“Η ιδέα του «όλα τσάμπα» δυστυχώς δεν είναι ούτε εφικτή ούτε ανεκτή”

Τοποθέτηση Δούκα για τη ΔΕΥΑΣ

Αγαπητέ Θέμη,

1. Ναι, δυστυχώς η οικονομική κατάσταση της ΔΕΥΑΣ είναι τραγική και όπως την εξέθεσες με την Ανακοίνωση Τύπου για το τι παρέλαβες!

2. Κάθε μέρα γίνομαι αποδέκτης διαμαρτυριών από προμηθευτές που ισχυρίζονται ότι η ΔΕΥΑΣ τους χρωστάει για εδώ και πολλά χρόνια!

3. Εσύ προσωπικά έχεις καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια για την ανάταξή της Εταιρείας με μεγάλο προσωπικό κόστος!
Κόστος που δεν φαίνεται κάποιος άλλος να ήταν και να είναι πρόθυμος να αναλάβει!

4. Απ´ότι μου έχεις πει και απ´ότι αντιλαμβάνομαι, η ΔΕΥΑΣ και το ‘μάνατζμέντ’ της ήδη, από καιρό, προσπαθεί να υλοποιήσει και από μόνη της τις διάφορες «αντιπροτάσεις» που κατατέθηκαν, χωρίς όμως σπουδαίο αποτέλεσμα!

5. Φυσικά και θα θέλαμε αν ήταν εφικτό να ανακοινώσουμε μειώσεις αντί για αυξήσεις στα τιμολόγια!
Αλλά η τραγική αλήθεια είναι ότι η κατάσταση είναι τέτοια που απαιτεί ουσιαστικές και καλά μελετημένες τιμολογιακές αναπροσαρμογές!

6. Αν οι αντιπροτάσεις και εύκολες λύσεις που δημοσιοποιήθηκαν εχθές θα έσωναν τη ΔΕΥΑΣ, γιατί τόσα χρόνια δεν τις είχε εφαρμόσει η προηγούμενη Διοίκηση της ΔΕΥΑΣ και άφησε να κατρακυλήσουν τα πράγματα στα σημερινά τους χάλια, δηλ. να μην είναι σε θέση να εξυπηρετήσει τις υποχρεώσεις της και ίσως αύριο να μη μπορεί, όπως η ίδια η ΔΕΥΑΣ μας πληροφορεί, να πληρώσει τους μισθούς των εργαζομένων;

Αγαπητέ Πρόεδρε,
Προτείνω τα εξής:
1. Η σημερινή συνεδρία να μεταφερθεί για τις 28/05/2020.

2. Τα Μέλη του ΔΣ της αντιπολίτευσης να επανέλθουν με πλήρως κοστολογημένες προτάσεις κάτι που δεν έχει γίνει έξι μήνες τώρα,

3. Κάθε Μέλος του ΔΣ, να αναλάβει ο ίδιος την ευθύνη της υλοποίησης των δικών του προτάσεων, ώστε η διαχείριση και η ευθύνη να είναι ιδιαίτερα «συμμετοχική»!

4. Οι Πρόεδροι κάθε Κοινότητας ξεχωριστά να δεσμευθούν και εγγυηθούν για τα έσοδα που θα προσυμφωνηθεί να φέρουν από κάθα Κοινότητα στη ΔΕΥΑΣ και για το πως θα πατάξουν τις υδροκλοπές στη περιοχή τους!

Η ιδέα του «όλα τσάμπα», δυστυχώς δεν είναι ούτε εφικτή ούτε ανεκτή!

5. Επίσης ο κάθε Πρόεδρος και το κάθε Μέλος του ΔΣ, να συμβάλλει ενεργά στην υλοποίηση όλων των εκσυγχρονιστικών μέτρων που έχει εισηγηθεί και θα εισηγηθεί το τήμ της ΔΕΥΑΣ!

5. Εγώ προσωπικά, θα συνεχίσω τις επαφές μου με τα Υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών για έκτακτες ενισχύσεις, όπως και για μείωση των τιμολογίων της ΔΕΗ (που και αυτή αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα οικονομικής επιβίωσης), αν και δεν πιστεύω πως, ως αρχή, οι Ελληνες φορολογούμενοι είναι τα κορόϊδα που πρέπει να πληρώνουν από τη δική τους τσέπη, το τεράστιο λογαριασμό για τις δικές μας ανεπάρκειες!

-Αυτές οι πολιτικές και αυτές οι νοοτροπιές μας οδήγησαν στην υπερχρέωση και τα απανωτά Μνημόνια!

Θα συνεχίσω όμως τις διαβουλεύσεις λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης!

ΜΦΧ
-Πέτρος Δούκας
Δήμαρχος Σπάρτης