Υποχωρούν οι τιμές στο λακωνικό ελαιόλαδο

Η τιμή ευρύτερα στον νομό διαμορφώνεται περίπου στα 9,10-9,15 ευρώ, χωρίς να γίνονται πολλές πράξεις

Τις εξελίξεις στις αγορές του εξωτερικού, σε Ιταλία και Ισπανία, αναμένουν οι αγοραστές, οι οποίοι παραμένουν συγκρατημένοι ως προς τη ζήτηση προϊόντος, ενώ διστακτικοί εξακολουθούν να είναι και οι παραγωγοί στη διάθεση ποσοτήτων, όπως μεταφέρει από τη Λακωνία ο Παναγιώτης Πουλάκος, διαχειριστής στον ΑΣ Πετρίνας.

Βέβαια, η χρονιά φέτος χαρακτηρίζεται «φτωχή», καθώς οι ποσότητες που παρήχθησαν στην περιοχή εκτιμώνται στο 60%-70% μιας καλής χρονιάς. Ακόμη χειρότερη είναι η εικόνα αν τη συγκρίνουμε με μια χρονιά υπερπαραγωγής. «Εκεί μπορούμε να πούμε ότι είμαστε 90% κάτω», υπογραμμίζει.

Κατά τον ίδιο, οι τιμές που ακούγονται στην περιοχή έχουν υποχωρήσει σε σύγκριση με εκείνες προ μηνός, που έφταναν έως και τα 9,50-9,60 ευρώ. Ενδεικτικά, τα 9,03 ευρώ προτάθηκαν από έναν μόνο ενδιαφερόμενο στην τελευταία δημοπρασία του συνεταιρισμού –προ δεκαημέρου– για την αγορά ενός βυτίου ελαιολάδου, ποσότητα που, τελικά, με απόφαση του ΔΣ, δεν δόθηκε.

«Άκουσα χθες μια προσφορά για 9,15-9,20 ευρώ προς τους Μολάους και δεν το έδωσαν», συμπληρώνει, εκτιμώντας ότι η τιμή ευρύτερα στον νομό διαμορφώνεται περίπου στα 9,10-9,15 ευρώ, χωρίς να γίνονται πολλές πράξεις.

Πηγή: ypathros.gr