Ημερίδα με θέμα «Καλός Ύπνος, Υγιή Γηρατειά»

Τετάρτη 27 Μαρτίου στο ΚΑΠΗ Σπάρτης

Η ψυχική υγεία και τα παθολογικά προβλήματα,που σχετίζονται με τη διαταραχή ύπνου, θα βρεθούν στο επίκεντρο ημερίδας που θα διεξαχθεί την Τετάρτη 27 Μαρτίου στις 11:00, στον χώρο του ΚΑΠΗ Σπάρτης.

Στο πλαίσιο της ημερίδας θα συζητηθούν οιιατρικοί και οι ψυχοκοινωνικοί παράγοντες, οι οποίοισχετίζονται με το ζήτημα του ύπνου στην τρίτη ηλικία και θα δοθούν μεταξύ των άλλων συμβουλές βελτίωσής του.

Να σημειωθεί ότι επιστημονικές μελέτεςκαταδεικνύουν ότι αρκετά ψυχολογικά και παθολογικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν το 30% περίπου των Ευρωπαίων και κυρίως άτομα τρίτης ηλικίας, σχετίζονται με τη διαταραχή ύπνου.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Κέντρου Κοινότητας του Αυτοτελούς Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Αθλητισμού και Πολιτισμού του Δήμου Σπάρτης, σε συνεργασία με τη Τοπική Μονάδα Υγείας (ΤΟΜΥ) Σπάρτης, με αφορμή τον πρόσφατο εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ύπνου από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Ομιλητές στην ημερίδα θα είναι οι: Ηλίας Βασιλάκος, Επισκέπτης Υγείας Msc 1η ΤΟΜΥ Σπάρτης, Μιχαήλ Βασιλείου, Ψυχολόγος Msc Κέντρου Κοινότητας Δήμου Σπάρτης και Σταυρούλα Πρεκεζέ, Υπεύθυνη Κοινωνική Λειτουργός Κινητής Μονάδας Κέντρου Κοινότητας Δήμου Σπάρτης.

ΚΑΠΗ Σπάρτης, Γκορτσολόγου 119, Τετάρτη 27 Μαρτίου 2024 και ώρα 11:00.