Ημερίδα από την ΤΟΜΥ Σπάρτης για την εποχική γρίπη

Ανοικτή Πρόσκληση στην ενημερωτική ημερίδα με θέμα: «Εποχική γρίπη. Προστάτεψε τον εαυτό σου και τους γύρω σου».

Η 1η Τοπική Ομάδα Υγείας Σπάρτης (ΤΟΜΥ Σπάρτης) στα πλαίσια προγραμματισμού των κοινοτικών δράσεων στον Δήμο ευθύνης της, σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Σπάρτης και Υπό την Αιγίδα του Τμήματος Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου σας προσκαλούν στην Ενημερωτική Ημερίδα με θέμα:

«Εποχική γρίπη. Προστάτεψε τον εαυτό σου και τους γύρω σου»,
η οποία θα πραγματοποιηθεί τη
Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου 2018, 6.00 μμ – 9.00 μμ
στο Αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Ευσταθίου & Σταματικής Βαλιώτη και Πλαταιών.

Είσοδος Ελεύθερη

Θα χορηγηθεί Βεβαίωση Παρακολούθησης.

Σκοπός είναι η συμμετοχή των πολιτών, των φοιτητών αλλά και των επαγγελματιών υγείας με στόχο τη δημιουργία ενός «τοίχους προστασίας» ενάντια στην εποχική γρίπη.

Η γρίπη είναι οξεία νόσος του αναπνευστικού συστήματος που προκαλείται από τους ιούς της γρίπης και μεταδίδεται πολύ εύκολα από το ένα άτομο στο άλλο. Στην Ελλάδα εποχικές εξάρσεις γρίπης εμφανίζονται κατά τους χειμερινούς μήνες (από τον Οκτώβριο έως τον Απρίλιο). Για το λόγο αυτό, από τον μήνα Οκτώβριο ξεκινά η διάθεση και ο προληπτικός εμβολιασμός κατά της εποχικής γρίπης.

Η ενημερωτική ημερίδα αφορά την γνωριμία με τον ιό της γρίπης, τα χαρακτηριστικά και τους τρόπους μετάδοσης του. Γίνεται ανάλυση της κλινικής εικόνας, της θεραπείας και της πρόγνωσης του ιού στους ενήλικες αλλά και τα παιδιά. Εκτενή αναφορά γίνεται και στα μέτρα πρόληψης και τον εμβολιασμό κατά του ιού, ενώ δίνονται οδηγίες για τα μέτρα πρόληψης μετάδοσης του ιού σε χώρους παροχής υπηρεσιών υγείας και οδηγίες διαχείρισης των περιστατικών γρίπης. Η ημερίδα ολοκληρώνεται με ανοικτή συζήτηση για τα όσα προαναφέρθηκαν.

Με εκτίμηση
Ομάδα Υγείας
1η ΤΟΜΥ Σπάρτης