Υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής ο Νίκος Παπαδάκης

Με την “ΑΤΤΙΚΗ – Πράσινη Περιφέρεια”

Την κάθοδό του ως υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής, ανακοινώνει επίσημα, ο Νίκος Παπαδάκης, επικεφαλής της παράταξης “ΑΤΤΙΚΗ – Πράσινη Περιφέρεια”. Η παράταξη είχε κατέλθει και το 2019, λαμβάνοντας 28.568 ψηφοδέλτια και εκλέγοντας δύο έδρες. Ακολούθησε προγραμματική σύγκλιση 13 σημείων με τη διοίκηση, στη βάση της απλής αναλογικής. Ο Νίκος Παπαδάκης ανέλαβε αμισθί, εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα περιβάλλοντος, κάνοντας μέχρι σήμερα, παραπάνω από 300 εισηγήσεις οι οποίες υπερψηφίστηκαν όλες. Το 2022, εκλέχτηκε αντιπρόεδρος στον ΕΔΣΝΑ, όπου ψηφίστηκε από εκπροσώπους των δήμων και της Περιφέρειας.

Συμμετέχει στη Γενική Συνέλευση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, από όπου εκλέχτηκε να την εκπροσωπεί στην Επιτροπή Παρακολούθησης στο ΠΕΠ ΑΤΤΙΚΗΣ 2021-2027 ενώ πρόσφατα εκλέχτηκε αντιπρόεδρος στο νεοσύστατο Φορέα Λειτουργίας Λαϊκών Αγορών Περιφέρειας Αττικής.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Πολίτες της Αττικής,
όπως είναι γνωστο το 2019, η παράταξή μας, “ΑΤΤΙΚΗ-Πράσινη Περιφέρεια”, έδωσε για πρώτη φορά το παρόν στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019. Εκλέξαμε δύο περιφερειακούς συμβούλους, τιμήσαμε την απλή αναλογική, κάνοντας προγραμματική σύγκλιση με τη διοίκηση και πετύχαμε να δώσουμε “πράσινο πρόσημο” για πρώτη φορά στην Αττική. Σήμερα, ανακοινώνουμε επίσημα, ότι θα είμαστε παρόντες και στις Περιφερειακές Εκλογές του Οκτωβρίου. Με κεντρικό σύνθημα “ΤΟΛΜΗΣΑΜΕ – ΠΕΤΥΧΑΜΕ – ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ: Μιλάει το έργο μας”, ζητάμε από τους πολίτες να μας τιμήσουν με την ψήφο τους για να έχουμε ακόμα πιο ισχυρή παρουσία, στην επόμενη περιφερειακή θητεία.

ΤΟΛΜΗΣΑΜΕ
* γιατί σε δύσκολες συνθήκες πόλωσης είμασταν εκλογικά παρόντες το 2019
* γιατί δείξαμε στην πράξη ότι πιστεύουμε στην απλή αναλογική
* γιατί κάναμε σύμπραξη με τη διοίκηση, στη βάση προγραμματικής σύγκλισης

