Υψηλές πληρότητες στην Πελοπόννησο | Στο … κόκκινο η Μεσσηνία

Οι κρατήσεις για το Πάσχα έχουν καλύψει το 70% της δυναμικότητας των ξενοδοχείων της Μεσσηνίας και το 75% των καταλυμάτων που ενοικιάζονται μέσω πλατφόρμας βραχυχρόνιας μίσθωσης τύπου Airbnb.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις η Μεσσηνία το Πάσχα θα πλημμυρίσει από επισκέπτες και πολλοί από αυτούς αναμένεται να μείνουν μέχρι την Πρωτομαγιά. Εκτός από τη Μεσσηνία, στην Πελοπόννησο μεγάλη πληρότητα αναμένεται να έχουν οι προορισμοί της Λακωνίας και το Ναύπλιο.

Στη Μεσσηνία, η πληρότητα φτάνει περίπου στο 70%, λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων, Δημήτρης Καραλής, διατυπώνοντας ταυτόχρονα την εκτίμηση ότι «το ποσοστό αυτό θα ήταν μεγαλύτερο, αν ήταν καλύτερες οι καιρικές συνθήκες». Ομως, όπως προσθέτει, «ελπίζουμε ότι ο καιρός θα βελτιωθεί και έτσι έστω και την τελευταία στιγμή θα υπάρξει κάποια αύξηση στις κρατήσεις». Πάντως, όπως τονίζει, «γεγονός είναι ότι θα υπάρξει ενδιαφέρουσα κίνηση».

«Η κίνηση στο Ναύπλιο πάει πάρα πολύ καλά» αναφέρει στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος της Ενωσης Ενοικιαζόμενων Διαμερισμάτων και Δωματίων, Πέτρος Ζώτος, και όπως προσθέτει, η πληρότητα από Μεγάλη Πέμπτη μέχρι και Κυριακή του Πάσχα φθάνει στο 95%. Οσον αφορά την Πρωτομαγιά, ο Πέτρος Ζώτος λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι η πληρότητα είναι πολύ ικανοποιητική, ενώ συνεχίζονται οι κρατήσεις.

Οσον αφορά την κίνηση στη Λακωνία, ο πρόεδρος της τοπικής Ενωσης Ξενοδόχων, Δημήτρης Πολλάλης, σημειώνει μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «η κίνηση είναι περίπου ίδια με πέρυσι, αλλά μπορώ να πω ότι υπάρχει μία αυξητική τάση». Οπως προσθέτει, η πληρότητα φτάνει στο 80%. Διατυπώνει παράλληλα την εκτίμηση ότι αυτό το ποσοστό θα ανέβει, λόγω των κρατήσεων που αναμένεται να γίνουν την τελευταία στιγμή, καθώς αμέσως μετά το Πάσχα ακολουθεί η Πρωτομαγιά.

Σε αυτό το σημείο ο Δημήτρης Πολλάλης λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι έχουν ανοίξει νέες ξενοδοχειακές μονάδες σε Μυστρά και Μάνη, ενώ σχεδόν όλα τα ξενοδοχεία είναι ήδη ανοιχτά για τη νέα σεζόν. Οι δημοφιλέστεροι προορισμοί στη Λακωνία, σύμφωνα με τον Δημήτρη Πολλάλη, είναι η Μονεμβασιά, η Μάνη, ο Ταΰγετος, ο Πάρνωνας και η Σπάρτη.

ΒΡΑΧΥΧΡΟΝΙΑ ΜΙΣΘΩΣΗ

Σύμφωνα με  έρευνα που πραγματοποίησε το Πανελλαδικό Δίκτυο Κτηματομεσιτών E-Real Estates και δημοσίευσε η HuffPost, εντυπωσιακές είναι στην Πελοπόννησο και  οι πληρότητες των καταλυμάτων που ενοικιάζονται μέσω κάποιας πλατφόρμας βραχυχρόνιας μίσθωσης όπως π.χ. η Airbnb. Στην Καλαμάτα η πληρότητα των διαμερισμάτων που διατίθενται στις πλατφόρμες αυτές αγγίζει το 75% και η τιμή για 3 διανυκτερεύσεις κυμαίνεται μεταξύ 160 και 240 ευρώ.

Σε Λεωνίδιο-Τυρό η πληρότητα αγγίζει το 81% και οι τιμές για 3 διανυκτερεύσεις κινούνται από 220 μέχρι 360 ευρώ. Στη Μονεμβασιά οι 3 διανυκτερεύσεις στοιχίζουν από 180 μέχρι 520 ευρώ και η πληρότητα αγγίζει το 90%. Τέλος, στο Ναύπλιο η πληρότητα ξεπερνά το 92% και η τιμή για 3 διανυκτερεύσεις κυμαίνεται μεταξύ 360 και 450 ευρώ.

Ελευθερία