Η Ρώμη του 2024

Γράφει ο Βαγγέλης Μητράκος

Απίστευτο κι όμως αληθινό!!!

Ο γάμος των ομοφυλόφυλων και η τεκνοθεσία εκ μέρους των, έχουν γίνει το Νο 1 θέμα της πολιτικής και κοινωνικής σκηνής και της δημοσιογραφικής επικαιρότητας.

Με θλίψη διαπιστώνουμε, οι ενεργοί και σκεπτόμενοι πολίτες, πως στον αστερισμό των μνημονίων, η δραματική μείωση των συντάξεων και των μισθών, η φτώχεια και η εξαθλίωση των λαϊκών μαζών, το ξεχαρβάλωμα των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, η ακρίβεια, το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, κλπ, κλπ , ΔΕΝ αντιμετωπίστηκαν (τουλάχιστον) με την ίδια θέρμη και με το ίδιο ενδιαφέρον όπως ο γάμος και η τεκνοθεσία των ομοφυλόφυλων.

Ο Ρωμαίος Αυτοκράτωρ Μάρκος Αυρήλιος είχε πει:

«Όποιος είδε τα τωρινά, τα είδε όλα, και αυτά που γίνονταν ανέκαθεν και όσα θα γίνουν στο άπειρο μέλλον. Γιατί όλα είναι ίδια κι όμοια.»

Ας θυμηθούμε, λοιπόν, ότι η μεγάλη και κραταιά Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία κατέρρευσε, επειδή, μεταξύ άλλων, βυθίστηκε στην ασυδοσία και στη διαφθορά, στην χλιδή, στη σπατάλη, στην τρυφηλότητα και στην ακολασία και στην αλλοίωση των κοινωνικών δομών της.

Εν ολίγοις, πρώτα ήρθε η ηθική-κοινωνική σήψη και μετά η ολοκληρωτική κατάρρευση.

Σήμερα, με τα φαινόμενα που βιώνουμε, η «Νέα Ρώμη», δηλαδή ο λεγόμενος «Δυτικός Πολιτισμός», βουλιάζει ραγδαία στην σαπίλα και την παρακμή, αναμένοντας , νομοτελειακά, και την κατάρρευσή του.

Το θέμα είναι, αν οι πολίτες του κόσμου θα μείνουμε παθητικοί θεατές στα τεκταινόμενα ή θα ενεργοποιηθούμε, για να ανακόψουμε αυτόν τον κατήφορο, προβάλλοντας διαχρονικές και πανανθρώπινες Αρχές-Αξίες και Ιδανικά, ώστε να μην καταστούμε (τουλάχιστον) συνένοχοι του εγκλήματος.

Σπάρτη 9-1-2024

Βαγγέλης Μητράκος