤΟΥ ΝΑ ΠΑΕΙ ‘’Ο ΚΑΘΕ ΚΑΤΕΡΓΑΡΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ ΤΟΥ. ΤΙΜΩΡΙΑ ΕΝΟΧΩΝ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΩΡΑ . Η ΜΑΝΗ ΜΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ‘’ΚΡΑΝΙΟΥ ΤΟΠΟΣ’’ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΟΣ ΕΔΩ ΚΑΝΕΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΚΑΙ ΞΕΚΟΥΡΑΖΕΤΑΙ… Η ΜΑΝΗ ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΑΣ ΔΥΝΑΜΩΝΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΞΕΣΗΚΩΝΕΙ

”ΩΔΙΝΕΝ ΟΡΟΣ ΚΑΙ ΕΤΕΚΕΝ ΜΥΝ… πιό απλά ”γέννησε το βουνό και έκανε ποντικό”!

27η Δεκέμβρη 2022

Που να μην είχαμε και εκλογές το 2023. Τέλος του έτους 2022 και μέσα στις γιορτές ήρθαν τα μαντάτα από την πιό άθλια κυβέρνηση που βγάλαμε από το 1974 και μετά.

Μπήκαν στους λογαριασμούς των μη κατά επάγγελμα αγροτών ενισχύσεις για τα καμένα χωράφια. Μάλιστα προσδιορίστηκε και ο αριθμός των δικαιούχων…. 482 ακριβώς… τόσο καλά!!!. Πήγαμε λοιπόν να δούμε στους λογαριασμούς μας χρήματα και ντοκουμέντα και εδώ είναι που ανακαλύψαμε την πιο ελεεινή πολιτική απάτη και σπέκουλα. Έχουμε και λέμε λοιπόν…. Οι περισσότεροι δεν πήραν φράγκο… Άλλοι αντίκρισαν ψίχουλα…. Μερικοί τα δικαιολόγησαν κιόλας!!!!! Ρε θεομπαίχτες της κυβέρνησης πόσο παρακάτω θα κυλήσετε, τι μετράγατε τόσο καιρό, ΝΤΡΟΠΗ ΡΕ…. Όλοι εσείς οι Λάκωνες και Μανιάτες υπουργοί και βουλευτάδες….. ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣ, ΠΙΕΡΑΚΆΚΗΣ, ΒΑΡΒΙΤΣΙΏΤΗΣ, ΣΚΥΛΑΚΑΚΗΣ, ΚΑΤΣΑΦΑΔΟΣ, ΔΑΒΑΚΗΣ,, ΚΡΗΤΙΚΟΣ και άλλοι τόσοι Γραμματείς και Φαρισαίοι, η μισή κυβέρνηση δηλαδή……

Που ”την έχετε γραμμένη” την ιδιαιτέρα πατρίδα σας??? Μάλλον νομίζετε ότι οι Μανιάτες στην Αθήνα και την Μάνη ”είμαστε αγκιστρωμένο ψάρι” και θα μας πάτε στην κάλπη μπουλουκιδόν και στα σίγουρα.!!!! ‘’Με αυτό το πλευρό να κοιμάστε’’…. Απαιτούμε ”πριν μας αδειάστε την γωνιά” γιατί αυτό θα γίνει να είσαστε σίγουροι, όπως πορεύεστε, να δώστε τώρα όλα όσα χρειάζονται για να δημιουργήσουμε πάλι αυτήν ”την Λαδοθάλασσα” που μας κληρονόμησαν ”γενιές αμέτρητες”

Καταθέτουμε την απόλυτη συμπαράσταση μας ‘’στα αδέλφια μας’’ που είναι μόνο αγρότες… Ζητάμε να τους δοθούν τα υπόλοιπα ποσά που δικαιούνται και τους αναλογούν ΤΩΡΑ!!

Όσο για την Αντιπολίτευση περιμένουμε να κάνει όσα μπορεί και μπορεί…. και όχι τα αυτονόητα. Τέλος μετά και το τραγικό φιάσκο των μέτρων της κυβέρνησης αναμένουμε από την Δημοτική Αρχή του Δήμου Ανατολικής Μάνης να μας καλέσει σε ανοικτό Δημοτικό Συμβούλιο όπου θα συζητήσουμε και θα αποφασίσουμε ”για το δέον γενέσθαι’’ ΠΙΟ ΑΠΛΑ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ. ΕΠΙΤΡΟΠΉ ΠΥΡΌΠΛΗΚΤΩΝ ΑΘΗΝΑΣ ΔΉΜΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΝΗΣ’ ΥΣΤ. Άραγε που βρίσκεται η ΠΟΙΝΙΚΉ ΔΙΑΔΙΚΑΣΊΑ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΤΩΝ ΚΑΜΈΝΩΝ?????

Ο κος Ντογιάκος τι ενέργειες έχει κάνει για την καμένη Μάνη,, ρητορικό το ερώτημα???