ΠΕΤΥΧΑΜΕ
* γιατί αποδείξαμε ότι υπάρχουν στην Ελλάδα, ώριμες πολιτικές δυνάμεις που μπορούν να συνεννοηθούν.
* γιατί στα 13 σημεία, που κάναμε την προγραμματική σύγκλιση, έγινε το μεγαλύτερο έργο στην Αττική.
* γιατί για πρώτη φορά μπήκε σοβαρά η “πράσινη” ατζέντα στη διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής.
* γιατί κάναμε περισσότερες από 300 τεκμηριωμένες εισηγήσεις στο Περιφερειακό Συμβούλιο, όπου υπερψηφίστηκαν ΟΛΕΣ.
* γιατί λαμβάναμε υπόψη την άποψη του οικείου δήμου, την οποία αναδεικνύαμε, στην καθε εισήγησή μας
* γιατί στα δύσκολα θέματα ζητούσαμε απόφαση του οικείου δημοτικού συμβουλίου, εμβαθύνοντας έτσι την αυτοδιοικητική δημοκρατική προσέγγιση.
* γιατί είπαμε τα μεγάλα ΟΧΙ όπου χρειάστηκε για το καλό των τοπικών κοινωνιών και με τα επιχειρήματα μας ψηφίστηκε η άποψη μας
* γιατί η ΑΤΤΙΚΗ είναι η μοναδική Περιφέρεια , όπου σε αυτή τη θητεία δεν μπήκε ούτε μία ανεμογεννήτρια, λόγω της προγραμματικής σύγκλισης που κάναμε.
* γιατί φτιάξαμε το Παρατηρητήριο Ανακύκλωσης, το μοναδικό στην Ελλάδα.
* γιατί συνεισφέραμε στον σχεδιασμό και την υλοποίηση του μεγαλύτερου προγράμματος στην Ευρώπη για τα βιοαπόβλητα, που υλοποιείται στην Αττική.
* γιατί ενισχύσαμε τη Βιώσιμη Κινητικότητα, μεταξύ άλλων με ευαισθητοποίηση, ενημέρωση και σχεδιασμό για την ποδηλατική κοινότητα
* γιατί προσπαθήσαμε και βάλαμε σε μεγάλο βαθμό την έννοια της ανθεκτικότητας σε κάθε απόφαση της διοίκησης
* γιατί προσπαθήσαμε και πετύχαμε ως ένα βαθμό να λαμβάνονται στις αποφάσεις της διοίκησης, υπόψη οι παράμετροι της Κλιματικής Κρίσης από την Κλιματική Αλλαγή.
* γιατί συνεισφέραμε στο να χρηματοδοτηθούν νέοι πράσινοι χώροι, σε πολλούς δήμους, αυξάνοντας έτσι το οικολογικό αποτύπωμα.
και για πολλούς ακόμα λόγους που θα παρουσιαστούν αναλυτικά την προεκλογική περίοδο.

ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ
* γιατί είναι προφανές ότι πολλά από αυτά που θέλαμε δεν μπόρεσαν να γίνουν, αφού είμασταν μικρή μειοψηφία μέσα στη διοίκηση και δεν μπορούσαμε να επιβάλλουμε τα πάντα.
* γιατί οι πολίτες και η κοινωνία, μας λένε συνεχώς για το θετικό πρόσημο που έχουμε αφήσει σε αυτή τη θητεία.
* γιατί διεφάνη, ότι η μία σοβαρή κυνερνώσα “πράσινη” παράταξη, είναι απαραίτητη για την Περιφέρεια Αττικής.
* γιατί με την εμπειρία της διοίκησης, μπορούμε να προσφέρουμε περισσότερα.
* γιατί τα πολλά “πράσινα” έργα που θα γίνουν την επόμενη αυτοδιοικητική θητεία, πρέπει να έχουν και την “πράσινη” οπτική, ανθρώπων που έχουν διοικήσει και ξέρουν.
* γιατί εκφράζουμε την οικολογία και τις πράσινες πολιτικές, της εφαρμοσμένης πολιτικής, των ρεαλιστικών λύσεων και όχι της στείρας άρνησης και της μιζέριας.

και κυρίως γιατί ΜΙΛΑΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΜΑΣ και είμαστε πολύ περήφανοι για αυτό.

Με ανανεωμένη την ομάδα μας, με νέους υποψηφίους περιφερειακούς συμβούλους, με εμπειρία στη διοίκηση και στη διαχείριση των θεμάτων, διεκδικούμε να αυξήσουμε τα ποσοστά μας και να είμαστε ο καταλύτης εξελίξεων και στην επόμενη αυτοδιοικητική περίοδο. Καλούμε τους ενεργούς πολίτες, τις συλλογικότητες, τις δυνάμεις της προόδου και της εξέλιξης, την καθεμία και τον καθένα που έχει οικολογική και πράσινη συνείδηση να μας στηρίξει και να μας ψηφίσει.
Στις Περιφερειακές Εκλογές τον Οκτώβριο δυναμώνουμε την “ΑΤΤΙΚΗ – Πράσινη Περιφέρεια”
ΠΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ

Νίκος Παπαδάκης
Υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής