«Υπάρχει διάθεση για επενδύσεις, αλλά οι επενδυτές θέλουν απλές διαδικασίες»

Δηλώσεις Σπύρου Τζινιερη στον Fly

Τις εντυπώσεις του από την έκθεση «Πελοπόννησος EXPO» μοιράστηκε στον Fly ο κύριος Σπύρος Τζινιέρης, αντιπεριφερειάρχης Χωρικού Σχεδιασμού και Ακίνητης Περιουσίας, ο οποίος σημείωσε ότι το αποτέλεσμα τον άφησε άφωνο, ενώ δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει τη μεγάλη συμμετοχή που καταγράφηκε από τους Λάκωνες.

«Υπάρχει διάθεση για εξωστρέφεια και συνέργειες και αυτό είναι το σημαντικότερο», σχολίασε χαρακτηριστικά, τονίζοντας πόσο σημαντική ήταν η σύμπραξη των επιμελητηρίων της Πελοποννήσου. «Οι αριθμοί πάνε καλά στην Ελλάδα, υπάρχει χώρος για επενδύσεις, αλλά ο επενδυτής επιθυμεί απλές διαδικασίες και σε αυτό πρέπει να δουλέψουμε, αυτό πρέπει να λύσουμε», πρόσθεσε, χαρακτηρίζοντας την Πελοπόννησο παρθένο τόπο επενδύσεων.

Σχετικά με το χαρτοφυλάκιο που έχει αναλάβει, αναφέρθηκε στο σημαντικό πρόγραμμα χωρικού σχεδιασμού που υλοποιείται στη χώρα, ενώ αναφορικά με την Πελοπόννησο δήλωσε ότι γίνεται σημαντική προσπάθεια στα τοπικά πολεοδομικά σχέδια, σχολιάζοντας στη συνέχεια ότι τόσο ο ίδιος όσο και συνολικά η νέα περιφερειακή αρχή επιδιώκουν να διαχειριστούν την ακίνητη περιουσία της Περιφέρειας όσο πιο αποτελεσματικά μπορούν.