«Η γη της ελιάς»: Η νέα σειρά του Γεωργίου που διαδραματίζεται στη Μάνη,θα γίνει κόλλημα

Πρεμιέρα την Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου στις 21.00 (Mega)

Γράφει η ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΖΑΧΟΥ

Όσα είδαμε στην avant premier της νέας σειράς του Mega «Η γη της ελιάς» όπου τρεις ισχυρές οικογένειες εμπλέκονται σε ένα κύκλο αίματος και εκδίκησης.

Από τα μέσα της περασμένης τηλεοπτικής σεζόν είχε γίνει μεγάλος ντόρος για την νέα σειρά που είχαν στα σκαριά οι Ανδρέας Γεωργίου, Βάνα Δημητρίου και Κούλης Νικολάου. Τελικά, οι τρεις τους που έχουν συνδέσει το όνομα τους με μεγάλες τηλεοπτικές επιτυχίες έκλεισαν στο Mega. Τα πρώτα ονόματα των πρωταγωνιστών βγήκαν στη δημοσιότητα και τα απαιτητικά γυρίσματα ξεκίνησαν με φόντο την επιβλητική Μάνη.

Το απόγευμα της Τρίτης 24 Αυγούστου σε έναν χώρο απόλυτα εναρμονισμένο με το ύφος της σειράς, στο Αγρόκτημα Μελεαγρίς, στα Σπάτα οι συντελεστές της σειράς και οι τηλεοπτικοί συντάκτες είδαν μαζί το πρώτο επεισόδιο. Μάλιστα, ο Ανδρέας Γεωργίου ανακοίνωσε πως η καθημερινή σειρά θα κάνει πρεμιέρα την Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου στις 21.00

Πριν τα φώτα σβήσουν οι συντελεστές, εκτός από την Άντζελα Γκερέκου που λόγω της απώλειας του συζύγου της, Τόλη Βοσκόπουλου και της Μάρως Κοντού, συνομίλησαν με τους τηλεοπτικούς συντάκτες και ανυπομονούσαν να δουν και οι ίδιοι για πρώτη φορά το πρώτο επεισόδιο.

Οι εντυπώσεις από το πρώτο επεισόδιο

Η πλοκή της σειράς «Η γη της ελιάς» έχει όλα τα συστατικά για να γίνει επιτυχία και να κρατήσει το ενδιαφέρον του τηλεοπτικού κοινού: έρωτες, παράνομους δεσμούς, ίντριγκες, θανάτους και μπόλικη εκδίκηση. Το πρώτο επεισόδιο που παρακολουθήσαμε ξεκινάει με την Μυρτάλη που πηγαίνει να συναντήσει τον αγαπημένο της, τον Στέφανο, σε ένα ξύλινο σπιτάκι που βρίσκεται στην άκρη του πατρικού της κτήματος. Ενώ το ζευγάρι είναι μέσα, κάποιοι βάζουν φωτιά, με στόχο η δολοφονία τους να φανεί σαν ατύχημα. Η κοπέλα καταφέρνει να ξεφύγει και να βρει καταφύγιο στην καλύτερη της φίλη, ωστόσο κανείς δεν γνωρίζει τι έχει απογίνει αφού τα ίχνη της χάνονται. Κι ενώ αρχικά φαίνεται πως η ιστορία είναι προβλέψιμη οι συνεχόμενες ανατροπές σε κρατούν σε εγρήγορση. Μέσα σε μία ώρα περίπου είδαμε έναν θάνατο, δύο φόνους, έναν γάμο που δεν έγινε ποτέ, η αποκάλυψη μιας περίεργης σχέσης προϊδεάζοντας μας πως είμαστε στην αρχή μιας ιστορίας με πολλά και δυνατά κρυμμένα μυστικά.

Το καστ της σειράς «Η γη της ελιάς» συνδυάζει γνωστούς και αγαπητούς πρωταγωνιστές με νέους που τώρα κάνουν το τηλεοπτικό τους ντεμπούτο. Με ελάχιστες εξαιρέσεις, που περιμένουμε ερμηνευτικά να τους δούμε σε επόμενα επεισόδια, οι πρωταγωνιστές έχουν φορέσει σωστά το «κοστούμι» του ρόλους τους όπου η κίνηση είναι απόλυτα συμβατή με το λόγο και το συναίσθημα. Από τις ευχάριστες εκπλήξεις του καστ η Άντζελα Γκερέκου, την οποία είχαμε να δούμε τηλεοπτικά από το 2004 όπου έπαιξε στη σειρά «Τα παιδιά της Νιόβης» στην κρατική τηλεόραση, με ένα πολύ αβανταδόρικο ρόλο που φαίνεται πως έχει πολλές πτυχές στην εξέλιξη της ιστορίας. Κάθε πλάνο της τραβούσε το ενδιαφέρον του κοινού, ενώ ακόμα και στις σιωπές της «μιλούσε» με το έντονο βλέμμα της. Ο Νίκος Γαλανός έχει πείρα και φυσικά υποκριτικό ταλέντο: πράος εξωτερικά, ανήσυχος εσωτερικά με τις εξελίξεις, δεν χρειάζεται φαμφάρες και υποκριτικά τεχνάσματα για να σου περάσει αυτό που κουβαλάει ο ήρωας που υποδύεται.

