Νέα υποψηφιότητα για το δήμο Ανατολικής Μάνης

Ζούμε σε ένα τόπο ευλογημένο από το Θεό, προικισμένο από τη φύση, με μοναδική ιστορία και παράδοση. Τη Μάνη των αγώνων και των θρύλων. Έναν τόπο συνώνυμο της λεβεντιάς και της υπερηφάνειας. Της τιμής και της αξιοπρέπειας.

Ο τόπος μας που τόσα έχει προσφέρει στην πατρίδα μας, έχει πάρει πίσω πολύ λιγότερα από όσα δικαιούται και του αναλογούν. Κυρίως, όμως, τα τελευταία χρόνια, ακολουθεί μια πορεία που δεν αρμόζει ούτε στην ιστορία του, ούτε στην υπερηφάνεια των ανθρώπων του.

Η Ανατολική Μάνη έχει χωριστεί σε παιδιά και αποπαίδια. Σε «δικούς μας» και «άλλους». Ο διχασμός της τοπικής κοινωνίας για όλα τα θέματα, από την καθημερινή εξυπηρέτηση μέχρι ακόμα και εκκλησιαστικά ζητήματα, είναι πρωτοφανής. Ο αυταρχισμός που επιδεικνύεται σε κάθε τομέα άσκησης πολιτικής είναι πρωτόγνωρος και προσβλητικός για κάθε πολίτη.

Την ίδια ώρα η περιοχή μας προχωράει χωρίς καμία πυξίδα.

Η απορρόφηση κοινοτικών πόρων είναι ουσιαστικά ανύπαρκτη.

Μεγάλα ζητήματα όπως η διαχείριση απορριμμάτων παραμένουν ουσιαστικά άλυτα.

Η τουριστική προβολή του πανέμορφο τόπου μας είναι ανύπαρκτη. Ό,τι γίνεται πραγματοποιείται με πρωτοβουλίες ιδιωτών, χωρίς καμία συμμετοχή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ελάχιστα μεγάλα έργα έχουν πραγματοποιηθεί, ενώ το βάρος δίνεται σε μικρά έργα βιτρίνας και περιορισμένης χρησιμότητας.

Την ίδια ώρα που τα αιολικά πάρκα, οι γιγαντοανεμογεννήτριες καταστρέφουν ανεπανόρθωτα τα βουνά και το περιβάλλον μας. Τα βουνά της Μάνης, αυτά τα ιστορικά σύμβολα υπερηφάνειας χάνουν την ταυτότητά τους για να υπηρετηθούν άλλοι σκοποί και όχι το συμφέρον των κατοίκων της.

Η σημερινή Δημοτική Αρχή είχε όσο χρόνο και όσες ευκαιρίες ήθελε για να αλλάξει τον τόπο μας, αλλά τις σπατάλησε. Στηρίχθηκε σχεδόν από όλους, αλλά άσκησε διοίκηση για τους μισούς. Όποιος δεν ήταν στο στενό πυρήνα της δημοτικής ομάδας αντιμετωπίστηκε με αυταρχισμό και περιφρόνηση. Με συμπεριφορές που δεν ταιριάζουν στην υπερηφάνεια των Μανιατών.

Η δύναμη της Μάνης είμαστε εμείς. Όσοι αγαπάμε τον τόπο μας και όσοι θέλουμε να κλείσει αυτό το κεφάλαιο διχασμού και στασιμότητας οφείλουμε να ενώσουμε δυνάμεις.

Ο Δημοτικός Συνδυασμός «Μαζί για τον τόπο μας», με επικεφαλής και υποψήφιο Δήμαρχο τον Κυριάκο Μιχαλολιάκο αυτό ακριβώς επιδιώκει. Να ενώσει δυνάμεις και δημιουργικούς πολίτες για να γυρίσει ο Δήμος μας σελίδα.

Κατεβαίνουμε στις εκλογές με συγκεκριμένους στόχους και καθαρές αρχές:

Σεβασμός σε όλους τους πολίτες. Στη νέα εποχή για το Δήμο μας δεν θα υπάρχουν πολίτες δύο κατηγοριών. Κάθε πολίτης, από τον μικρότερο μέχρι τον μεγαλύτερο, θα αντιμετωπίζεται με σεβασμό, όπως αρμόζει.

Ενότητα του Δήμου. Η πρόοδος της Ανατολικής Μάνης αφορά τους πάντες. Δεν θα υπάρχουν ευνοημένοι και αδικημένοι. Όλοι θα δικαιούνται το μερίδιο που τους αναλογεί από τα έργα και την πρόοδο του Δήμου μας.

Αλληλεγγύη για όσους έχουν ανάγκη. Με ιδιαίτερη φροντίδα για τους ηλικιωμένους. Τις μητέρες που μεγαλώνουν παιδιά. Τους οικονομικά ασθενέστερους. Τους πιο απομονωμένους και τις ευπαθείς ομάδες.

Σύγχρονος Δήμος. Τέλος στις άστοχες και αυθαίρετες ρυμοτομικές παρεμβάσεις. Νέος πολεοδομικός σχεδιασμός. Εύρυθμη και σύννομη λειτουργία του δημοτικού Λιμενικού Ταμείου. Σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις. Ποιοτικές πολιτιστικές δράσεις σε όλο το Δήμο.

Οικονομική ελάφρυνση των πολιτών. Άμεση κατάργηση της απαράδεκτης οικονομικής επιβάρυνσης στους λογαριασμούς ύδρευσης 80% «υπέρ νέων έργων».

Στήριξη της τοπικής παραγωγής. Της κτηνοτροφίας, της αλιείας και της αγροτικής παραγωγής με προώθηση των εκλεκτών προϊόντων μας. Για να μπει τέλος στην εγκατάλειψη των χωριών μας.

Σταθερά ενάντια στις ανεμογεννήτριες. Το ιδιαίτερο τοπίο μας είναι ο πλούτος και η ιστορία μας. Σήμερα καταστρέφεται για χάρη όσων κερδοσκοπούν σε βάρος του φυσικού περιβάλλοντός μας. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα εναντίον τους.

Ανάδειξη της ταυτότητας της Μάνης. Ο τόπος μας είναι μοναδικός. Η ομορφιά, ο χαρακτήρας, η ιστορία του πρέπει να προβληθούν και να αξιοποιηθούν. Με ένα ολοκληρωμένο και αποτελεσματικό πρόγραμμα τουριστικής προβολής που θα διευρύνει την ισχνή τουριστική περίοδο, θα δώσει πρόσθετη αξία στον τόπο μας και θα φέρει επενδύσεις και νέες θέσεις εργασίας.

Καλούμε κάθε κάτοικο της Ανατολικής Μάνης, που μοιράζεται τις ίδιες αρχές και τις ίδιες προσδοκίες, να έρθει μαζί μας. Να ενώσουμε δυνάμεις για να γυρίσει ο Δήμος μας σελίδα. Να κλείσουμε το κεφάλαιο του αυταρχισμού και του διχασμού. Να προχωρήσουμε μπροστά. Ενωμένοι και περήφανοι!

Κυριακος Μιχαλολιάκος