Υπογραφές συμβάσεων στην Π.Ε. Λακωνίας

Από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα

Προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης και του Δήμου Ευρώτα, για το προϋπολογισμού 200.000 ευρώ έργο συντήρησης της οδού Κροκεές – Λάγιο υπέγραψε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας το μεσημέρι χθες, Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου, στο διοικητήριο της Π.Ε. Λακωνίας, στην Σπάρτη.

Ακόμα, ο περιφερειάρχης υπέγραψε την τροποποίηση της προγραμματικής σύμβασης της Περιφέρειας με το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και το Περιφερειακό Τμήμα Ανάπτυξης για την μελέτη του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Σπάρτης. Η τροποποίηση αφορά στην παράταση ισχύος της εν λόγω προγραμματικής σύμβασης.

Εξ άλλου, από τον περιφερειάρχη Π. Νίκα υπογράφηκε η σύμβαση που αφορά στην προμήθεια συνθετικού χλοοτάπητα για την αναβάθμιση του βοηθητικού γηπέδου ποδοσφαίρου στο γήπεδο Σκάλας, έργο με προϋπολογισμό 188.480 ευρώ.

Οπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης, ο συνολικός προϋπολογισμός των έργων της Περιφέρειας στον Δήμο Ευρώτα -ο δήμαρχος του οποίου Δήμος Βέρδος συνυπέγραψε εκ μέρους την προγραμματική για τον δρόμο από τις Κροκεές στο Λάγιο- ανέρχεται σε περίπου 12.000.000 ευρώ.

Παρόντες στην υπογραφή των συμβάσεων ήταν οι αντιπεριφερειάρχες Λακωνίας Νίκων Τζινιέρης και Υποδομών και Μεταφορών Θεόδωρος Βερούτης, καθώς και ο πρόεδρος του ΦοΔΣΑ  Σταύρος Αργειτάκος.