Η Μάνη δεν εκλιπαρεί, δεν επαιτεί, δεν παρακαλάει

Ανακοίνωση Κάλεσμα Συντονιστικής Επιτροπής Πυροπλήκτων Αθηνας της Ανατολικής Μάνης

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΉ ΕΠΙΤΡΟΠΉ ΠΥΡΌΠΛΗΚΤΩΝ ΑΘΗΝΑΣ της Ανατολικής Μάνης αποφάσισε την συμμετοχή της, στη συγκέντρωση-διαδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου στο Γύθειο.

Ελπίζουμε, παλεύουμε και επιδιώκουμε να έχει την μεγίστη συμμετοχή των πάντων. Του Δεσπότη Μάνης κ. κ. Χρυσόστομο, της Δημοτικής Αρχής του Δήμου και όλων των δημοτικών συμβούλων και προέδρων των Τοπικών, τις Αρχές του Δήμου, Εισαγγελία, Αστυνομία και όλων των παραγόντων, τους Συλλόγους Αγροτικούς, Δικηγορικούς Πολιτιστικούς και Επαγγελματικούς.

Η ΜΑΝΗ ΔΕΝ ΕΚΛΙΠΑΡΕΊ ΔΕΝ ΕΠΑΙΤΕΊ ΔΕΝ ΠΑΡΑΚΑΛΆΕΙ. Απαιτεί μέχρις τα Χριστούγεννα ξεκάθαρες λύσεις για τους πάντες, που τους έχει καεί έστω και μια ελιά!!!!!

Λύσεις που θα καλύπτουν τα πάντα, αποζημιώσεις, χρονοδιαγράμματα και σχεδιασμούς για το σήμερα και το αύριο.

Μόνο έτσι ” μπορεί να διασωθεί οτιδήποτε αν σώζεται”. ΤΊΠΟΤΑ ΛΙΓΌΤΕΡΟ ΤΙΠΟΤΑ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΟ……

Τα παραπάνω αφορούν τους βουλευτές, πρώην και νυν Υπουργούς όλων των κομμάτων, κύρια τους κυβερνητικούς.

Δεν θέλει η ιδιαίτερη πατρίδα ”ωραία λόγια”, υποσχέσεις ”κάλπικες” και ψίχουλα οίκτου!!!!! Εμείς όλοι ”η μη κατ’ επάγγελμα αγρότες”’ είμαστε πάρα πολλοί’!!!!

Όμως αγαπάμε παράφορα τα ριζικά μας και την ”γενέθλια γη”. Είμαστε τα 8/10 του πληθυσμού του κάθε χωριού με ότι αυτό σημαίνει. Εδώ γεννηθήκαμε, εδώ ζούμε, εδώ δραστηριοποιούμαστε…. και εδώ ”καταλήγουμε”. Συντονίζουμε και διαθέτουμε όλες τις δυνάμεις μας με αυτούς ”που φυλάττουν ακόμη Θερμοπύλες”… Που έχουν μείνει στα χωριά και ζουν μόνο από τις αγροτικές δραστηριότητες και που καταστράφηκαν ολοσχερώς.

Έχουμε τον πιο βαθύ πατριωτικό ανθρώπινο θαυμασμό και εκτίμηση…. Μανιάτες και Μανιάτισσες να πούμε με έργα όχι στην καταστροφή που μας βρήκε. Να καθαρίσουμε ”τα αποκαΐδια” της φωτιάς, στην φύση και στην ψυχή μας . Να λειτουργήσουμε συλλογικά χωρίς αποκλεισμούς, διαιρέσεις και πρωτοκαθεδρίες. Να μην αφήσουμε ”πάνω στα ωραία ερείπια τους έμπορους” να στήσουν κερδοσκοπικό πάρτι και ”κτηνώδεις κατασκευές” που λέγονται Ανεμογεννήτριες, όπως μας προειδοποιεί ο Οδυσσέας Ελύτης. Αν η καταστροφή εδώ και αλλού είναι ΕΘΝΙΚΉ τότε… Ζητάμε την παραδειγματική τιμωρία όλων των κρατικών Μανδαρίνων που κυκλοφορούν ”ανέπαφοι και σφυρίζουν αδιάφορα”.

Ούτε μια παραίτηση, κανείς δεν φταίει… στην αρχαία Σπάρτη τους τιμωρούσαν παραδειγματικά ”τους έκτιζαν”…. Δηλώνουμε και απόγονοι τους…ΝΤΡΟΠΉ η ”Αιδώς Αργείοι… ” Θα στηρίξουμε κάθε προσπάθεια και είμαστε στη διάθεση κάθε δημόσιας αρχής.

Αθήνα 19 Οκτώβρη

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΉ ΕΠΙΤΡΟΠΉ ΠΥΡΌΠΛΗΚΤΩΝ ΑΘΗΝΑΣ για την ΜΑΝΗ ” Η ΜΑΝΗ ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ Η ΑΝΆΓΚΗ ΜΑΣ ΔΥΝΑΜΩΝΕΙ