ΟΥΔΕΙΣ ΣΤΟ ΑΠΥΡΟΒΛΗΤΟ

Σήμερα τρεις μέρες πριν τις εκλογές… ‘’έχουμε και λέμε’’ Αδέλφια μας Μανιάτες και Μανιάτισσες Έχουμε μία ψήφο Να ΘΥΜΙΘΟΥΜΕ ΝΑ ΟΡΓΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΤΙΜΩΡΊΣΟΥΜΕ

Να γνωρίζει όποιος και να βγει ότι δεν είμαστε ‘’ιδανικοί αυτόχειρες’’ ούτε ‘’πολίτες μιας χρήσης’…. ΑΥΤΑ ΕΙΧΑΜΕ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΜΑΡΤΊΑ ΟΥΚ ΕΧΟΥΜΕ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΝΗΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ … ΚΑΛΑ…. 21η Γενάρη του 2023 Αν θέλει κάποιος να εκτιμάει αντικειμενικά τα πράγματα πρέπει πρώτα και κύρια να γνωρίζει τις συνθήκες που αυτά πραγματώνονται. Αυτή είναι μια θεμελιώδης αρχή που δεν επιδέχεται αμφισβήτησης!!!

Πάμε λοιπόν να δούμε σήμερα το πλαίσιο μέτρων που εφαρμόζει η κυβέρνηση όπως είχαν αποφασιστεί περίπου δύο χρόνια πριν….. ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΕΜΕ… – Να δοθούν 104ε στους κατά επάγγελμα αγρότες, ΩΣ ΕΔΩ ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΑΛΑ θα έλεγε κανείς. Έχουν όμως δοθεί ούτε τα μισά και όχι σε όλους και όχι τα μισά…. ΩΣ ΕΔΩ ΚΑΚΙΣΤΑ. – Να δοθούν στους μη κατά επάγγελμα αγρότες που είμαστε και οι εφτά στους δέκα τα μισά δηλαδή 52ε και αυτό κατά το ήμισυ προς το παρόν δηλαδή 25ε. Εδώ ‘’ο κυβερνητικός Προκρούστης έκανε το θαύμα του…. ’’Ποιος πήρε, πόσα πήρε, ποιος δεν πήρε και γιατί…. ένα ΠΛΗΡΕΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΟ ΔΟΛΙΟ ΧΑΟΣ!!! Όλα αυτά σε μια περίοδο που δεν έχει καμία σχέση με ‘’τον Μαύρο Αύγουστο’’ του 2021…. σε σχέση με την οργανωμένη, συστημική κρίση στην οικονομία σήμερα. Τι υπάρχει σήμερα θα ρωτούσε κάθε ‘’κολαούζος Νενέκος’’…. εντελώς ΑΘΩΑ…. Τι ζητάμε από μια κυβέρνηση που πασχίζει να μας στηρίξει… τρομάρα μας!!! Λέμε λοιπόν ότι υπάρχει μια ‘’ανελέητη λάμια’’ που λέγεται ακρίβεια, ΠΑΝΤΟΥ. Ένα σύστημα υγείας που βομβαρδίζεται από ‘’τα σαπρόφυτα’’ που καμώνονται τους πατριώτες και υπηρετεί τους μεγαλοκλινικάρχες- μεγαλογιατρούς- μεγαλοαστούς. ‘’Οι ασήμαντοι Πλεύρηδες’’ αυτούς υπηρετούν σε αυτούς αναφέρουν!!!!! – Ξεσπιτώνονται καθημερινά απάνθρωπα χιλιάδες συνάνθρωποι μας ΡΕ.. Ακόμη και στην κατοχή δεν υπήρχαν τόσες εξώσεις κατασχέσεις και πλειστηριασμοί!! ‘’Τραπεζιτικά βαμπίρ’’ αντάμα με την τυφλή και αδέκαστη’’ δικαιοσύνη… – Μια εργασιακή ζούγκλα που ρημάζει κύρια τους νέους, Ε[ΙΣΤΗΜΟΝΕΣ και ΕΡΓΑΤΕΣ. Μια κρίση συστημική, πολιτική, κοινωνική, πολιτιστική, ηθική, οικονομική εντελώς σάπια. – ΣΥΣΤΗΜΙΚΗ γιατί ‘’μια χούφτα καθάρματα’’ έχουν όλο τον πλούτο και την εξουσία. Τους λένε ,, Παρόχους εμείς τους λέμε και είναι ληστές και ‘’νταβατζήδες’’!!!! ΠΟΙΟΣ ΜΑΣ ΠΑΡΕΧΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ,,, ΜΑΣ ΚΑΤΑΚΛΕΒΟΥΝ ΑΣΥΔΟΤΑ ΣΑΔΙΣΤΙΚΑ…. – ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ γιατί στα έγκατα της κοινωνίας ‘’δεν υπάρχει φως’’ για τους ‘’χαμένους’’, ΑΝ ΔΕΝ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΝ και αυτό προτείνουμε…. – ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ γιατί ‘’μεταλλαγμένοι, ηθοποιοί, τραγουδιστές, και διανοούμενοι, ‘’σιτίζονται από το Πρυτανείο’’ λέγε κράτος, ποικιλοτρόπως και εντελώς χυδαία και προκλητικά. Λιγνάδηδες Πάτσηδες, πορνομπορντέλα και πόσους δεν ξέρουμε, ‘’άνετοι και ωραίοι’’…..- – ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ μας αρπάζουν ‘’χίλια’’ και μας επιστρέφουν ‘’ψίχουλα και σπόρια’’….. Κακοφόρμισε η πραγματικότητα, ‘’εκχέει’’ παντού αυτοκτονίες, δολοφονίες, βιασμούς, ναρκομανείς, διεστραμμένους και ‘’φιλήσυχους δολοφόνους’’.. Απόλυτη τεχνολογία, Απόλυτη βαρβαρότητα ‘’νύχι κρέας’’… Η τεχνολογία ‘’αρπάζει σε χρόνο μηδέν’’ και η βαρβαρότητα ζητάει υποταγή και δέος. Μοιράζουν στο ίδιο διάστημα σε επιτηδείους πολλά δις χωρίς αρχές, έλεγχο και προοπτική.. ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΝΟΜΑ…. ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΤΗ ΤΟΥΣ!!! Παρακολουθούνε ΤΑ ΠΑΝΤΑ, μας μετράνε ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ, μας διαχειρίζονται ΑΠΟΛΥΤΑ μας ΕΧΟΥΝ ΣΙΓΟΥΡΟΥΣ και ΥΠΟΤΑΓΜΕΝΟΥΣ. Τι νομίζεται ότι κάνουν οι δημοσκοπήσεις ‘’στο βάθος’, υπερσύγχρονοι ‘’ρουφιάνοι’’ είναι!! ‘’Η νεκροψία και ακτινογράφηση’’ των μέτρων τους, δείχνει ότι σήμερα, με τέτοια κρίση δεν φτάνουν ακόμη και αν τα δώσουν ΟΛΑ ΤΩΡΑ. ΣΗΜΕΡΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΝΑ ΝΕΟ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΩΝ…. Που θα περιλαμβάνει τα παρακάτω… ΝΕΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΩΝ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΩΝ τώρα…

ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ ΣΜΗΝΟΥΣ και όχι μόνο…. ΑΝΑΔΑΣΩΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΑΝΤΟΥ καμένα και μη… ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ που δεν μερίμνησαν δεν κάνανε το καθήκον τους… Επικαλούνται ‘’τον ΚΟΠΕΡΝΙΚΟ’’, πως δεν φτάσανε και στον Αρίσταρχο τον Σάμιο!!!! Δεν φωτογράφισε τα καμένα… λες και δεν υπάρχουν συμβόλαια, χάρτες, ΑΦΜ, παραγωγή δεκάδων χρόνων και αδιάσειστες αποδείξεις. Αυτός φταίει που δεν μας δίνουν ‘’αυτά που μας ανήκουν’’. ΚΑΘΟΛΙΚΑ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΑΜΕΣΣΑ ΔΙΚΑΙΟΜΑΤΙΚΑ. Εμείς… ‘’έχουμε βάλει το κεφάλι στην άμμο’’ και νομίζουμε ότι θα γλιτώσουμε από την λαίλαπα που έχει ενσκήψει ΠΑΝΤΟΥ και μας απειλεί ΟΛΟΥΣ Γίναμε οπαδοί ‘του λιγότερου κακού’, κουτοπόνηροι, τυχοδιώκτες και υποταγμένοι!! Αυτό είναι που μας έχει οδηγεί ‘’στο απόλυτο κακό’, με μαθηματική σιγουριά…. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙΡΟ για χάσιμο, ΦΤΑΝΟΥΝ ΟΙ ΦΤΗΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΚΆΙ ΤΑ ΛΌΓΙΑ… Αυτά είχαμε να πούμε και αμαρτία ουκ έχουμε’’ ΥΣΤΕΡ.1 Παρακολουθούμε τα ΠΑΝΤΑ και επεμβαίνομε ΠΑΝΤΟΥ. – Αναμένουμε το πόρισμα για τις ποινικές ευθύνες….. ΕΧΕΙ ΑΡΓΗΣΕΙ!! – Είμαστε έτοιμοι και προχωράμε σε αστικές αγωγές για αποζημιώσεις. – Απαιτούμε έκτακτο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ για τα περεταίρω. αυτό αφορά τους πάντες . ΤΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΟΛΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΓΡΉΓΟΡΑ Η ΑΡΓΆ. ‘’Όσοι πιστοί προσέλθετε….’’ ‘όπως θα έλεγε και ο Δεσπότης μας…… ΥΣΤΕΡ. 2 ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ τις κινητοποιήσεις των ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ παντού. ΚΑΛΟΥΜΕ αγρότες και μη‘’ του Σμήνους’’, να γίνουν όλοι μέλη του νέου Συλλόγου! Η ΜΑΝΗ ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ Η ΑΝΑΓΚΗ ΜΑΣ ΔΥΝΑΜΩΝΕΙ

ΝΙΚΟΣ ΣΤΑΘΑΚΟΣ