«Ιδού η χώρα σας, mr Trump»

Στις 19 Οκτωβρίου 2017 ο πρωθυπουργός της Ελλάδας , Αλέξης Τσίπρας , συναντήθηκε με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ . Αμέσως μετά άρχισε ένας αγώνας δρόμου από την ελληνική κυβέρνηση για να «επιλύσει» το «σκοπιανό» παραχωρώντας το όνομα της Μακεδονίας στους Σλάβους , αναγνωρίζοντάς τους ως «μακεδονικό» έθνος με «μακεδονική» γλώσσα !!! Δεν χρειάζεται πολύ μυαλό για να καταλάβει κανείς πως πρόκειται για μιαν άκρως υποτελική υλοποίηση έξωθεν εντολών σε βάρος των Ελληνικών Συμφερόντων , της Ιστορίας και της Εθνικής Ανεξαρτησίας . Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ , «έτρεξε» φιλότιμα τις διαδικασίες προσφέροντας τα πάντα στα Σκόπια , ώστε ΟΛΑ να είναι τακτοποιημένα κατά την επόμενη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ .

Το τι σημαίνει , όμως , αμερικανική πολιτική ο λαός μας το έχει βιώσει δραματικά «στο πετσί του» :

-Για τη Μικρασιατική καταστροφή , ο Αμερικανός συγγραφέας Λου Γιούρενεκ γράφει στο βιβλίο του «Η Μεγάλη φωτιά-Σμύρνη Σεπτέμβριος 1922»:

«Η καταστροφή της Σμύρνης περιλαμβάνει πλήθος παράλληλων ιστοριών. Αυτή του πετρελαίου συγκαταλέγεται μεταξύ των πλέον σημαντικών. Η προσπάθεια εξασφάλισης των πετρελαϊκών αποθεμάτων ήταν εκείνο που οδήγησε στη λήψη αποφάσεων, οι οποίες με τη σειρά τους οδήγησαν στα γεγονότα της Σμύρνης … Οι ΗΠΑ ενεπλάκησαν εντονότερα στις πολιτικές ισορροπίες και έριδες της περιοχής καθώς επιχειρούσαν να διασφαλίσουν την πρόσβασή τους στα πετρελαϊκά κοιτάσματα της Μέσης Ανατολής».

-Μετά τον β΄ παγκόσμιο πόλεμο και την απελευθέρωση της χώρας , οι ΗΠΑ αναλαμβάνουν ενεργό ρόλο ώστε να ποδηγετήσουν τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα , καταστρατηγώντας το δικαίωμα του Ελληνικού Λαού να ορίσει και να αποφασίσει για τη μοίρα του . Υποδαυλίζουν τον Εμφύλιο Πόλεμο και ο αμερικανός στρατηγός Τζέιμς Βαν Φλητ αναλαμβάνει τον γενικό συντονισμό του Εθνικού Στρατού , με τον τότε υπουργό Π. Κανελλόπουλο να του λέει : «Στρατηγέ , ιδού ο στρατός σας» !!! Έτσι η Ελλάδα πνίγεται στο αίμα για χάρη των αμερικανών και της δύσης .

-Στα 1967 οι ΗΠΑ σχεδιάζουν κι εκτελούν τη δικτατορία , δένοντας χειροπόδαρα τον Ελληνικό Λαό και τη Δημοκρατία , απεργαζόμενοι τη διχοτόμηση της Κύπρου , την οποία επιτυγχάνουν στα 1974 , για να έχουν υποταγμένο το λαό και το νησί στα γενικότερα γεωστρατηγικά τους σχέδια στη Μεσόγειο, στη Μέση και στην Εγγύς Ανατολή ! Δεν είναι καθόλου τυχαίο που στην πύλη του « Πολυτεχνείου 1974» δέσποσαν τα συνθήματα :

«ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ» και « ΕΞΩ ΑΙ ΗΠΑ» .

-Και φτάνουμε στο 2018 όπου , μετά από μια μακρά περίοδο αφοσίωσης στο δόγμα «ανήκομεν εις την δύση» (διάβαζε : ΗΠΑ , ΝΑΤΟ , ΕΕ) μια κυβέρνηση που σφετερίζεται τον τίτλο «ΑΡΙΣΤΕΡΑ», αφού πρώτα υλοποίησε ΟΛΕΣ τις εντολές των «αφεντικών» σε βάρος της χώρας και του λαού , φτάνει στην έσχατη πολιτική κατάντια να παραδίδει τα εθνικά συμφέροντα στα χέρια των ξένων , ώστε να επιβληθεί και να δυναμώσει η γεωπολιτική και οικονομική επικυριαρχία των ΗΠΑ , της ΕΕ και του παγκοσμιοποιημένου κεφαλαίου στην περιοχή .

Με λίγα λόγια , η Ελλάδα σήμερα καθίσταται ένα «διαπραγματεύσιμο χαρτί» στην πράσινη τσόχα των εταίρων κι ένα «είδος προς ανταλλαγή» στο παζάρι που έχουν στήσει τα «μεγάλα αφεντικά» . Κι αυτό το ξεπούλημα γίνεται (δυστυχώς) με ευθύνη όχι μόνο της κυβέρνησης αλλά και ολόκληρου του συστημικού πολιτικού κόσμου , ο οποίος έχει αποθέσει την υπόθεση «Εθνική Ανεξαρτησία» στα χέρια των ξένων , αγνοώντας πως χωρίς Εθνική Ανεξαρτησία δεν μπορεί να πραγματωθεί η Λαϊκή Κυριαρχία , η Δημοκρατία και η Κοινωνική Απελευθέρωση.

Οι καμπάνες κινδύνου , έχουν πλέον χτυπήσει ΟΛΕΣ . Δεν απομένει άλλο παρά να εγερθούμε και να θυμηθούμε τη ρήση του Ντισραέλι :

«…απ’ το λαό πηγάζουν όλα και απ’ αυτόν όλα εξαρτώνται».

Βαγγέλης Μητράκος