Η Λυδία Κονιόρδου είναι από τα πρόσωπα που έκλεψαν τις εντυπώσεις, όπως ήταν αναμενόμενο. Με σημαντικούς θεατρικούς ρόλους στη πορεία της δίνει έναν διαφορετικό αέρα στη σειρά και δεν μπορείς να πάρεις τα μάτια σου από τα πλάνα της. Επιβλητική και αρχοντική μα πάνω από όλα άμεση κρατάει ένα δυνατό ρόλο. Στα plus του καστ ο Πασχάλης Τσαρούχας και ο Τάσος Ιορδανίδης οι οποίοι αποφεύγουν τις μούτες καταφέρνοντας να σε πείσουν για τους ρόλους τους.

Το πρωταγωνιστικό δίδυμο, η Αφροδίτη Λιάντου και ο Liam Ireland, είναι νέοι και πρωτοεμφανιζόμενοι όπου έχουν την τύχη να δουλέψουν με μεγάλα ονόματα του παλιού κινηματογράφου και της τηλεόρασης. Μεταξύ τους, στα λίγα πλάνα του πρώτου επεισοδίου, φαίνεται πως έχουν χημεία και θα ξεδιπλώσουν κι άλλες υποκριτικές πτυχές τους.

Από την αρχή ο τηλεθεατής διαπιστώνει πως πρόκειται για μια ακριβή παραγωγή με απαιτητικά πλάνα που σε ταξιδεύουν και μουσική που δημιουργεί περισσότερη ατμόσφαιρα. Το πρώτο επεισόδιο κατάφερε να μας δώσει μια γεύση της ιστορίας και να μας κρατήσει το ενδιαφέρον με τις πολλές ανατροπές.
Οι συντελεστές και οι τηλεοπτικοί συντάκτες παρακολούθησαν μαζί την προβολή του πρώτου επεισοδίου
Οι συντελεστές και οι τηλεοπτικοί συντάκτες παρακολούθησαν μαζί την προβολή του πρώτου επεισοδίου

Η υπόθεση

Βρισκόμαστε στην καρδιά της Μάνης, στην Αρεόπολη, ένα συνηθισμένο απόγευμα. Η Μυρτάλη Βρεττάκου φεύγει από το πατρικό της για να συναντήσει τον αγαπημένο της Στέφανο Καπερνάρο. Λίγο αργότερα, όμως, το ερωτικό τους κρησφύγετο τυλίγεται στις φλόγες και η τύχη των δύο ερωτευμένων παιδιών αγνοείται.

Στο αρχοντικό των Βρεττάκων, επικρατεί μεγάλη αναστάτωση. O Ιπποκράτης Βρεττάκος, o πατριάρχης της οικογένειας, είναι βαριά άρρωστος. Η μοναχοκόρη του, η Μυρτάλη, έχει εξαφανιστεί και κανένας δεν ξέρει αν είναι ζωντανή ή νεκρή. Όταν ο Ιπποκράτης φύγει από τη ζωή, η Αθηνά, γυναίκα του από δεύτερο γάμο και μητριά της Μυρτάλης, θα δείξει ένα άλλο, «σκοτεινό» πρόσωπο.

Σύμμαχός της στο παιχνίδι της εξουσίας είναι ο γιος της, ο Δημήτρης, κι ένα αλλόκοτο μυστικό που τους ενώνει. Ταυτόχρονα, τα αδέλφια του Ιπποκράτη, ο Ισίδωρος και η Ιουλία, καλούνται να αναλάβουν τα ηνία μιας αυτοκρατορίας που δείχνει να καταρρέει.

Ωστόσο, η οικογένεια Βρεττάκου θα δεχτεί ένα ακόμα πλήγμα όταν ανοιχτεί η διαθήκη του Ιπποκράτη, όπου θα διαπιστώσουν πως ο εκλιπών όχι μόνο πήγε κόντρα στην εθιμική υποχρέωση, αλλά αποκλήρωσε και τη μοναχοκόρη του Μυρτάλη, η οποία ακόμα αγνοείται…

Η μόνη γυναίκα που μπορεί να τη βοηθήσει είναι η Μαργαρίτα, ξαδέλφη της Αθηνάς, καθότι γνωρίζει όλο το μυστικό παρελθόν της. Ή τουλάχιστον έτσι νομίζει…

Κι ενώ οι Βρεττάκοι προσπαθούν να προσαρμοστούν στη νέα πραγματικότητα, ένα διπλό φονικό, ανήμερα του γάμου του Μάνου Βρεττάκου, γιου του Ισίδωρου, με τη Στέλλα Στεφανέα, έρχεται να αναζωπυρώσει μια παλιά βεντέτα.

Πηγή: iefimerida.gr